חוקר החרקים הידוע נפטר שבוע אחרי שנדבק
ד"ר אמנון פרידברג ז"ל היה רק בן 75 כשהלך לעולמו בשבת האחרונה. גם הוא נדבק בקורונה ובמשך שבוע ימים נלחם בנגיף – עד שנכנע לו.
ד"ר פרידברג היה מגדולי חוקרי החרקים בישראל, ונחשב למומחה עולמי בתחום. את האהבה שלו לבעלי החיים הוא גילה כבר בילדותו, בטיוליו בהרי הכרמל. בנוסף להיותו מדען, אמנון היה שנים ארוכות מעוגני מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט בתל־אביב, הוביל במשך שנים ארוכות את האגף הגדול ביותר במוזיאון האנטומולוגיה – והצליח להגדיל את האוסף באופן משמעותי, לקלוט מדענים עולים, להכשירם ולהנחות תלמידי מחקר רבים.
ד"ר פרידברג כיהן במשך שנים ארוכות כעורך כתב העת האנטומולוגי. תלמידיו המשיכו את דרכו והם מעמודי התווך של התחום בישראל. הוא פירסם למעלה מ־150 מאמרים מדעיים, וחלקים גדולים מספרי האנטומולוגיה מבוססים על המחקרים שלו. בנוסף שימש גם כיועץ בכיר למשרד החקלאות בעניין המזיקים שקיימים בישראל.
במהלך 40 שנות פעילותו האקדמית, שכללה גם ביקורים בכ־70 מדינות בעולם, הוא גילה 257 מינים חדשים של חרקים – וגם המציא להם את שמותיהם. לאחר מכן הם פורסמו על ידי האקדמיה ללשון העברית. לחרקים מיוחדים שגידל קרא בשמותיהם של אשתו פנינה ובנותיו ורד וליאת. קולגות שלו בחרו לקרוא ל־99 חרקים על שמו.
"אבא היה איש יפה תואר, גבוה ומרשים, צנוע, בעל חוש הומור", מספרות בנותיו, שעדיין מתקשות להיפרד מאביהן. "העבודה של אבא כללה מעבר לתחום החרקים עזרה וייעוץ גם בפעילויות מבצעיות של יחידת שלדג. הוא גם עסק באנטומולוגיה משפטית. תחת הכובע הזה השתתף בין היתר בלא מעט חקירות פליליות. בסמוך לבית שלו בהרצליה הצעירה הקימה עיריית הרצליה שמורת טבע עירונית שמושתתת על השקפותיו ועקרונותיו. בשמורה מוצגים חלקים מהאוספים שלו. נהרות ידיו נשפכו לתוך מעשיו הטובים. כל חיינו היית לנו למשענת ולמורה דרך, עם חיוך אופטימי וטוב לב. אנו מבטיחות להמשיך במורשת".
אמנון, שנולד בשנת 1945 בחיפה לאביו אשר שהיה איש עסקים ולאמו גאולה ילידת הארץ, הותיר אחריו שתי בנות ושלושה נכדים.

