האס של טראמפ: הבן של ביידן

הנשיא פועל בכל החזיתות: עובר במהירות בין מספר מדינות מתנדנדות, מכריז כי הכניע את המגפה, ובעיקר מתמקד בתקיפת האנטר ביידן, בנו של יריבו המושבע, ובקשריו העסקיים לכאורה עם הסינים • מלאניה טראמפ התגייסה לקמפיין ההסברה בפנסילבניה והאשימה את המועמד הדמוקרטי ב"פוליטיזציה של משבר הקורונה"

חמישה ימים לפני הבחירות ממשיך דונלד טראמפ לחרוש את המדינות המתנדנדות בשתיים ולפעמים שלוש עצרות קמפיין ביום. את עיקר הנאומים שלו מקדיש טראמפ לשני נושאים: הכרזת ניצחון על וירוס הקורונה (כשבמקביל שוברת ארה״ב מדי יום שיאים חדשים של מספרי חולים) והאנטר ביידן - בנו של יריבו, ג׳ו ביידן, שהפך בשבועות האחרונים לסמרטוט האדום שמלהיב את בסיס המצביעים של טראמפ.

 

הניסיונות של טראמפ להוכיח כי האנטר ביידן התעשר ממכירת גישה לאביו לאנשי עסקים ואנשי ממשל סינים ואוקראינים נמשכים לפחות שנה. הם אף הביאו להדחתו של טראמפ בידי בית הנבחרים, אבל גם ההדחה שלא אושרה בסנאט לא עצרה את ההתמקדות שלו ושל תקשורת הימין בארה״ב בבנו החי היחיד של ביידן.

 

האתר הימני The National Pulse פירסם אתמול קלטת אודיאו בה נשמע, לכאורה, האנטר ביידן מקונן על צרותיו, כולל לחץ של עיתונאים שהחלו לחקור אותו ״על כך שהוא מייצג את ראש המודיעין הסיני״. לפי הקלטת, שאיש לא יודע האם היא אותנטית, ביידן הבן אומר: ״אבי מקבל שיחות מה’ניו יורק טיימס’ בנוגע לעסקים שלי בסין״.

 

עורך דינו של טראמפ, רודי ג׳וליאני, שעמד לפני שנה במרכז הניסיונות לכפות על אוקראינה להודיע על חקירה נגד ג׳ו ביידן, הוא גם זה שמוביל עכשיו את הקמפיין החדש. לפני מספר שבועות פירסם ה”ניו יורק פוסט” ידיעה שסיפקו ג׳וליאני וסטיב באנון, מנהל הקמפיין של טראמפ ב־2016, על מחשב נייד השייך להאנטר ביידן ומכיל ״חומרים מפלילים״, כולל רמיזות חסרות כל בסיס למעשי פדופיליה.

 

עיתונות המיינסטרים האמריקאית, כולל “וול סטריט ז׳ורנל” הידידותי לטראמפ, סירבה לפרסם את מה שלדעת חלק מקהילת המודיעין הוא מבצע הכפשה של רוסיה - אבל זה הספיק כדי להתחיל כדור שלג שמזכיר מאוד את פרשת “פיצהגייט” משלהי קמפיין 2016. להזכיר: זו הייתה תיאוריית קונספירציה לפיה הילארי קלינטון מנהלת סחר בילדים למטרות מין ממרתף של פיצרייה בוושינגטון. תקשורת המיינסטרים לא התקרבה גם לסיפור ההוא, אבל את בסיס המצביעים של טראמפ הוא הלהיב מאוד בימים האחרונים והקריטיים של הקמפיין. הסקרים העכשוויים מראים כי הפעם זה עובד פחות, אבל הסקרים טעו ב־2016, כך שאי אפשר לדעת.

 

מי שכנראה כן מאמין לסקרים הוא טראמפ עצמו, שמוצא עצמו נאלץ לקיים עצרות במקומות בהם ניצח בקלות ב־2016. שלשום הוא הופיע בפני אלפי אנשים בשדה התעופה של אומהה, נברסקה. חלק גדול מהקהל הגיע למקום באוטובוסים שמימן הקמפיין של טראמפ, אבל כשהנאום נגמר וטראמפ המריא באייר־פורס וואן, נותרו אלפי אנשים בקור מקפיא ובלי הסעות חזרה. לפחות שמונה קשישים פונו לבית החולים לאחר שסבלו מכוויות קור.

 

אמש, אגב, הראו סקרים מפלורידה ואריזונה, כי טראמפ סגר את הפער מול ביידן בשתי מדינות אלה.

 

מלאניה טראמפ ערכה שלשום את הופעת הקמפיין הראשונה שלה, במהלכה האשימה את ביידן ב״פוליטיזציה של משבר הקורונה״. בנאום בפנסילבניה אמרה כי ״ביידן טוען שהוא יכול היה לעשות עבודה טובה יותר. ובכן, העם האמריקאי יכול להסתכל על 36 שנות הקונגרס של ביידן ושמונה שנים בתפקיד סגן הנשיא ולקבוע האם הוא סוף־סוף יצליח לעשות משהו למען האמריקאים". טראמפ אמרה כי בעלה הוא ״לוחם״, אבל הוסיפה: ״אני לא תמיד מסכימה עם הדרך בה הוא אומר דברים״.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים