לעוֹף איתו
אין יותר ישראלי מכרעיים של עוף. עם שום ועשבי תיבול, ברוטב תמרינדי או מצופים בחרדל, לימון ומייפל - 45 דקות בתנור ויש לכם ארוחה. אהרוני במדור כורע
אחת הבקשות החוזרות באופן קבוע שאני מקבל מקוראים וצופים, בעיקר בחודשים האחרונים של הקורונה, היא מתכונים מהירים וקלים שיאכילו את המשפחה ועל הדרך יספקו קצת תעסוקה ביתית מנחמת. החלטתי הפעם ללכת על כרעיים של עוף — כנראה החלק של התרנגולת שהוא הכי פופולרי אצלנו וגם קל להפעלה במיוחד.
עוד לפני הבישול כדאי שתבקשו מהקצב לחצות את הכרעיים לשניים, לחתוך ולהסיר את עצם הגב וגם להוריד את קצה העצם המיותרת של השוק, שסתם תופס מקום בסיר. במטבח כדאי לשטוף ולייבש היטב במגבת נייר את הנתחים לפני התיבול. יש אינספור אפשרויות לתיבול של הכרעיים, ותמיד מומלץ גם להשרות אותן במרינדה כמה שעות לפני הבישול, אם כי לא חייבים. כל שנותר זה להכניס את נתחי העוף לתנור ב־180 מעלות ל־45 דקות — בדיוק הזמן לראות פרק בסדרה של נטפליקס.
רק תקפידו שצד העור יהיה תמיד כלפי מעלה בזמן הצלייה.
כרעיים צלויות ברוטב תמרינדי
החומרים הדרושים:
6 כרעיים של עוף חצויות לשניים
2 כפות משחת תמרינדי
3 כפות רוטב דגים
3 כפות מיץ ליים
3 כפות סוכר דקלים או סוכר חום
1 מקל למון גראס קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כפית שבבי צ'ילי חריפים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את נתחי העוף עם כל שאר החומרים, שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים. מניחים לשעתיים לספיגת טעמים.
2. מניחים את העוף בתבנית התנור עם צד העור כלפי מעלה וצולים בחום של 180 מעלות כ־45 דקות עד שהעוף שחום ומזוגג יפה.
3. מגישים עם חצאי בק־צ'וי חצויים לאורכם ומאודים כ־5 דקות.
כרעיים צלויות עם שום ועשבי תיבול
החומרים הדרושים:
6 כרעיים של עוף, חצויות ומנוקות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק
3 כפות עלי תימין קצוצים
8 עלי מרווה קצוצים
6 שיני שום כתושות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית את כל החומרים למעט העוף.
2. יוצקים את התערובת לתבנית צלייה עם חלקי העוף, מערבבים היטב שכל חלקי העוף יהיו מצופים בתערובת הירוקה והריחנית. מסדרים את נתחי העוף עם צד העור כלפי מעלה.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ־45 דקות.
כרעיים פריכות עם תבלינים יבשים
החומרים הדרושים:
6 כרעיים חצויות
4 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת שום
2 כפיות אבקת בצל
2 כפות אורגנו יבש
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כף אבקת חרדל
מלח, פלפל גרוס
3 עלי דפנה שלמים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית את כל התבלינים היבשים, למעט עלי הדפנה, לתערובת אחידה.
2. שמים את נתחי העוף בתבנית צלייה ומערבבים אותם עם שמן הזית, שיהיו מצופים היטב. מניחים בתבנית עם צד העור כלפי מעלה.
3. מפזרים מעל שכבה דקה ואחידה של תערובת התבלינים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ־45 דקות.
כרעיים של עוף בציפוי פריך
החומרים הדרושים:
6 כרעיים חצויות ומנוקות
קמח לקימוח
2 ביצים טרופות
4 שיני שום כתושות
1 כף חרדל דיז'ון חריף
1 כף קליפת לימון מגוררת
מעט שבבי צ'ילי חריפים
מלח, פלפל גרוס
לציפוי:
1 ו־1/2 כוס פירורי לחם
2 כפות עלי תימין
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים, החרדל, השום, קליפת הלימון, שבבי הצ'ילי, המלח והפלפל.
2. בכלי שטוח מערבבים את פירורי הלחם עם התימין, הפטרוזיליה ושמן הזית. מערבבים כדי שכל פירורי הלחם יהיו מצופים בעדינות בשמן הזית.
3. טובלים את השוקיים בשכבה דקה של קמח. אחר כך טובלים לגמרי בתערובת הביצים.
4. טובלים את השוקיים בתערובת פירורי הלחם סביב־סביב.
5. מניחים את השוקיים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ־45 דקות, עד שהשוקיים שחומות יפה.
כרעיים צלויות בחרדל, לימון, מייפל ומרווה
החומרים הדרושים:
6 כרעיים חצויות
5 כפות שמן זית
5 כפות מיץ לימון סחוט
3 כפות סירופ מייפל
2 כפות חרדל דיז'ון חלק, חריף
1 כף קליפת לימון מגוררת
מלח גס, פלפל גרוס
מעט שבבי צ'ילי חריפים
12 עלי מרווה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים, למעט עלי המרווה, עם העוף. מערבבים שכל העוף יהיה מצופה בתערובת.
2. מניחים את נתחי העוף בתבנית צלייה עם צד העור כלפי מעלה. מדביקים על כל נתח עלה מרווה שלם.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ־45 דקות.
העזורה בדרך
בתקופה האחרונה, כשמסעדות רבות נלחמות על חייהן, גם אני לפעמים מעדיף להזמין אוכל מבחוץ במקום לבשל בבית. ההמלצה הפעם היא על מסעדת 'עזורה' התל־אביבית, שהאוכל שלה נהדר ממש. קציצות העוף ברוב לימוני, סמיך וריחני הן נפלאות במיוחד, הסופריטו שלהם מצוין, גם הקובה ועל האורז עם האטריות, שלצידו תבשיל שעועית, אני אף פעם לא מוותר.
עזורה היא אחת המסעדות הבודדות שלא משתמשת בשירותי וולט. במקום זאת צריך לצלצל ישר למסעדה בטל' 03-5015050, הם ישלחו את התפריט היומי לווטסאפ שלכם וככה תוכלו להזמין.

