עלו והצליחו

פרויקט מיוחד של "וסטי", "30 שנה אחרי", מביא את סיפור העולים משנות ה־90 שהטביעו חותם בחברה הישראלית

את השיעור באזרחות שקיבלה מרגריטה סלבקין בכיתה של בנה הבכור, היא לא תשכח לעולם. "כשהגענו לארץ, הוא התחיל ללמוד בכיתה א', וכמו כל ילד במשפחה רוסית טיפוסית השתתף בחמישה חוגים שונים", נזכרת סלבקין, שעלתה מאוקראינה לפני 25 שנה, וכיום היא מנהלת פרויקטים בכירה בתעשייה האווירית ופעילה חברתית מפתח־תקווה. "עם הלו"ז הצפוף שלו לא הייתה לו אפשרות להגיע לכל ימי ההולדת של חבריו. במפגש כיתתי פנתה אליי אמא מהכיתה ואמרה לי: 'לילדים בארץ יותר חשובים חיי החברה מאשר חוגים וספורט'".

 

סיפורה של סלבקין הוא אחד מני רבים המופיע בפרויקט המרגש של "וסטי", תחת הכותרת "30 שנה אחרי", המוקדש לעלייה הגדולה משנות ה־90. הוא הושק ביום העלייה, שחל ב־25 באוקטובר, המצוין בישראל ב־ז' בחשוון החל מ־2016.

 

"כל עולה זוכר את צעדיו הראשונים בארץ ישראל, וזו מורשתנו המשותפת", אמרה בראיון מיוחד ל"וסטי" לכבוד החג שרת העלייה והקליטה, ח"כ פנינה תמנו־שטה. השרה, ששיתפה בזיכרונותיה ממסע העלייה האישי שלה, ציינה כי חשוב לחבק את העולים ולתת כבוד לתרבותם ושפתם. "חשוב שיהיה מקום לכל המסורות, רק מתוך כבוד ניתן לייצר חיבורים חדשים".

 

"וסטי", האתר הישראלי המוביל בשפה הרוסית מקבוצת "ידיעות אחרונות", מציין השנה 30 שנים לעלייה הגדולה מבריה"מ לשעבר, יחד עם כל קהילת דוברי הרוסית בישראל. בפרויקט לקחו חלק כוכבי העלייה הגדולה, שהשפיעו רבות על החברה הישראלית, כמו: הספורטאי האולימפי אלכס אברבוך, השחקן ולדימיר פרידמן, סגן ראש מחלקת קורונה בבית החולים סורוקה ד"ר לאוניד ברסקי, זוכת התחרות "הפנים של שנות ה־90" הדוגמנית ולרי אלפימוב, ובכיר הסוכנות היהודית לשעבר שמואל בן-צבי, שליווה את טיסות העולים ממוסקבה לישראל.

 

"בחמש השנים הקרובות אנו מצפים לגל עלייה חדש", אמר בראיון חגיגי ל"וסטי" יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג. "הבדידות בתקופת הסגר גרמה לרבים להתקדם בהגשמת חלום העלייה. זה קשור למצב הכלכלי, וגם להגברת התופעות האנטישמיות בעולם. מעבר לכך, זה קשור גם לכמיהה של היהודים להשתקע בארצם, לחיות בין בני עמם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים