פסטה עם כרוב, וגם עם סויה
אם כבר עולם משוגע, אז קבלו גם שילובים מוזרים - אבל מאוד טעימים - בתוך הפסטה שלכם. איילת הירשמן מבטיחה התמכרות בטוחה
אצלי פסטה זו אהבת חיים. זה התחיל מוקדם. עוד בגן הילדים, המנה האהובה עליי (בטח גם עליכם, אני יודעת שאני לא לבד בהתמכרות הזאת) הייתה ספגטי "אדום". וכבר אז הבנתי שפסטה היא הרבה יותר מסכום חלקיה. היא עוטפת, היא מסוככת עלייך מבפנים. את אוכלת פסטה ואת יודעת שיהיה בסדר. והיא גם טעימה כל כך.
גם הילדים שלי אוהבים פסטה (מזל!), ואני מכינה להם המון סוגים של פסטות, גם מושקעות מאוד כמו של מאמא איטלקייה וגם זריזות, כאלה שאני מכינה במהירות ובלי מאמץ מיוחד, רגע אחרי שסיימתי פגישת זום על השולחן במטבח וצריכה לתקתק עכשיו ארוחת צהריים, כשהיד האחת מחזיקה בטלפון והשנייה פותחת חבילה של פסטה והרוטב כבר מתבשל על הכיריים.
מה יש לי להגיד לכם על פסטה כדי שתתבשל כמו שצריך? מה שאיטלקים תמיד אומרים (נו, הם יודעים!) תמיד לבשל אותה בסיר עם המון־המון מים, שיהיה לה מקום. ותמליחו אותם בנדיבות. יש אמרה איטלקית שאומרת שהפסטה צריכה להרגיש כמו בים. אל תתקמצנו על המלח. ואם היא לא מיועדת לסלט פסטה — אל תשטפו את הפסטה אחרי הבישול. רק סננו אותה, ותמשיכו משם.
פסטה עם כרוב (מוזר, אבל מוצלח)
כרוב, שמתקרמל במחבת עם בצל. עד ששניהם, ובכן, חומים מאוד וטעימים מאוד, ואז מערבבים את זה עם פסטה. זה חורפי, זה טעים, זה חום כל כך, שזה חייב להיות מנחם. זהו. להגיש בקערה גדולה בבקשה.
המרכיבים (4 מנות גדולות)
4 כפות שמן
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח, 1/8 פלפל שחור
1 כרוב ירוק קטן, קצוץ לרצועות של 1 ס"מ
2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
לפסטה
1 חבילה (500 גרם) פסטה
ההכנה
1. מחממים במחבת גדולה ורחבה את השמן, מוסיפים בזהירות רבה את הסוכר (משפריץ וחם) ומערבבים, מוסיפים את הבצל והכרוב, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מזהיבים ומתרככים מאוד, כ־15 דקות. אם הם מתייבשים, אפשר להוסיף מעט מים חמימים למחבת, ולהמשיך לטגן־לבשל עד שהם רכים מאוד וזהובים.
2. בינתיים, מבשלים את הפסטה בסיר נפרד בהרבה מים רותחים ומלח, ומסננים.
3. מחלקים את הפסטה לצלחות, מניחים ערימה מהכרוב והבצל המקורמלים והחמימים ומגישים.
פסטה "אדומה" עם טאץ' של סויה
זה מה שזה: פסטה ברוטב עגבניות משומרות ורסק עגבניות שמתבשל ארוכות, עם תוספת מחזקת של רוטב סויה. אני לא יכולה לתאר לכם כמה זה פשוט וטעים. אתם בטח כבר יודעים שלפעמים זה מה שצריך. לא יותר לא פחות.
המרכיבים (4 מנות)
500 גרם (1 חבילה) ספגטי
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
4 כפות שמן זית
2־3 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 מכל (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
1 מכל (100 גרם) רסק עגבניות או רכז עגבניות
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית סוכר, מעט מלח (רוטב הסויה מלוח, אולי לא תצטרכו)
אפשרות: 4־5 עלי בזיליקום
ההכנה
הספגטי: מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן - בסיר גדול עם הרבה מים מומלחים, עד שהוא בעל מרקם נגיס (אל דנטה) ולפני הסינון שומרים כרבע כוס ממי הבישול של הפסטה בצד.
הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר או מחבת רחבים בעלי שוליים גבוהים — שיוכלו להכיל בסוף הבישול גם את כל הפסטה - מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית עד שהוא שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים כמה שניות (זהירות - לא לחרוך) מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת רסק עגבניות, מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר ואם רוצים וצריך גם את המלח, ו2־3 כפות ממי הבישול שנשמרו, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות. אם רוצים רוטב חלק מעבירים אותו למעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק, אם רוצים רוטב גושי פשוט משאירים אותו כמו שהוא.
מוסיפים את הפסטה המסוננת לרוטב, מערבבים. אם רוצים, מוסיפים בזיליקום. מכסים את הסיר ומבשלים יחד כמה דקות מעל להבה בינונית. מעבירים לצלחות ואוכלים.
פסטה "לבנה" מטוסקנה
פסטה עם שמנת חלמונים ופרמזן שבישלתי פעם בבית אחד ששכרנו בטוסקנה, משם הצילום, אבל אני מכינה גם בבית כל הזמן, כשאני חולמת בהקיץ על שדות החיטה הירוקים ועל בוסתני הפרי שנפרסו שם מהחלון. עוד נחזור.
המרכיבים:
לפסטה:
1/2 חבילה (250 גרם) פסטה ארוכה (כמו טליאטלה, פטוצ'יני או ספגטי)
2/3 כפית מלח
לרוטב:
4/5 כוס (210 מ"ל) שמנת מתוקה
3 חלמונים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, פרוסות דק
2 כפות יין לבן או מרטיני
1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן, מגוררת
להגשה:
גבינת פרמזן, מגוררת
פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, במים רותחים עם 2/3 כפית מלח, ולפני שמסננים, שומרים כחצי כוס מי בישול הפסטה. מסננים.
2. שמים בקערה את השמנת, החלמונים ו־1/4 כפית מלח, וטורפים מעט במזלג.
3. בסיר שבו בושלה הפסטה (או במחבת גדולה ורחבה — כזאת שתכיל את כל הפסטה) מחממים את שמן הזית, ומטגנים את השום על להבה בינונית־נמוכה עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את היין ומחממים על להבה בינונית־גבוהה כדקה, עד שהוא מתאדה מעט ומסמיך. מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים את תערובת השמנת והחלמונים ומערבבים בכף עץ.
4. מוסיפים גם את הפרמזן, המלח והפלפל ומחממים תוך ערבוב רצוף במשך 2־3 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך שעוטף את כל הפסטה אבל עדיין משאיר קצת רוטב בתחתית הסיר. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים 2־3 כפות ממי בישול הפסטה, וממשיכים לערבב.
5. מעבירים לצלחות, זורים עוד פרמזן והרבה פלפל שחור גרוס, ומגישים מיד.

