נשך את השפה

עוד שערורייה מבית היוצר של סוארס: הפעם חשד שרימה במבחן באיטלקית כדי לקבל אזרחות ולשחק ביובה • בינתיים גם המעבר לאתלטיקו טורפד

הוא אחד החלוצים הטובים בעולם, שכבש 477 שערים. אבל לצד כל ההישגים הגדולים, הקריירה של לואיס סוארס תמיד הייתה מלווה בשערוריות. האחרונה שבהן נחשפה אתמול.

אחרי שרונלד קומאן, המאמן החדש של ברצלונה, הודיע לסוארס שהוא לא בתוכניות ומוזמן לחפש קבוצה חדשה, "אל פיסטולרו" (האקדוחן) לא ביזבז זמן. מהר מאוד התברר שיובנטוס מעוניינת בו, אחרי שהחליטה למכור את גונסאלו היגוואין. סוארס אהב את הרעיון. בכל זאת, לשחק עם כריסטיאנו רונאלדו אחרי שש שנים לצידו של לאו מסי? זו יכולה להיות חוויה מרעננת.

הייתה רק בעיה אחת: מכסת הזרים מלאה וכדי להצטרף לקבוצה הוא חייב להשיג אזרחות איטלקית. בדרך כלל, לאזרח מן השורה מדובר בהמתנה של בין שנתיים לארבע שנים, אבל לסוארס הוצע מסלול שונה ומזורז, שבו הוא רק מחויב לעבור בחינה באיטלקית. בדרך זו הוא יכול היה לקבל את הדרכון בתוך שבועיים. 

בשבוע שעבר סוארס הגיע לפרוג'יה, שם נמצאת האוניברסיטה לזרים, שבה מקיימים את הבחינה. הוא עבר אותה בהצלחה מרובה – והדרך לחתימה נראתה סלולה. ואז לפתע יובנטוס החליטה לרדת מהעסקה, מבלי לתת הסבר רשמי. עכשיו אפשר להבין למה. 

ה"גאזטה דלו ספורט" פירסם אתמול כי המחלקה הכלכלית במשטרת איטליה חשפה כי הכל היה מסודר – סוארס ידע מראש את השאלות והתשובות. נחשפו תמלילי קלטות בקרב אנשי האוניברסיטה בהם אפשר לשמוע את הדברים הבאים: "הוא לא מסוגל לעבור את הבחינה, אבל נאשר אותו, כי אי אפשר לוותר על שכר של 10 מיליון יורו בשנה בגלל בחינה באיטלקית". וגם: "הוא לא יודע מילה אחת באיטלקית, אבל הצלחנו, כי הוא שינן את השאלות של הבחינה". 

אנשי האוניברסיטה ידעו שהם עושים משהו לא בסדר. אחד מהם אמר: "אם ישעו אותו, ישעו גם אותנו, אז אסור לנו להכשיל אותו. הפחד שלי הוא שהעיתונאים ישאלו אותו שתי שאלות באיטלקית, ואז יתברר שהוא לא מבין מילה". 

למרות שההעברה ליובנטוס נפלה, החוקרים ינסו לברר אם שולמו כספים לאנשי האוניברסיטה, או על ידי סוארס ואנשיו, או על ידי המועדון. וזה עוד לא הכל: אחרי שפורסם שסוארס סיכם באתלטיקו מדריד, בארסה החליטה לא לאפשר לו לעבור לאחת מיריבותיה לצמרת – מה שהותיר אותו רותח. 

מה שבטוח, הפרשה החדשה מצטרפת לשורה ארוכה של סיפורים, כולל שלוש פעמים בהם נשך שחקני יריב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים