yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: טל סיון ציפורין
    זמנים מודרנים  • 18.10.2020
    צהוב בחוץ, מתוק בפנים
    תירס זה קיץ וים. תירס זה חיוך מלא גרגירים זהובים. תירס זה זיכרונות וריח מתוק של ילדות. הנה לכם שלושה מתכונים קצת יותר מתוחכמים עם תירס רגע לפני שהקיץ מפנה את מקומו לשמיים האפורים ולגשם הנה לכם 3 מתכונים קצת יותר מתוחכמים עם תירס רגע לפני שהקיץ מפנה את מקומו לשמיים האפורים ולגשם
    רחלי קרוט

    אם יש מתכון אחד שמזוהה איתי יותר מכל מתכון אחר זה שניצל תירס. פירסמתי אותו לפני כמה שנים ומאז הוא הפך לאחד הפופולריים ברשת. ובכלל, לי ולתירס יש סיפור אהבה - אמא שלי מספרת שרגע לפני שילדה אותי היא קנתה ברחוב תירס חם ובגלל זה אני אוהבת את הגרגירים הצהובים והפציחים האלה.

     

    אבל בינינו, מי לא אוהב תירס? הוא מתוק, כיפי בפה, מתפצח ומוסיף יהלומים צהובים ויפהפיים לכל מתכון.

     

    בשנים האחרונות צצו בארץ לא מעט זנים של תירס, בהם תירס גילי המתוק שאפשר, וכדאי, לאכול אותו גם בגרסתו הטרייה ללא בישול. ולצידו תירס לבן, אף הוא מתוק.

     

    כדי שתבינו כמה טעים התירס גם בגרסתו הטרייה הכנתי לכם סלט תירס משגע ולצידו מככבים כאן פנקייק תירס תפוח ואוורירי שילדים מתעלפים עליו וגם לחם תירס שהוא אחד הדברים היותר טעימים שיצאו מהמטבח שלי.

     

    הלחם הזה, שהוא ספק עוגה ספק מאפה, נהדר עם שמנת חמוצה וקצת עירית (ואפשר כמובן גם סלמון) והוא גם נהדר לצד תבשילים עם מלא רוטב, למשל תבשילי שעועית.

     

    פנקייק תירס

    מה צריך:

     

    • 2 ביצים L

     

    • 1 כפית מייפל

     

    • 1/2 כפית מלח

     

    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 1/2 צרור עירית

     

    • 1/2 קופסה (130 גרם) קוטג'

     

    • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית

     

    • 1 ו־1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן

     

    • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

     

    • 1 כוס גרגירי תירס

     

    כך עושים:

     

    1. פורסים את העירית לטבעות דקות. בקערה גדולה מערבבים ביצים, מייפל, מלח, פלפל שחור, עירית וקוטג'.

     

    2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט. מפוררים פנימה גבינה בולגרית ומוסיפים את התירס. מערבבים.

     

    3. במחבת רחבה, משומנת מעט עם חמאה או שמן זית, מניחים מצקת גדושה מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מגישים עם סלט ירוק או שמנת חמוצה.

     

    לחם תירס

    מה צריך:

     

    1 ו־1/2 מכלים (300 גרם) שמנת חמוצה

     

    • 1 ביצה L

     

    • 1/3 כוס שמן זית

     

    • 2 כפות סוכר

     

    • 1 כפית שטוחה מלח

     

    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס

     

    • 1 כוס קמח תירס

     

    • 1 כוס קמח לבן

     

    • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

     

    • 1/2 כוס גרגירי תירס

     

    כך עושים:

     

    1. בקערה גדולה שמים שמנת חמוצה, ביצה, שמן, סוכר, תבלינים וקמח תירס. טורפים היטב ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.

     

    2. מוסיפים קמח רגיל, אבקת אפייה וגרגירי תירס ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית ובדופנות, ואופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 25־35 דקות. איך יודעים שמוכן? כמו עוגה. כשקיסם המוחדר למרכז המאפה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומגישים עם שמנת חמוצה.

     

    סלט תירס

    מה צריך:

     

    • 2 קלחי תירס מתוק (גילי) - חשוב להשתמש בתירס מתוק שאפשר לאכול אותו ישר מהקלח

     

    • 15 עגבניות שרי מסוג תמר

     

    • 2 אבוקדואים בשלים

     

    לרוטב ויניגרט כוסברה ולימון:

     

    • 1 צרור עלי כוסברה

     

    • 3 שיני שום, קלופות

     

    • 2 כפיות מייפל

     

    • מיץ מ־1/2 לימון או מליים אחד שלם

     

    • 1/2 כפית מלח

     

    • 1/4 כוס שמן זית

     

    • 1/2 צ'ילי אדום או ירוק

     

    כך עושים:

     

    1. חותכים את גרגירי התירס מהקלחים וחוצים את העגבניות לחצי. את האבוקדואים חותכים לקוביות רק לקראת ההגשה כדי שלא ישחיר.

     

    2. במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי הרוטב עד שנוצר רוטב עם נקודות קטנות של כוסברה. בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הסלט, כולל קוביות האבוקדו, ומזלפים מעל את הרוטב. מגישים מיד.

     

     


    פרסום ראשון: 18.10.20 , 19:40
    yed660100