קונרי. שון קונרי

הסופר איאן פלמינג, שיצר את ג'יימס בונד, לא היה מרוצה מהבחירה בשחקן סקוטי אלמוני לגלם את המרגל המתוחכם שנקרא להציל את העולם בשירות הוד מלכותה • אבל ברגע שדמותו מלאת הכריזמה של שון קונרי הופיעה על מסך הקולנוע, הקהל התאהב – והשאר היסטוריה • זו הייתה תחילתה של קריירה מפוארת שבמהלכה שיחק בעשרות סרטים וזכה בפרסים, עד שפרש ב־2003 • אתמול הלך לעולמו בגיל 90 • מנהיגת סקוטלנד ספדה לו: "האומה מתאבלת על אחד מבניה האהובים ביותר"

כמעט 60 שנים אחרי ששון קונרי אמר בפעם הראשונה "בונד. ג'יימס בונד" ונכנס להיסטוריה, נפטר הכוכב יליד סקוטלנד בשנתו בביתו באיי בהאמה. "סר שון מת אחרי שלא היה בריא כבר זמן מה", כתב בנו ג'ייסון בחשבון הטוויטר שלו, "יום עצוב לכל מי שהכיר ואהב את אבי והפסד עצוב עבור כל האנשים מסביב לעולם, שנהנו מכישרון המשחק שלו".

 

בסרטי בונד, קונרי שידר אמנם נהנתנות וסטייל חובק עולם, אבל הרקע שלו היה הרבה יותר פשוט: הוא נולד ב־1930 בפאונטיינברידג', אדינבורו, לכובסת פרוטסטנטית ולנהג משאית ופועל תעשייה, קתולי ממוצא אירי. קונרי פרש מהלימודים בגיל צעיר, והחל לעבוד כמחלק חלב. בהמשך לבש מדים והצטרף לצי הבריטי. השירות הצבאי היה קצר – הוא שוחרר בגלל אולקוס. קונרי שב לעבודות מזדמנות: נהג משאית, פועל בניין, דוגמן ציור בקולג', ואפילו משייף ארונות מתים. קונרי אהב לטפח ולפתח את גופו, תחביב שבזכותו הגיע לתחרות "מיסטר יוניברס" בתחילת שנות ה־50.

 

בזכות התחרות החלה למעשה הקריירה המפוארת של קונרי: אחד מיריביו הציע לו לגשת לאודישנים למיוזיקל "דרום פסיפיק". קונרי התקבל, אבל במקביל התרגשה עליו הצעה מפתה: חוזה בקבוצת הכדורגל מנצ'סטר יונייטד. קונרי התחבט ובחר במשחק. אחרי שורה של תפקידי משנה בקולנוע ובטלוויזיה, הגיעו בראשית שנות ה־60 מבחני הבד ל"דוקטור נו", הסרט שחנך את סדרת סרטי בונד, והוא הצליח לגבור על שמות מפורסמים ונוצצים: קרי גרנט, ג'יימס מייסון ודיוויד ניבן. הסופר איאן פלמינג, האיש שברא את ג'יימס בונד, אמנם לא היה מאושר מהבחירה בקונרי האלמוני, וטען שהוא מחוספס וגדול ממדים, אבל הקהל התלהב מהקסם, הכריזמה והסקס־אפיל.

 

הצלחת הסרט העניקה לקונרי את התפקיד בשישה סרטים נוספים, אבל קונרי ניהל יחסי אהבה־שנאה עם הדמות שהזניקה אותו לתהילת עולם. הוא הרוויח סכומי כסף אדירים עבור תפקידיו אלו, אולם הודה לא פעם כי שנא לגלם את דמותו של בונד. סרט הבונד האחרון שלו היה “יהלומים לנצח”, שיצא ב־1971. קונרי סיפר בראיון כי הסכים לשחק בסרט זה רק אחרי שהוצע לו סכום כסף גדול.

 

במקביל לתפקיד בונד, קונרי שיחק בסרטים נוספים כמו "מארני" של היצ'קוק, "האיש שרצה להיות מלך", "שם הוורד" ו"הפריצה לאלקטרז", וגילם את אביו של אינדיאנה ג’ונס בסרט השלישי בסדרה, "אינדיאנה ג’ונס ומסע הצלב האחרון". הוא שב לגלם את בונד בסרט “לעולם אל תאמר לעולם לא”, שהופק מחוץ לסדרת בונד הרשמית. ב־1988 זכה קונרי בפרס האוסקר על תפקיד המשנה בסרט "הבלתי משוחדים". ב־2003, כשהוא בן 73, הודיע על פרישתו הרשמית מעולם המשחק. בשנת 2012 גילם את תפקידו האחרון בקולנוע, כשתרם את קולו לסרט האנימציה "סר בילי".

 

קונרי היה נשוי פעמיים: לשחקנית דיאן סילנטו, שממנה נולד בנו היחיד, ג’ייסון, ולאמנית הצרפתייה מישלין רוקיוברון. מאז פרישתו ועד יום מותו התגורר באיי הבהאמה.

 

דניאל קרייג, השחקן הנוכחי שמגלם את ג’יימס בונד, ספד לקונרי: “הוא היה אחד מענקי הקולנוע, סמל שהגדיר תקופה וסטייל. איפה שהוא לא נמצא, אני מקווה שהוא משחק גולף”. בני משפחתו של רוג’ר מור, אחד מממשיכי דרכו של קונרי בסרטי בונד שהלך לעולמו לפני שלוש שנים, אמרו: “הוא ורוג’ר היו חברים במשך עשורים רבים, ורוג’ר תמיד טען ששון היה הבונד הטוב ביותר בהיסטוריה”. ניקולה סטרג’ון, מנהיגת סקוטלנד, אמרה: “האומה שלנו מתאבלת על אחד מבניה האהובים ביותר”.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים