yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: טל סיון ציפורין
    זמנים מודרנים  • 17.09.2020
    לאכול להתפלל לאהוב
    ביס מתוק, רך ומלא נחמה. זה מה שאנחנו צריכים אחרי שהתפללנו, חשבנו, סלחנו ואנחנו מוכנים להתחיל מחדש. שלוש וריאציות נפלאות לעוגה בחושה, שתמיד כיף להכין ולזלול
    רחלי קרוט

    לפעמים אני לא בטוחה מה קשה יותר, לבקש סליחה או למחול. להודות בטעות או לקבל את התנצלותו של זה שפגע. כך או כך, שני צידי המטבע מאתגרים ומאלצים אותנו להתמודד ולנבור פנימה.

     

    יום כיפור עוד רגע כאן, היום שמביא איתו התכנסות ושקט. זמן לחשוב על השנה שחלפה. זמן לשחרר כעסים מיותרים וגם לזכור לבקש סליחה כשצריך.

     

    ברוח היום המיוחד הזה, ובעקבות המשוכות שהביאה איתה השנה החולפת, הכנתי לכם הפעם שלושה מתכונים לעוגות בחושות. כאלה שיפתחו ויסגרו את הצום עם רגע של מתיקות. רגע של שלווה לצד כוס תה.

     

    את שלושתן מכינים ממש בקלות בקערה אחת ובלי מיקסר, ואת שלושתן אפשר להכין יום קודם וליהנות מהן לפחות שלושה־ארבעה ימים. שיהיה צום מועיל, שתמיד תזכו לעשות טוב ולקבל טוב.

     

    עוגת רפאלו

    עוגת קוקוס רכה מנוקדת באגוזי לוז בציפוי שוקולד לבן וקוקוס קלוי

     

    מה צריך (לתבנית אינגליש קייק):

     

    • 2 ביצים L

     

    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

     

    • 160 מ"ל (2/3 כוס) קרם קוקוס

     

    • 50 גרם (1/4 כוס) שמן

     

    • 140 גרם (1 כוס) קמח

     

    • 50 גרם (1/2 כוס) קוקוס לבן

     

    • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

     

    • 1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים

     

    לציפוי מעל:

     

    • 100 גרם שוקולד לבן

     

    • 1/4 כוס קרם קוקוס

     

    • 5 כפות קוקוס לבן

     

    כך עושים:

     

    1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, קרם קוקוס ושמן וטורפים היטב. מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.

     

    2. קוצצים גס את אגוזי הלוז ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.

     

    3. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

     

    4. בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד לבן וקרם קוקוס עד שנוצר רוטב לבן מבריק וחלק. מניחים בצד.

     

    5. קולים במחבת את הקוקוס של הציפוי עד שהוא מזהיב. תישארו ליד המחבת ותערבבו כדי שלא יישרף.

     

    6. כשהעוגה מוכנה, מערבבים את השוקולד המומס עם הקוקוס הקלוי ושופכים על העוגה. אפשר להגיש אותה חמימה או להמתין שתצטנן. שומרים בחוץ בשקית או בתוך קופסה סגורה.

     

    עוגת וניל עם צ'אנקים של שוקולד צ'יפס

    הכי קלאסית, הכי אהובה והכי קלה להכנה.

     

    שימו לב: עדיף להשתמש כאן בחפיסות שוקולד שקוצצים לשלל גדלים כדי לקבל מרקם כיפי של העוגה. כזה שיש בו גם מלא נקודות קטנות של שוקולד וגם צ'אנקים גדולים שהם הפתעה בפה.

     

    מה צריך (לתבנית אינגליש קייק):

     

    • 2 ביצים L

     

    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

     

    • 50 גרם (1/4 כוס) שמן

     

    • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%

     

    • 1 כפית תמצית וניל איכותית

     

    • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן

     

    • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

     

    • 150 גרם שוקולד מריר (עדיף טבלאות ולא שוקולד צ'יפס)

     

    כך עושים:

     

    1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה ותמצית וניל וטורפים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.

     

    2. קוצצים את השוקולד לחתיכות בשלל גדלים - קטנים יותר וגדולים יותר. מוסיפים את השוקולד לבלילה ומערבבים.

     

    3. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

     

    4. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בחוץ בשקית או בתוך קופסה סגורה.

     

    עוגת פירות לימונית טבעונית

    בלי ביצים, בלי חלב ועם טעמים חמצמצים־מתוקים שמסכמים את הקיץ. חשוב מאוד לא לוותר על מיץ הלימון כי יחד עם אבקת האפייה נוצרת ריאקציה שהיא התחליף לביצים.

     

    מה צריך (לתבנית אינגליש קייק גדולה):

     

    • 360 מ"ל (1 ו־1/2 כוסות) חלב קוקוס או שקדים או סויה

     

    • 3־4 כפות מיץ לימון - לא לוותר

     

    • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

     

    • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן

     

    • גרידת לימון מלימון אחד

     

    • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן

     

    • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

     

    • 1/2 כפית סודה לשתייה - ולא גרם יותר

     

    • 3/4 כוס פירות רכים - פטל/אוכמניות/נקטרינות/אפרסקים

     

    כך עושים:

     

    1. מחממים תנור ל־160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

     

    2. חותכים את הפירות לקוביות אם משתמשים באפרסקים או בנקטרינות. בקערה בינונית שמים את החלב והלימון וממתינים 10 דקות. לא לדלג על השלב הזה, הוא חשוב עבור הבועות שנוצרות בחלב.

     

    3. מוסיפים סוכר, שמן וגרידת לימון וטורפים היטב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים עד שהקמח נטמע. מוסיפים את הפירות ומערבבים. אפשר להשאיר גם קצת פירות ולפזר מעל.

     

    4. מעבירים לתבנית משומנת ומיד מכניסים לתנור. בעוגות טבעוניות, ובכלל בעוגות, ממש קריטי להכניס את העוגה לתנור מיד כי חומרי ההתפחה כבר מתחילים לעבוד ואתם לא רוצים שהם יסיימו לפני התנור.

     

    5. אופים במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

     

    6. מצננים לגמרי לפני שפורסים. ופה זה ממש חשוב כי עוגות טבעוניות נוטות להתפרק אם הן לא מתייצבות.

     

     

     


    פרסום ראשון: 17.09.20 , 23:21
    yed660100