ראשונים בבידוד
פרק ספיישל מהפנט של 'אופוריה'. עונה חדשה ושוברת שיאים של 'פה גדול'. מיוזיקל נוצץ של ריאן מרפי עם מריל סטריפ וניקול קידמן. וגרסה ביתית של פסטיבל הקולנוע של ירושלים עם אוסף מרשים של סרטים מדוברים מישראל ושאר העולם. '7 לילות' מגיש: ההמלצות שיעזרו לכם להעביר את התקופה הקרובה
אופוריה: צרות הן לא לתמיד (Euphoria: Trouble Don't Last Always) | HOT, yes, סלקום TV , 2020
שני בני־אדם יושבים זה מול זה בדיינר ומדברים. בחוץ ערב חג המולד. היא בת 17, מכורה לסמים; הוא החונך שלה, גבר שחור שרוצה למשוך אותה למעלה. 50 דקות של שיחה טיפולית בדיינר, וזהו. תסריט ומשחק. הכי רחוק שאפשר מפרק הסיום של העונה הראשונה, עם הנצנצים והשירים ומאות הניצבים. 'אופוריה' הייתה אמורה לחזור לעונה שנייה מתישהו בקרוב, אבל הקורונה טירפדה את הצילומים. כדי לא להיעלם, שיחררו השבוע היוצרים את "ספיישל חג המולד" הזה, עם רו (זנדאיה) ועלי (קולמן דומינגו), שהוא לא רק מופת של טלוויזיה חכמה, הופכת קרביים, אלא שיעור באיך עושים טלוויזיה תחת אילוצי מגפה. שני בני־אדם בדיינר, ומלצרית אחת על הבר.
פה גדול (big mouth) | נטפליקס, 2020-2017
בתחילת הדרך, המטרה של יוצרי 'פה גדול' הייתה לתאר את גיל ההתבגרות במגעילותו. הם בהחלט הצליחו בכך. במשך שלוש עונות היא הייתה דוחה, חכמה, פרועה ורגישה באותה נשימה. בעונה הרביעית היא כבר מגיעה לשיאי מורכבות חדשים. לא רק מתארת את התחבטויות בני הנוער עם הגוף המשתנה, הנטייה המינית, הפורנו והמחזור. לא מתעסקת רק בענייני מגדר וזהות אלא מאפשרת לגיבורים שלה לצמוח ולהתבגר באמת ולעשות את זה באופן מרגש (ושוברת שיאים חדשים של גועל). כמה נעים לדעת שלמתבגרים יש עדיין בעיות שנשארות בדיוק אותו דבר עם או בלי מגפה עולמית מעל הראש.
GLOW | נטפליקס, 2019-2017
ההודעה של נטפליקס שהעונה הרביעית של 'גלואו' בוטלה אחרי שכבר החלה להצטלם - עוד קורבן של הקורונה - עוררה הדים בקרב המעריצים הרבים של הסדרה המעולה הזאת, המתמקדת בחבורה כמעט מקרית של נשים שמקימה קבוצת היאבקות בשנות ה־80. עם אוסף של דמויות טובות ומגוונות, שחקניות (ושחקנים) טובים וצירי עלילה שעוברים בטוב טעם בין הצד הספורטיבי־היאבקותי לצד האנושי־טלנובלי, שלוש העונות הקיימות הן הנאה צרופה.
הנשף (The Prom) | נטפליקס, 2020
ריאן מרפי ממשיך לנצל את עסקת הענק עם נטפליקס לטובת קורס חינוך מחדש של הצופים. הפעם הוא עושה זאת באמצעות מחזמר מפוצץ בכוכבים, ממריל סטריפ וניקול קידמן ועד ג'יימס קורדן וקרי וושינגטון. העלילה מספרת על חבורת דיוות מרוכזת בעצמה שמחליטה להתערב, בסגנון פיל בחנות חרסינה, למען נערה שכל חטאה הוא שביקשה להזמין נערה אחרת לנשף באינדיאנה השמרנית. או במילים אחרות: אולי מה שלא עבד עם 'הפוליטיקאי' ו'הוליווד' (וגם 'ראצ'ד' המיותרת) יצליח בגרסת המיוזיקל.
קצין וג'נטלמן (An Officer and a Gentleman) | yes, 1982
הסרט הזה מתחילת שנות ה־80 הוא כנראה הייצוג הכי ברור לאייטיז שיש: הרבה רומנטיקה, הרבה מאצ'ואיזם, הרבה ריצ'רד גיר והרבה מוזיקה צ'יזית ומענגת ברקע. הסיפור שמג'נגל בין הטירונות המפרכת שעובר גיר בדרך להיות קצין בחיל הים, לבין סיפור האהבה שלו עם עובדת במפעל מקומי - אולי לא התיישן הכי טוב - אבל קשה שלא להיסחף בנוסטלגיה.
משקל הזהב (The Weight of Gold) | yes, 2020
מעט מאוד בני אנוש זוכים להיות נערצים כמו ספורטאים מצטיינים, ולכן גם מעטים צריכים להתמודד עם הנטל הנפשי הכבד שכרוך בכך. הסרט התיעודי של ברט רפקין פותח את הנושא הכאוב באמצעות כמה מהדמויות הכי איקוניות בתחום, בראשות השחיין ומכונת המדליות מייקל פלפס. הוא ואחרים מדברים באומץ על מה שעד לאחרונה נשאר מחוץ לשיח ההישגים ועכשיו, סוף־סוף, יוצא לאור.
דניס רודמן – לטוב ולרע (Rodman: For Better or Worse) | HOT8, HOT VOD, 2020
חלק לא קטן מהכיף של 'הריקוד האחרון' היה גם המופע של דניס רודמן, גאון כדורסל וגם אדם לא יציב במיוחד. הדוקו עליו, שנעשה במסגרת הסדרה היוקרתית '30 על 30' של ESPN, כבר מוקדש לו בניסיון לפצח את האישיות המורכבת, המסוכסכת ועתירת המעללים של "התולעת", האיש שקטף ריבאונדים כמו תפוזים – בתנאי שהופיע למשחק, כמובן.
פסטיבל הקולנוע ירושלים | 20-10.12, אתר: jff.org.il
פסטיבל הקולנוע ירושלים שמתקיים בדרך כלל בקיץ נפתח, רק שהפעם לא בקולנוע, אלא מהבית. דרך האתר שלהם (מספיק לחפש 'פסטיבל ירושלים' בגוגל) תוכלו לצפות במאה סרטים מדוברים מהארץ ומהעולם. יש פה כמה מהכותרים המדוברים והנפלאים של העונה. למשל 'קג'יליונר', הסרט החדש והקורע של כוהנת האינדי מירנדה ג'ולי על משפחת גנבים היפסטרית. תוכלו לראות גם הסרט העצמאי הפמיניסטי 'אף פעם, לעתים רחוקות, לפעמים, תמיד' שזכה במיליון פרסים ושבחים ועוסק במסע של שתי נערות מפנסילבניה להפלה אומללה. יש את הקומדיה הרומנטית הכי טובה של השנים האחרונות - 'פאלם ספרינגס' עם אנדי סמברג שהוא מין 'לקום אתמול בבוקר' לדור המילניאלס. חובבי קולנוע מעודן מאירופה יתענגו על החדש של המאסטר השוודי של ההומור היבש, רוי אנדרסון, שחוזר לפסטיבל עם 'אודות האינסוף'. יש את 'אטלנטיס', סרט מד"ב אדיר מאוקראינה (באמת!), 'דמעות של לב שבור', הסרט הרומנטי הצרפתי שהוא הכי צרפתי ורומנטי שאפשר לדמיין - בשחור־לבן כמובן - ויש גם כמה ישראלים מצופים. בהם 'הגורם האנושי', הדוקו החדש של דרור מורה ('שומרי הסף') על התמוטטות תהליך אוסלו, וגם החדש של איתן פוקס - 'סאבלט' - שנכתב בשיתוף עיתונאי 'ידיעות אחרונות' איתי סגל, ומספר על הקשר שמתפתח בין צעיר תל־אביבי לעיתונאי מ'הניו יורק טיימס' שמגיע לארץ, דרך, ובכן, סאבלט.
עינב שיף, בנימין טוביאס, מיה אשרי, מאיה בקר ויערה יעקב