ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    צילום: טל סיון ציפורין
    זמנים מודרנים  • 11.01.2021
    מלך השווארמה
    המסעדות סגורות ודוכני האוכל נראים כמו חלום רחוק. אבל בין ייאוש לחיסון בואו ננסה לשמור על הטעמים האהובים גם מהבית. שווארמה עסיסית, סלט, טחינה והכל מתנקז בתוך פיתה לוהטת, יש יותר טוב מזה, ויותר שפיות ושגרה? 3 גרסאות לשווארמה, עד שנחזור לרחובות
    רחלי קרוט

    מרוב שאנחנו אוהבים שווארמה לפעמים נדמה שהמצאנו אותה, שמאות שנים גדלנו על פיתות ממולאות בשר פרוס לצ'אנקים דקים עם טחינה וסלט. אבל האמת היא שאת השווארמה הגו דווקא בטורקיה, שם היא נקראת דונר והיא מוגשת לא פעם עם רוטב יוגורט.

     

    בגרסה המקומית שלנו, וגם במדינות רבות בעולם, היוגורט הוחלף לטחינה או חומוס - תלוי מה אתם אוהבים, ואליהם הצטרפו הסלט, החמוצים, הצ'יפס והעמבה או הלימונים הכבושים.

     

    כמו הרבה מנות, למשל ההמבורגר, שווארמה הפכה לשם קוד לצורת חיתוך, לסוג התיבול ולהגשה, מה שמאפשר לשחק לא מעט עם הרעיון הבסיסי ולקחת אותו למקומות נוספים כמו שווארמה טבעונית עם טופו, סייטן או במקרה שלנו - כרובית! פרוסות־פרוסות עטופות בתבלינים והמון בצל מטוגן.

     

    עוד גרסה לא פחות מדהימה היא שווארמה דגים שמכינים בצ'יק במחבת, וגם שווארמה פרגית שאופים בתנור ומגישים עם צ'יפס ממש כמו בשווארמה ליד הבית. ומה לגבי תבלין שווארמה? לרוב אני מעדיפה לוותר עליו ולהשתמש בתבלינים אחרים שחלקם מרכיבים את תבלין השווארמה האהוב, בעיקר כדי לשלוט על הדומיננטיות של כל תבלין ולוודא שהוא לא משתלט מדי במנות שבהן רוצים לשמור קצת על העדינות, כמו במקרה של הדגים.

     

    שווארמה פרגיות

    מה צריך:

     

    • 5 כפות שמן זית

     

    • 6 סטייק פרגית, ללא עצם

     

    • 1 כפית בהרט או תבלין שווארמה

     

    • 1/2 כפית כמון

     

    • 1/2 כפית מלח

     

    • 1/4 כפית פלפל שחור

     

    • 1/2 כפית כורכום

     

    • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

     

    • 1/2 כפית פפריקה מעושנת או חריפה

     

    כך עושים:

     

    1. בקערה בינונית מערבבים את התבלינים עם שמן זית ומכניסים פנימה את הפרגיות. מערבבים היטב וסוגרים עם ניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה עד 8 שעות.

     

    2. מניחים נייר אפייה בתבנית שמתאימה לתנור ומניחים מעל את הפרגיות. את יתר התבלינים עם השמן שופכים מעל.

     

    3. צורבים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 8 דקות והופכים לצד השני לעוד 8 דקות של צלייה או עד שהפרגיות מקבלות צבע זהוב יפה.

     

    4. מוציאים, עורמים את הפרגיות זו על זו וחותכים לפרוסות דקות. מגישים בתוך פיתה עם סלט, צ'יפס וחמוצים או בתוך טורטיות או לאפה.

     

    שווארמה דגים

    מה צריך:

     

    • 300 גרם דג ים לבן, ללא עור ועצמות

     

    • 1/2 כפית פפריקה

     

    • 1/2 כפית בהרט

     

    • 1/2 כפית מלח

     

    • 1/2 צ'ילי אדום

     

    • 1 כפית מייפל

     

    • גרידת לימון מ־1/2 לימון

     

    • 5 כפות שמן זית

     

    כך עושים:

     

    1. חותכים את הדגים לרצועות דקות ואת הצ'ילי קוצצים דק־דק.

     

    2. בקערה בינונית שמים את כל התבלינים והשמן ומערבבים. מוסיפים את הדגים החתוכים ומערבבים. סוגרים היטב עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

     

    3. במחבת רחבה מחממים שמן זית וצורבים את הדגים עד הזהבה עדינה. חשוב לא לייבש אותם אלא רק לצרוב עד שהם מוכנים מבפנים.

     

    4. מגישים בתוך פיתה עם לימון כבוש או עמבה, סלט ירקות או סלט עלים והמון טחינה ומיץ לימון.

     

    שווארמה כרובית

    מה צריך:

     

    • 4 כפות שמן זית

     

    • 2 בצלים לבנים, קלופים

     

    • 1/2 כפית בהרט

     

    • 1/2 כפית מלח

     

    • 1/2 כפית פפריקה אדומה

     

    • 1/2 כפית מייפל

     

    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 1 כרובית יפה ומוצקה

     

    כך עושים:

     

    1. פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה יפה.

     

    2. מוסיפים את התבלינים והמייפל וממשיכים לטגן עוד 2־3 דקות. אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן כדי שלא יישרף. מוציאים לקערה ומניחים בצד.

     

    3. בינתיים מפרידים את הכרובית לפרחים ואותם חותכים לפרוסות דקות.

     

    4. צורבים את פרוסות הכרובית במחבת עם שמן זית עד הזהבה יפה וממליחים מעט. חשוב לצרוב את הכרובית על אש גבוהה כדי שהיא תיצרב יפה.

     

    5. מוסיפים את הבצל, מערבבים יחד ומגישים בתוך פיתה עם סלט, חומוס ופטרוזיליה או מעל לאפה פתוחה.

     


    פרסום ראשון: 11.01.21 , 20:16