ארוחה משפחתית

אחת מפרסמת מתכונים של פסטה מושחתת, השנייה מזילה ריר על רול מדפי אורז. אחת מתפרנסת מעסקי האוכל ברשת, לשנייה אפילו לא היה אינסטגרם עד לפני שלושה חודשים. לאחיות דניאל ושירי עמית, שנמצאות בשני קצוות הקשת הקולינרית והטכנולוגית, יש לא מעט גרופים שעוקבים אחרי הבלוגים המצליחים שלהן. דניאל: "האינסטגרם זה החיים שלי, ואני הכי אמיתית שם". שירי: "אני זה לא היא, המעמד מלחיץ אותי"

האחיות שירי ודניאל עמית הן אויבות מושבעות — רק בענייני אוכל. מצד אחד נמצאת שירי (45), אמא לשלושה ילדים, בלוגרית של אוכל בריא שמתאמנת לפחות אחת ליום, בעלת 25 אלף עוקבים באינסטגרם. מצד שני דניאל (30), רווקה תל־אביבית, בלוגרית של האוכל הכי מושחת שתיתקלו בו, בעלת 250 אלף עוקבים ומלכת שיתופי הפעולה.

 

דניאל היא המפורסמת מבין השתיים, ותיקה בתחום, שעושה את עיקר כספה, כבר שנים רבות, מפרסום באינסטגרם. החדשה שנכנסה לזירה היא אחותה הבוגרת והקצת פחות מוכרת, שירי, שנותנת פייט ראוי במיוחד, עם עמוד שקיים רק שלושה חודשים וכבר הפך לתורה של גרופיות של האוכל הבריא. "כל החיים התחברתי לאכול בריא, אבל אף פעם לא הייתי מושחתת כמו דניאל", אומרת שירי, שעד לאחרונה עבדה בבית הדפוס המשפחתי של אביהן, לפני שביצעה מהפך תעסוקתי בחסות הקורונה.

 

"עבדתי עם אבא 13 שנה, ולפני שפרצה הקורונה החלטתי שנמאס לי מנסיעות ופקקים. הגעתי לרוויה ולא נהניתי כבר. התחלתי לעשות אלבומים דיגיטליים מהבית, זה הלך יפה ממש ואז נכנסה הקורונה לחיינו. דניאל פירסמה את האלבומים שלי באינסטגרם שלה, ופתאום בום, אלפי הזמנות, לא יצאתי מהחדר יומיים, לא לאכול ולא לעשות פיפי. זה היה משוגע".

 

אז מה הקשר לאוכל בריא?

 

|
|

 

 

"עליתי חמישה קילו בחודש וחצי של קורונה".

 

דניאל צוחקת: "חמישה זה קצת".

 

שירי: "הגעתי למשקל שלא הייתי בו הרבה זמן והחלטתי לעשות שינוי עם עצמי. ואז נתקלתי בפוסט בפייסבוק של תזונאית בשם ליב עזריה, עשיתי תוכנית ניקוי וירדתי מדהים. אחרי זה התחלתי לעשות מנות מיוחדות וטעימות שלקחתי למקום שלי מהמקום הבריא, לא לפי מתכונים, מהראש, ובנות מסביבי עפו על זה. ואז דניאל התחילה לחפור".

 

דניאל: "היא מצלמת טוב, מצלחתת טוב, אמרתי לה: בבקשה תפתחי עמוד אוכל בריא. את לא מבינה כמה צריך את זה".

 

|
|

 

 

שירי: "גם בעלי לחץ, שניהם ישבו לי על הווריד. אבל אני לא אוהבת להיחשף, לא אוהבת להראות את החיים שלי. וגם יש מלא בלוגריות, מה אני צריכה את זה".

 

לאחר מסכת הפצרות, נפתח עמוד האינסטגרם. "ואז הגיעה דניאל", ובפוסט אחד אצלה בעמוד עם מתכון לרול מדפי אורז הקפיצה לשירי את העוקבים באלפים מדי יום. "אפילו לא היה לי אינסטגרם משלי", מספרת שירי במבוכה. "לפני שלושה חודשים בעלי לקח לי את הטלפון ופתח לי אינסטגרם. הוא בחר תמונה רנדומלית של מנה ואמר לי: סעי לשלום. ואז דניאל תייגה אותי עם הרול דפי אורז".

 

דניאל: "היא הייתה בהתקף חרדה, רצתה לשנות את השם, צרחה עליי".

 

שירי: "אני לא היא, זה מלחיץ אותי, המעמד. חטפתי התקף חרדה, אבל החלטתי לזרום בסוף. המשכתי לעלות מתכוני בישול ביתי, לא אוכל מעובד, הרבה פירות, ירקות, זרעים, אגוזים, הכל מהראש, לא עובדת בחיים לפי אף מתכון, שונאת את זה".

 

דניאל: "ומה את אוכל בסוף היום? תגלי להם".

 

שירי: "לפעמים אני אוכלת מה שבא לי, אבל לא בא לי כל כך. יש גיל מסוים שכבר לא בא לך לאכול ג'אנק".

 

דניאל: "חרטה. די כבר, תפסיקי עם השטויות שלך".

 

שירי: "אספר לך סקופ, דניאל אוהבת מאוד אוכל בריא. היא חולה על לאפה כוסמת. אם היא הייתה גרה אצלי היא הייתה זורמת על אוכל בריא כל הזמן".

 

את הורסת לה את כל התדמית.

 

"היא מגזימה". דניאל מנסה לתקן את המצב, "ברור שאני אוהבת אוכל בריא, אבל אם תהיה לי לאפה כוסמת ליד לאפה דבוש אז ברור שאעדיף דבוש. ואם פריכיות או בגט, אז בלי שאלה בגט. בעבר הייתה תקופה שלא הגבלתי את עצמי, אבל השמנתי המון ואני חייבת להתאפס. אז בחודשים האחרונים אני מפחיתה בכמות. אני לא עושה דיאטה אבל אם אתמול בלילה אכלתי בריוש עם שניצל, אז אני מאזנת. אם לפני כמה חודשים הייתי מכניסה לפה כל מה שהיה נכנס בדלת בלי אף מצמוצון, עכשיו יש לי את המצמוצון הזה". שירי: "את רואה באינסטגם מה הולך לה פה כל יום, נוהר לפה ג'אנק בכמויות. אין לה כבר שליטה על זה".

 

דניאל: "אני מעלה גם מתכונים בריאים. אני לא סולדת מאוכל בריא. אני מפרסמת מה שטעים לי. פירסמתי שיבולת שועל בדף שלי, יותר מזה?"

 

אינסטגרם זה החיים

לפני שהפכה לאימפריית אוכל באינסטגרם עבדה דניאל במשרד פרסום. ילדה צעירה עם הרבה כישרון, חברים ואהבה גדולה לאירוח. באחד הערבים החליטה שאין לה כוח לשטוף יותר מדי כלים, אבל היא רעבה ורוצה להכין לעצמה משהו. אז היא לקחה סיר ענק, דחפה לתוכו פסטה, מים, שמנת, רוטב עגבניות, ובבת־אחת נוצרה בתוך הסיר "הפסטה של דניאל עמית", מושחתת ואינה מומלצת לבעלי כולסטרול גבוה.

 

הפסטה הפכה לסנסציית רשת מטורפת, ודניאל התחילה לפתח מתכונים משמינים לעצלנים. מרוב שהיא הצליחה, עזבה את העבודה והפכה את דף האוכל שלה לפרנסה העיקרית בחייה. היום יש לה חברה לפרסום ושיווק עמודי אינסטגרם, אין אדם שלא עוצר אותה לסלפי ברחוב, ואי אפשר לשכוח את הסרנדה ששר לה אביב גפן מתחת לחלון ביום הולדתה, לאחר שהעלתה לו את כמות העוקבים באינסטגרם בכמה אלפים טובים.

 

"לפעמים אני בהלם. אני עוצרת ואומרת לעצמי: דניאל, זו את? מה קרה לך? זה מטורף. אבל לאורך כל הדרך הייתי פשוט אני. הזוי לי לפעמים ששואלים אם אני מתנהגת אחרת בגלל הפרסום הזה, אני פשוט אני. מגיל צעיר ידעתי שלא אעבוד בעבודה שגרתית. אני אחת שאומרת מה שאני רוצה מתי שאני רוצה. יש הרבה בלוגריות שמסתירות את האופי האמיתי שלהן ואני מרחמת עליהן כי האינסטגרם זה החיים שלנו. אם אתה לא אמיתי אז אתה לא אמיתי בכל החיים שלך. באינסטגרם שלי אין עריכות, אין פילטרים, אני זורמת. לא חושבת, לא מעצבת".

 

בטח גם מפורסמים עוקבים אחרייך.

 

"לא מעט. שולחים הודעות. אביב גפן נהיה חבר טוב, אנחנו ממש חברים, נפגשים והכל. גם יש הרבה שמציעים שת"פים. עם עומר מילר אני עובדת הרבה, חיים כהן, הרבה בלוגרים מפורסמים של אוכל, זה כיף".

 

אין דבר כזה, חינם

למרות שהן נמצאות משני קצות הקשת הקולינרית, האינטראקציה ביניהן מדהימה, עם פרגון הדדי שיוצא מהלב. כל אחת בדרכה הייחודית, לא לוקחת מהשנייה את הפוקוס. "אני עושה מה שכיף לי ומתפרנסת מזה", דניאל משוויצה מבלי להתנצל על שום דבר. "אני עובדת עם מלא לקוחות, יש לי פגישות, תוכניות, אין לי רגע מנוחה. עכשיו מחכות לי מאה הודעות בווטסאפ שאני לא מצליחה להגיע אליהן, עם פניות לשיתופי פעולה. יש לי תמיד מה לעשות, אבל יש לי גם את הזכות להגיד די, היום אני צריכה חופש. אני עצמאית, ואם אני רוצה יום חופש יהיה לי יום חופש. היות שאני עובדת מהבית לבד אני יכולה לעבוד מהבוקר עד הלילה בלי לשים לב, אז אני חייבת לעשות לזה קאט".

 

שירי: "לי אין שום תוכנית עבודה. הבנתי שאם זה לא יבוא בכיף שלי ואהיה תמיד בלחץ, אז זה לא שווה. אני כל יום מבשלת, אוכלת דברים, אז כל יום אני מעלה את מה שאני מבשלת ואוכלת".

 

דניאל: "היא כבר עושה שיתופי פעולה, דרך אגב. בהתחלה כשהציעו לה היא נבהלה, התקשרה אליי: 'אמאל'ה דניאל, מה עושים? אולי אעשה בחינם?'. אמרתי לה, 'תגידי, מה את - מתנדבת? רק בכסף, אין דבר כזה בחינם!'. עוד מעט היא תעזוב הכל לטובת זה, תראו מה אני אומרת לכם".

 

שירי: "כמישהי שיש לה רק 25 אלף עוקבים, ואני רבע מהזמן מקדישה לזה, אני לא מתארת לעצמי מה דניאל עושה עם 250 אלף עוקבים".

 

אבל לא כל הנוצץ הוא המבורגר משובח עם גבינה וטבעות בצל מעל. יש גם קצת קשיים בחיי התהילה הבלוגיסטיים, כמו הטרדות באינסטגרם, או אנשים שמגיעים עד פתח הבית, משאירים דברים ומצפים לפרסום. "פעם מישהי השאירה לי עוגות מחוץ לדלת, ובאותו זמן לא התאים לי לפרסם אותן כי פירסמתי כבר עוגות יום לפני", משתפת דניאל בסערת רגשות. "מצד אחד את אומרת, איזה חמודה. מצד שני זו חדירה לפרטיות. אסור להגיע הביתה. היא הנחיתה עליי משהו שלא מתאים לי לפרסם. זו בעיה".

 

שירי: "אנשים גם נעלבים שאת לא מגיבה להם להודעות, אני לא מבינה את הקטע הזה".

 

דניאל: "אני עוזרת להמון עסקים שפונים אליי בבקשה לשלם לי, ואני רואה שהם לא כל כך יכולים אז אני לא גובה כסף. היה עסק של שייקים שעשיתי לו פרסום בחינם. אחרי זה הבנאדם בכה, הוא אמר לי שהייתה לו כמות הזמנות שהוא בחיים לא היה חולם עליה. אם יש משהו שאותו אני הכי אוהבת, זה לפרסם עסק ולהבין אחרי זה כמה עזרתי ומה ההשפעה שלי".

 

כל יום מביאים לך דברים הביתה?

 

"כל יום, שלוש פעמים ביום. אם לא יגיע לפחות שלוש פעמים - אתחיל לחשוש".

 

שירי: "כל החברים שלא מסודרים בסירים, מחבתות, אין כמו להיות חבר של דניאל. ואם מישהו לא רוצה, היא מעיפה דברים מהחלון. גם אותי היא מסדרת, אל תדאגי".

 

על איזה אוכל גדלתן?

 

דניאל: "אמא שלי מבשלת סבבה, אבל היא עבדה כל החיים. וגם אבא שלי וואו, ואחי בכלל. אנחנו משפחה של אוהבי ג'אנק, אבל גדלתי על טבעות עוף בתוך פיתה".

 

ההורים מתלהבים מהעבודה שלכן ברשת?

 

שירי: "וואו. את לא מבינה כמה הם מתלהבים, כל הזמן מעלים לאינסטגרם".

 

דניאל: "שתדעי שכשאנחנו נפגשים אצל אמא לארוחת שישי, שירי לא מביאה בחיים כלום, אין לה כוח".

 

שירי: "נכון. אני אוהבת לארח, אבל לא כמו דניאל שכל יום מארחת עשרות אנשים. אני בחיים לא אתנדב להביא כלום".

 

דניאל: "אני לעצמי מבשלת אוכל מוולט, אבל אם חברים יבואו תמיד אבשל להם".

 

מה אתן אוהבות במיוחד?

 

דניאל: "הפסטה המוכרת והמפורסמת שלי".

 

שירי: "המבורגר. מה לעשות, לא מכינה אבל הכי אוהבת".

 

מה השאיפות שלכן?

 

דניאל: "להרזות. סתם, להמשיך בדיוק כמו עכשיו".

 

שירי: "הכל קרה כל כך מהר, שלא הספקתי לפתח שאיפות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים