yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: טל סיון ציפורין
    זמנים מודרנים  • 29.09.2020
    בידיים מלאות
    גם בלי אושפיזין אסור שנרגיש לבד בחג הכל כך חברתי הזה. גם באין סוכה הכינו לחמניות רכות וממולאות כמו לב קטן המתמלא בשמחה. ושיהיה לכם חג של טעם, ריח ואהבה
    רחלי קרוט

    מאז ומתמיד סוכות היה אחד החגים האהובים עליי. חג שבו נפגשים שכנים וחברים ולא רק משפחה. חג שלא מתרכז בארוחה אחת של שעתיים אלא מלא ארוחות קטנות שנפרסות על פני שבוע. חג שמארחים ומתארחים. פחות מעונב מראש השנה ומפסח והרבה יותר חברתי ונינוח. חג שכולו נדיבות ורוחב לב.

     

    אז נכון שהשנה הסוכות לא יתמלאו בעשרות אנשים, וגם לא בהמון ארוחות עם כל השכנים, אבל משהו אחד נשאר לנו והוא רוחב הלב. הרצון לארח ולהביא מעמל ידינו כדי לשמח.

     

    אז לרגל סוכות, שהוא אחד משלושת הרגלים שבהם הצטווינו לחגוג ולשמוח, הבאתי לכם הפעם מתכון ללחמניות רכות כמו ענן שאפשר למלא בכל טוב. לחמנייה שהיא עולם ומלואו. תמצאו כאן שתי גרסאות - האחת ללחמניות במילוי בשר, חצילים קלויים וצנוברים והשנייה ללחמניות צמחוניות במילוי דלורית ובצל מקורמל. והנה גם בונוס - רוצים לחמניות מתוקות? מלאו את הלחמניות בכף גדושה של ממרח שוקולד והניחו מעל הממרח פרוסות בננה, קוביית שוקולד, קוקוס קלוי או כל תוספת שאתם אוהבים והרי לכם לחמניות שהן קינוח מתוק.

     

    מאחלת לכם חג סוכות שמח וידיים מלאות.

     

    לחמניות ממולאות כל טוב

    מה צריך לבצק (ל־20 לחמניות):

     

    • 1 קילו קמח

     

    • 2 כפות שמרים יבשים

     

    • 5 כפות סוכר

     

    • 2 ו־1/2 כוסות מים קרים

     

    • 1/2 כוס שמן זית

     

    • 1 כף מלח

     

     

    למילוי דלורית ובצלים מקורמלים (לכמות של 20 לחמניות):

     

    • 4 כפות שמן זית

     

    • 2 דלוריות, קלופות

     

    • 3 בצלים לבנים, קלופים

     

    • 10 שיני שום, קלופות

     

    • 1 כף מייפל

     

    • 2 כפות זרעי כמון

     

    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 1 כפית שטוחה מלח

     

     

    למילוי בשר וחצילים (לכמות של 20 לחמניות):

     

    • 4 כפות שמן זית

     

    • 2 בצלים, קלופים

     

    • 500 גרם בשר טחון

     

    • 8 שיני שום, קלופות

     

    • 2 עגבניות בשלות ומתוקות

     

    • 1 כפית שטוחה מלח

     

    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 1 חציל בלדי או 250 גרם חצילים קלויים קנויים

     

    • 1/2 כוס צנוברים

     

     

    לעיטור והברשה:

     

    • 1 ביצה

     

    • 1/4 כפית מלח

     

    • שומשום, קצח או פרג שלם

     

     

    כך עושים:

     

    1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר

     

    עם וו לישה שמים את כל המצרכים

     

    פרט למלח ולשים על מהירות נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח

     

    ולשים עוד 5 דקות עד שהבצק רך

     

    וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך

     

    שעה או במקרר למשך הלילה. בינתיים מכינים את המילוי כדי שיספיק להתקרר.

     

    2. מילוי דלורית: חותכים את הבצל והדלורית לקוביות בגודל 1 ס"מ וטוחנים גס את זרעי הכמון בעזרת מכתש ועלי

     

    או במטחנת תבלינים, ואפשר גם להשאיר אותם שלמים. את השום קוצצים דק.

     

    3. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הדלורית וממשיכים לטגן

     

    (אם צריך עוד שמן אפשר להוסיף) עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה.

     

    4. מוסיפים את זרעי הכמון, מייפל,

     

    מלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות.

     

    מוציאים ומצננים.

     

    5. מילוי בשר: חותכים את הבצל והשום לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו. בינתיים מגרדים את העגבניות על החלק העבה בפומפייה.

     

    6. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך 20 דקות. מורידים מהגז, מוסיפים את החצילים והצנוברים ומערבבים. מצננים היטב לפני המילוי.

     

    7. ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל־20 חתיכות בצק בגודל שווה ומכדררים כל אחד לכדור עם חלק עליון חלק. מחממים תנור ל־190 מעלות. מרדדים כל כדור בצק למעיין פיתה בעובי 1 ס"מ ומניחים באמצע 2 כפות מהמילוי. סוגרים למעין שק למעלה ונפטרים מעודפי בצק, אם יש.

     

    8. מכדררים לכדור יפה וסגור היטב כדי שהמילוי לא יברח ומניחים על תבנית אפייה, עם רווח בין לחמנייה אחת לשנייה. מכסים ומתפיחים במשך 30־40 דקות. הלחמניות צריכות להיות תפוחות אבל הן לא מכפילות את נפחן.

     

    9. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מלח ומעטרים בשומשום, קצח או פרג. אופים במשך 30 דקות או עד שהלחמניות זהובות יפה.

     

     


    פרסום ראשון: 29.09.20 , 18:20
    yed660100