"זאת הייתה שנת המדליות שלי"

פיטר פלצ'יק זכה באליפות אירופה בג'ודו והפך למדורג ראשון בעולם לשנת 2020. אז מה הפלא שהוא מסרב למחוק את השנה מהזיכרון

שאני שומע לא מעט אנשים שאומרים שהיו מעדיפים למחוק את 2020 מהזיכרון, אני רוצה להזכיר להם שאני חיכיתי לשנה הזאת כמעט ארבע שנים. זאת הייתה אמורה להיות השנה הכי חשובה בחיי, סוף־סוף אני הולך לייצג את מדינת ישראל באולימפיאדת טוקיו ביולי 2020. כל חלקיק ומולקולה בגוף שלי היו דרוכים ומוכנים ליום ולשעה.

 

פתחתי את השנה הזו בדיוק, אבל בדיוק, כמו שרציתי — זכיתי במדליית הזהב בגרנד פרי תל־אביב מול הקהל הביתי שלנו עם אנרגיות מטורפות שרק אנחנו יודעים לייצר. שבועיים לאחר מכן, בגרנד סלאם פריז, לראשונה מאז אריק זאבי שעשה זאת לפני 14 שנה - מדליית זהב בטורניר היוקרתי בעולם מול 20 אלף אנשים.

 

אף אחד לא חשב שווירוס מוזר שהחל בסין הרחוקה הולך לשתק אותנו ואת העולם כולו.

 

ופתאום בתוך כמה שבועות העולם משותק, אנחנו בסגר א' ו־ב', האולימפיאדה נדחית בשנה, והכל משתנה מקצה לקצה. החלטתי להתמודד עם המציאות ולהסתכל לה ישירות בעיניים. הגדרתי לעצמי מטרות חדשות, תוכנית אימונים חדשה (חלקה אפילו בחצר הבית שלנו שהפך למכון כושר לכל דבר), יצאתי למסע וירטואלי ונפגשתי עם אלפי ילדים, נוער וצעירים המתאמנים בג'ודו במועדונים השונים ברחבי הארץ — שלוש שעות כל יום בזום, במטרה לחזק אותם בזמן שהם לא יכולים להתאמן כמו שצריך. זה המקום להגיד תודה לאורן סמדג'ה, המאמן שלי, למשה פונטי יו"ר האיגוד ולכל הצוות המקצועי על האפשרות לשלב את האתגר הזה בשגרה. לא כל אחד היה מאשר זאת.

 

עכשיו, כחודש אחרי זכייתי באליפות אירופה והקפיצה למקום הראשון בדירוג העולמי, אני יכול להגיד לכם שאני גם מסיים את השנה הזו כמו שרציתי לאחר שעידכנתי לעצמי את המטרות. העקביות בתוצאות שהצלחתי לייצר השנה הייתה חשובה לי לא פחות מהמדליות. הצלחתי לבטא את עצמי השנה כמו שצריך, למרות כל האתגרים שהיו בדרך.

 

עמדתי על הפודיום באליפות אירופה, רחוק מכולם, גם מהזוכים האחרים, גם מהקהל שלא נכח בתחרות הזו. הרגשתי את הבדידות עוטפת אותי, תחושה מאוד לא שגרתית למי שזוכה במדליה. העזתי ועצמתי את העיניים לשבריר שנייה בזמן שירת התקווה ודמיינתי את כולם שרים את ההמנון איתי בישראל. יכול לשתף אתכם שעם החזרה לארץ לא הפסקתי לקבל הודעות מכל רחבי הארץ והעולם עם ברכות על הזכייה וכמה היא נתנה לכולם רגע של אושר בתקופה מורכבת כזו. הדמיון לא היה רחוק מהמציאות.

 

אולימפיאדת טוקיו 2021 תתקיים בחודש יולי, והיא תהיה חגיגת הספורט הכי גדולה בעולם, כמו תמיד. אבל הפעם היא גם תהיה סוג של ניצחון האנושות והיכולת להראות שכשאנחנו מאוחדים אנחנו מצליחים להשיג יותר ביחד.

 

אני מאחל לכולנו שתהיה שנה מוצלחת (זאת לא חוכמה גדולה אחרי 2020, כן?), ואני בא אליה הכי מוכן שיש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים