המלצות לסגר: בינג', ספרים וספוטיפיי
המבקרים שלנו הכינו רשימה של סרטים, סדרות, ספרים ואלבומים שיעשו את הסגר לקצת יותר נוח עבורכם
סרטים
אני חושבת לגמור עם זה
זוג צעיר בתחילת קשר יוצא בסופה מושלגת לפגוש את ההורים של הבחור, אף על פי שהבחורה מודה על ההתחלה ש"היא חושבת לגמור עם זה". סרטו של התסריטאי הגאון צ'רלי קאופמן ("שמש נצחית בראש צלול") נראה בהתחלה נטול גימיק, בניגוד לסרטיו הקודמים. אבל צופים שיישארו דבוקים אליו יגלו תוך זמן קצר סרט מטורלל וחלומי הרבה יותר, שקופץ בין עבר לעתיד, להזיות ומצבי תודעה, וכמה קטעים מוזיקליים בתיכון שממוקם בשום מקום, כי למה לא. הסרט כבר הצליח להפוך לסרט הכי מדובר השנה, עם אוהבים ושונאים שמתווכחים על משמעותו, ולעניות דעתי מדובר ביצירת מופת שאסור להחמיץ. רק קצת סבלנות בבקשה (נטפליקס).
קדימה
לא, לא המפלגה של לבני ומופז. הורים וילדים שהחמיצו את הסרט החדש של פיקסאר, שהיה רק שבוע וחצי בקולנוע לפני שסגרו לכולנו את החיים במארס, מוזמנים לעשות חסד עימו ולהשלים צפייה בפנטזיה החדשה, על עולם קסום שבו רוב היצורים ויתרו על חיי הקסם שלהם והתיישבו בפרברים, ועל שני אחים יתומים שיוצאים להרפתקה כדי לבלות עם אביהם יום אחד. לא הסרט הכי מושלם של פיקסאר, ובכל זאת מדובר בקולנוע כיפי ונוגע ללב, כזה שיגרום לאבות ולבנים ביניכם להזיל דמעה בסוף (שירותי ה־VOD של יס, הוט ופרטנר).
סדרות
קוברה קאי
בזמן הקצר מאז שעלתה לנטפליקס, הפכה סדרת ההמשך המענגת הזו ל"קראטה קיד" לאחת הסדרות הכי פופולריות של ענקית הסטרימינג. שני הילדים היריבים מסדרת הסרטים (וויליאם זבקה וראלף מאצ'יו) חוזרים כאן כגברים לא מושלמים בני 50 פלוס, שמחדשים את היריבות המיתולוגית דרך הקראטה והרבה מכות מתחת לחגורה, והפעם גם זקוקים ללא מעט מתיחות כי הגיל עושה את שלו. כיף של סדרה (נטפליקס).
השומרים
בארה"ב הסדרה הזו היא שיחת היום, העשור והמאה. בארץ היא קצת פחות תפסה. לקראת טקס האמי שייערך בלילה שבין ראשון לשני, אפשר להיכנס לבינג' לסדרה שקיבלה שיא מועמדויות שם, עיבוד לקומיקס למבוגרים של אלן מור על מציאות אלטרנטיבית שבה ארה"ב היא אלימה ועצובה עוד יותר מהיום, וגיבורי־על בעלי נשמה אפלה מנסים לעשות סדר בבלגן. שווה (שירותי ה־VOD של הוט, יס, וסלקום).
ספרים
תורת הקבוצות, כרמית סחר
אלכס נולד למשפחה יהודית בפרבר מרוחק של לונדון. יש לו אחות גדולה, סופי, פסנתרנית מחוננת שנמצאת רוב הזמן בסיבובי הופעות, אח קטן, מארק, גאון מתמטי, אב חמור סבר ששקוע רוב הזמן בעבודתו, ואמא ששקעה בדיכאון עמוק מאז לידת אחיהם הפעוט. בקיץ שולחים אותם אל הדודים בישראל, ואלכס נתקל חזיתית בארקדי, בן השכנים, עולה חדש מרוסיה שגם הוא ילד פרא עם עולם משלו (הוצאת כתר).
ברוכה הבאה לחיים שלך, נטע חוטר
הם שלושה בני 40, שפעם היו חברים ממש טובים. נעמה, יועצת הורות שכתבה מדריך פופולרי, גרושה; גלי, מפתחת משחקי מחשב בחופשת לידה; והדר, כוכב ילדים גדול בעבר ושחקן תיאטרון בינוני בהווה. הם לא נפגשו כבר שנים, אבל עכשיו הצלע הרביעית, גיא, מבקש שייסעו אליו ליישוב שבו גדלו יחד. בקשה מוזרה, כי הם לא ממש סובלים זה את זה (הוצאת תכלת).
האחות האבודה, דיינה ג'פריס
בל, יפהפייה אדמונית וחלומית מאנגליה, מפליגה ב־1936 ליאנגון, בורמה, כדי להיות זמרת בבית מלון יוקרתי, המשרת את התיירים ואת אנשי העסקים הבריטים הגודשים את העיר. הימים הם שלהי עידן הקולוניאליזם הבריטי וג'פריס מצליחה לאפיין היטב את האווירה הכה מפתה הזו, של דמדומי תקופה היסטורית, כשנדמה כאילו הכל מותר, דקדנס מופלא. ניחוחות המזרח האקזוטיים משתלבים בעוצמת הכסף האימפריאלי ובאוויר יש משהו מושחת, מפתה ומסוכן (הוצאת ידיעות ספרים).
בין חורבות ליבי, אודני איר אייברסדוטיר
אחרי שנישואיה מתרסקים, סופרת איסלנדית בת 30 ומשהו יוצאת למסע שהוא פנימי לא פחות מאשר פיזי, אל ההיסטוריה והמיתולוגיה של ארצה. היא מחפשת תשובות לשאלות הגדולות, מבקשת לעצמה צורת חיים אחרת, מתקדמת יותר, אך כזו ששואבת כוחה מהמבנים המשפחתיים של העבר - ובעיקר רוצה לבחון ולבדוק מחדש את כל המוסכמות הישנות (הוצאת לסה).
אלבומים
צו השעה, אמנים שונים
במטרה לאושש את תעשיית המוזיקה המקומית מנזקי הקורונה מגיע חלקו הראשון של פרויקט "צו השעה" במימון קרן נכט, ובהשתתפות שמות גדולים כמו אביב גפן, ברי סחרוף, ריטה ונסרין קדרי. בין הקאברים הטובים פה אפשר למנות את אביתר בנאי ("שלח לי מלאך"), דני סנדרסון ("חידה את לי") ובעיקר את שבע ורבע הדקות של "ואלס להגנת הצומח" בפי ג'יין בורדו ואיה זהבי פייגלין.
במה קהל ואהבה, ישי ריבו
עדיין יוצאים דיסקים בארץ, ואפילו משולשים. ישי ריבו, אולי הנציג הכי מצליח בפופ האמוני, מגיש לאורך כשעתיים וחצי את המיטב שלו בהופעה חיה. היופי האמיתי מתגלה בדיסק השלישי שמוקדש לשיתופי הפעולה שלו ובהם "ניצחת איתי הכל" עם עמיר בניון ואמיר דדון, "אייכה" עם שולי רנד ו"בלוז כנעני" עם אהוד בנאי.
Tea for the Tillerman², קט סטיבנס
קט סטיבנס הקליט מחדש את אלבום המופת שלו מ־1970 שנקרא כעת Tea for the Tillerman². סטיבנס, פעם מהמוזיקאים האהובים בעולם (ובישראל), שהתאסלם בהמשך ושיחרר אמירות קיצוניות, התמתן עם השנים ושב ליצור פולק־רוק כמו בסבנטיז. רגע השיא כאן מתגלה ב־Father and Son, הדואט בין סטיבנס המבוגר לבן דמותו הצעיר בהקלטה מאז.
Detroit 2, ביג שון
יש קהל הולך וגדל להיפ־הופ גם בישראל, וניתן להניח ש־Detroit 2, האלבום החדש של הראפר ביג שון, הולך לשמח לא מעט מהם. על ההפקה תמצאו את המנטור קניה ווסט ובין האורחים הרבים שהגיעו להרים לו - בכל זאת, אלבום היפ־הופ - תמצאו בין היתר את אמינם, טראוויס סקוט וליל ויין.
ועוד כמה המלצות למתקדמים
סדרות
אוזרק (נטפליקס)
קורונה טיים (יס)
צל של אמת: רוצח כביש החוף (הוט)
מסכי עשן: המלכודת הדיגיטלית (נטפליקס)
דברים מוזרים (נטפליקס)
סרטים
משחקי ציד (vod)
הזהב של נורמן (נטפליקס)
שודדי התיבה האבודה (נטפליקס)
נשים קטנות (vod)
מדרון תלול (vod)
אלבומים
Folklore, טיילור סוויפט
Whoosh!, דיפ פרפל
זוכר את אריק איינשטיין, מיקי גבריאלוב בהופעה חיה
Anagnorisis, אסף אבידן
נצטרף לעדר, עומר מושקוביץ
ספרים
שיחות עם חברים, סאלי רוני
מכונות כמוני, איאן מקיואן
איך כדאי לחיות, רנה ורבין
בשולי הנוחות, סייקה מורטה
שלוש נשים, ליסה טדאו

