yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    24 שעות • 24.01.2021
    שיטת המרק בצנצנת שתחסוך לכם מלא זמן במטבח
    מה דעתכם להכין מראש, בצנצנות, את כל הרכיבים לבישול של מרק טעים וביתי? כשרעבים, מעבירים לסיר, מוסיפים מים, ומבשלים במהירות ארוחה משביעה וחמה לאמצע היום. תתפלאו, זה עובד נהדר, ואיילת הירשמן מסבירה כיצד
    איילת הירשמן

    מה אני הכי רוצה, בלב, ביום חורף, שיחכה לי על הכיריים במטבח באמצע יום עבודה בבית? מרק. "אמיתי", טעים, מושקע. רק שלא תמיד יש לי זמן באמצע היום להפיק אחד.

     

    אז אני מכינה אותם מראש, כמעט לגמרי, בצנצנת. רק להוסיף מים, כשצריך, זאת התפיסה.

     

    אסביר: בתחילת השבוע אני מארגנת בצנצנות גדולות את כל מה שצריך כדי להכין הרבה מרקים. אבל - בלי הנוזלים או המים. ובלי השלב של הבישול. הצנצנות מחכות במקרר.

     

    במשך השבוע, מי שרוצה - הילדים שלי, בן הזוג שלי, החברות שלי שנתתי להן צנצנת כזאת במתנה - יכול בקלות לרוקן צנצנת כזאת לתוך סיר, להוסיף נוזלים ולבשל, ויש מרק. זה מרגיע אותי. ככה, מרק מקופסה, אבל תוצרת בית.

     

     

    יש שני סוגים של מרקים כאלה שאני מכינה, לשניהם מיד תקבלו כאן מתכונים. ורעיונות: האחד הוא מרק משפחתי, שכל המרכיבים שלו מחכים כבר בצנצנת, צריך רק להוסיף להם נוזלים, ולבשל כ־30 דקות עד ההכנה. השני, כמו המרק האסיאתי שתכף מגיע, הוא מרק שבו עושים את רוב העבודה מראש (מוסיפים לו למשל בשר מבושל כבר, ואטריות מבושלות) ולמעשה צריך רק להוסיף לו מים או ציר עוף/ ירקות ולחמם כמה דקות, ויש. את הסוג הזה, אגב, אפשר יהיה גם לקחת לעבודה כשהשגרה תחזור בצורה כלשהי, ובאדיבות המיקרו במטבחון (מי היה מאמין שנתגעגע אליו!) ובתוספת מים בלבד, להתארגן על מרק שווה להפסקת צהריים במשרד.

     

    הסוג הראשון נשמר כחמישה ימים במקרר, השני, יומיים־שלושה. ובאמצע העבודה, ביום רגיל של אמצע השבוע – צנצנת מוכנה כזאת שווה במשקלה לזהב.

     

    איזו צנצנת?

     

    הנוחות ביותר להכנת בסיס מרק משפחתי בכמות גדולה הן הצנצנות הגדולות שמכילות שישה ליטר, במיוחד אלו שיש להן מכסה נוח להסרה, כמו מכסה מתברג או מכסה שנפתח לרוחב. כשאני מכינה מרק משפחתי אני עובדת איתן. אבל לפעמים אני מכינה גם מנות אישיות, מנה־שתיים למרק, כמו במתכון המרק האסיאתי, ואותו אני מכינה בכל צנצנת שיש: צנצנות ריבה או חמוצים קטנות, הכל הולך.

     

    מה עושים עם הצנצנות לפני שממלאים אותן? דואגים שיהיו סופר־נקיות, כמובן – אחרי מדיח או שטיפה ידנית ואז ייבוש מלא.

     

    הוראות כלליות: בשר, עוף וירקות קשים דורשים בישול מראש. כך גם אטריות, בדרך כלל. מרכיבים אחרים יכולים להיכנס לצנצנת כמו שהם.

     

    סדר הנחת המרכיבים בצנצנת הוא בשכבות: מהרטובים בקרקעית (כמו רטבים למשל, או עוף מבושל) ואז, לפי דרגות קשיחות, מהקשים ביותר לעדינים, מלמטה למעלה.

     

    ואיזה רעיון מעולה למתנה מושלמת לחברה עסוקה, הא?

     

    מרק עגבניות עם אורז

     

    המרכיבים (6־8 מנות)

     

    לצנצנת:

     

    3 כפות שמן זית

     

    100 גרם (1 קופסה) רסק עגבניות

     

    2 קופסאות (800 גרם) עגבניות מרוסקות  

     

    1 כפית מלח

     

    1/8 כפית פלפל שחור גרוס

     

    1 כפית פפריקה מתוקה

     

    2/3 כפית סוכר

     

    3 שיני שום, קלופות וקצוצות

     

    1/2 כוס אורז ארוך (כמו אורז פרסי) או חצי ארוך (כמו אורז יסמין)

     

    1 בצל, קלוף וקצוץ דק

     

    1 גזר, קלוף ומגורר או חתוך לקוביות קטנות 

     

    4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק

     

    לבישול:

     

    8 כוסות מרק עוף או ירקות (אפשר מאבקה או תוצרת בית)

     

    אפשרות להגשה: פטרוזיליה קצוצה

     

    ההכנה:

     

    1. הצנצנת: מכינים צנצנת גדולה ומסדרים בתוכה את המרכיבים לפי סדר הופעתם ברשימה. שומרים עד 5 ימים במקרר.

     

    2. הבישול: מרוקנים את תוכן הצנצנת לסיר. מביאים לרתיחה קלה, מערבבים, יוצקים מלמעלה את המים או הציר – מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית, ברתיחה עדינה, עד שהאורז מבושל.

     

    3. מחלקים לצלחות, ואם רוצים זורים מלמעלה פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם.

     

    מרק עגבנות ואורז
    מרק עגבנות ואורז

     

    מרק עדשים כתומות עם כוסברה ולימון

     

    המרכיבים (6־8 מנות)

     

     לצנצנת:

     

    3 כפות שמן זית 

     

    2  בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק 

     

    2 גזרים קלופים, מגוררים או קצוצים דק  

     

    1 צרור כוסברה קצוצה  

     

    2 כוסות עדשים כתומות  

     

    1/8 כפית פלפל שחור,

     

    סומאק טחון, לפי הטעם,  

     

    1 כפית מלח

     

    2־3 שיני שום, קלופות וקצוצות 

     

    1/2 לימון

     

    לבישול:

     

    מים או מרק עוף/ ירקות (אפשר מאבקה או תוצרת בית) – עד לכיסוי המרכיבים בסיר ויותר - תצטרכו כ־6 כוסות או יותר

     

    אפשרויות להגשה:

     

    אטריות, כוסברה קצוצה, מלח גס, עוד סומאק

     

    ההכנה:

     

    1. הכנת הצנצנת: מכינים צנצנת גדולה ומסדרים בתוכה את המרכיבים לפי סדר הופעתם ברשימה. שומרים עד 5 ימים במקרר.

     

    2. הבישול: מרוקנים את תוכן הצנצנת לסיר, שמים את הלימון בצד. מחממים מעל להבה גבוהה־בינונית 5 דקות, סוחטים את מיץ הלימון לסיר ויוצקים מהנוזלים, המים או הציר, כך שיכסו את המרכיבים ועוד 5 ס"מ גובה מעל המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ־30 דקות עד שהעדשים רכות מאוד ונמסות (אם במהלך הבישול חסרים מים והמרק סמיך מדי, מוסיפים מעט נוזלים). טועמים ומחליטים אם צריך עוד מלח, לימון או תיבול נוסף. אפשר לטחון את המרק למחית חלקה, או להגיש כך.

     

    3. מחלקים לצלחות, טעים מאוד גם עם יוגורט.

     

    מרק עדשים כתומות
    מרק עדשים כתומות

     

    מרק עוף ומיסו עם אטריות

     

    אני מכינה המון כאלה, כי זו צורת אכילה אהובה עליי מאוד: מרק אסיאתי חם וטעים עם אטריות. לעיתים זה כל מה שאדם צריך. אפשר לגוון, אבל הרעיון הבסיסי כאן הוא בסיס חלבוני מבושל מראש (כמו למשל עוף צלוי מאתמול. ראו בהמשך אפשרות להכין כזה במיוחד, או טופו בציר ארומטי) עם אטריות וירקות, גם הם מבושלים כבר מראש. בסיס המיסו (מחית סויה מותססת, חפשו אותה בחנויות למזרח אסיה או באזור האסיאתי בסופר) הוא שנותן כאן את הטעם העמוק.

     

    המרכיבים (2־4 מנות)

     

    לצנצנת:

     

    2 כפות מיסו

     

    רוטב סויה

     

    1 כפית מיץ לימון או ליים

     

    רוטב חריף כמו סרירצ'ה - אם רוצים

     

    1 כוס עוף מבושל או צלוי מראש (ראו בהמשך איך להכין חזה עוף שיהיה טעים במיוחד בתוך מרק) או טופו

     

    1/2 צרור כוסברה

     

    1 פיסת ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ

     

    2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

     

    2 כפות פטריות יבשות מכל סוג שאוהבים (כמו שיטאקה)

     

    1 גזר, קלוף וחתוך דק

     

    1 כוס שעועית ירוקה טרייה או מופשרת

     

    2 כוסות קייל, כרוב, תרד או בוק צ'וי – חתוכים

     

    2 כוסות אטריות מכל סוג – מבושלות כבר אם אלו אטריות חיטה או סובה, או מושרות במים אם אלו אטריות שעועית או אורז

     

    לבישול:

     

    מים או ציר עוף/ ירקות, לכיסוי המרכיבים (2־3 כוסות, אולי תצטרכו עוד).

     

    ההכנה:

     

    1. הכנת הצנצנת: מניחים בצנצנת שכבות מיסו, סויה, רוטב חריף, ועליהן את העוף המבושל (או טופו) כך שיהיה שרוי בהן. מוסיפים שכבות של הירקות ומסיימים באטריות המבושלות. סוגרים ושומרים במקרר.

     

    2. הבישול: מעבירים את תוכן הצנצנת לסיר ומוסיפים מים או מרק עוף או מרק ירקות רק עד לכיסוי המרכיבים. מערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 1־2 דקות. מכבים את הלהבה. מעבירים לצלחת. אם רוצים, מוסיפים לצלחת עוד סויה, לימון או כוסברה.

     

    איך מכינים במהירות חזה עוף טעים שיהיה טעים בתוך המרק

     

    מתבלים שני חזות עוף במלח, בפלפל ובכף פפריקה. מערבבים בקערה 3 כפות רוטב סויה עם 3 כפות סירופ מייפל. מורחים את נתחי העוף. מחממים במחבת 2 כפות שמן וצולים את נתחי העוף מכל צד כ־3 דקות, עד שהם מזהיבים מבחוץ ועשויים מבפנים (יוצרים חתך קטן במרכז כדי לראות שהם שינו צבעם מוורוד ללבן בפנים). מוציאים, מצננים ופורסים לפרוסות. אפשר להוסיף לצנצנת.

     


    פרסום ראשון: 24.01.21 , 20:03
    yed660100