משלוחים: גבינות ויין

• חנן סופר, הוא חנן הגבן, החל את דרכו אחרי שקרא מתכון בספר של שרי אנסקי, שמלמד להכין גבינה צפתית ויחד עם בתו רותם, אז בת חמש, נסע לדיר, רכש חלב, הכין את הגבינה בסלסילה במטבח הביתי במושב חרות, והשאר היסטוריה. "אחרי שעשינו את הגבינה ויצא טעים התחלתי לחקור את הנושא, וכך מצאתי את עצמי בסדנאות להכנת גבינות מסורתיות באירופה, וכבר 13 שנה שאני מגבן".

 

עם הזמן הפכה המגבנה שלו למוקד עלייה לרגל לחובבי הברי והקממבר. "איך שהתחיל הסגר הראשון החלו הטלפונים המתגעגעים של הלקוחות, שביקשו שהגבינות יגיעו אליהם. אז מיד התארגנו על מגשי משלוחים של גבינות עד הבית ופתחנו קו מזכרון יעקב בצפון ועד יישובי גדרות, כולל כל המרכז והשרון, ובמזרח עד שוהם", מספר חנן.

 

את הגבינות שלו הוא מכין בשיטות מסורתיות בעבודת יד, בלי חומרים משמרים ובהן לבּנה מחלב כבשים, מוצרלה טרייה, סנט מור וקממבר מחלב עיזים, גבינת תום צפתית "ואת גבינת חרות – גבינה בסגנון גאודה על שם המושב, שזכתה במקום שלישי בתחרות בצרפת לפני שנה וחצי", הוא אומר ומעדכן שלמשלוחים אפשר להוסיף גם יינות של יקבי רמת הגולן במחיר של 40 שקל לבקבוק, ומי שרוכש שני בקבוקים – 70 שקל, וכן גם תוצרת חקלאית שגדלה במושב, כמו אבוקדו ותפוזים שקוטפים מהעצים ומכניסים לסלסילה, תות שדה שגדל אצל השכנים, וכן חסות ומגוון ירוקים שגדלים על המים אצל השכנים מ"עלה נחל", שמן זית שמכינים כאן, זיתים שמכין שלומי, גיסו של חנן מכפר תבור, וכן לחמי מחמצת שנאפים במקום ומתווספים למשלוח חמים מהתנור (20 שקל לכיכר).

 

• מחירי מגשים הביתה: החל מ־100 שקל, תלוי בסוג הגבינות והתוספות שתבחרו. מחירי גבינות: מ־6 שקלים למאה גרם, ועד 16 שקל למאה גרם. מחיר משלוח: 50 שקל. להזמנות: 09-7889990

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים