עוגת גזר וטחינה לארוחת בוקר
הכי טעים לפתוח את היום עם עוגה שהיא בעצם לחם בוקר טעים ומזין. ויש גם מתכון מחמם לדייסת קוואקר, שהכי מתאימה לחורף
עוגת גזר וטחינה
זאת עוגה במובן שהיא אפויה ומתוקה, אבל היא לגמרי גם "לחם בוקר" טעים ומזין, מושלם לארוחת הבוקר. ביום האפייה ובזה שאחריו אוכלים אותה כמו שהיא, ובימים הבאים היא גם הופכת לטוסט מעולה, שעליו אפשר למרוח גבינות וחמאה או כל ממרח שאוהבים. ואגב, היא לא מכילה מוצרי חלב.
המרכיבים
4 ביצים
1 כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
2/3 כוס (150 מ"ל) טחינה גולמית
1/3 כוס דבש
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כפית קינמון טחון
1 ו־1/2 כוסות גזר מגורר
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות או משמנים היטב את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים, החלב, הסוכר, השמן, הטחינה הגולמית והדבש ומערבלים כ־3 דקות, עד לקבלת עיסה חלקה. מסירים מהמערבל. מוסיפים לקערת המערבל את הגזר, הקמח והקינמון, מערבבים בכף עץ, בכמה תנועות קצרות, רק עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומחליקים את פניה. אופים כ־35 דקות, או עד שהעוגה זהובה ויציבה, אבל לא שחומה מדי, וקיסם הננעץ למרכזה יוצא עם פירורים עליו - המרקם של העוגה צריך להיות לח.
3. מגישים את העוגה חמימה, או: מאחסנים עד יומיים בטמפרטורת החדר, עטופה. טעימה מאוד גם ביום שלמחר, וביומיים שאחרי גם כשהיא קלויה קלות בטוסטר, עם קצת טחינה, גבינה, חמאה, ריבה או מה שתרצו - לארוחת בוקר.
דייסת קוואקר
כי היא הדבר הכי כיפי, מזין ומחמם בימים של חורף. ואפשר להכין מראש, לשמור בקופסה במקרר עד יומיים־שלושה, ולחמם מנות בנפרד (בסיר קטן או במיקרוגל).
המרכיבים (4 מנות)
300 גרם שיבולת שועל (קוואקר) רגילה
1 ו־1/2 כוסות מים רותחים
400 מ"ל חלב או חלב שקדים או חלב אורז או חלב שיבולת שועל או חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
1 כף דבש או סילאן או סוכר חום
אפשרויות להגשה: פירות חתוכים כמו פילטים של תפוז, תותים, בננות; פירות קפואים מופשרים כמו פטל; יבשים כמו משמשים, קוקוס, תפוח, אגוזים, עוד דבש או סילאן
ההכנה
1. שמים בסיר את הקוואקר ואת המים הרותחים ומשהים 10 דקות. מוסיפים את החלב, תמצית הווניל, הדבש או הסילאן או הסוכר, מביאה לרתיחה, מנמיכים ללהבה לקטנה ומבשלים בערך 15־20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם והשגחה שקרקעית הסיר לא נחרכת, עד שמתקבלת דייסה רכה. מכבים את הלהבה. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר, ולפני ההגשה מחממים בסיר על הכיריים מעל להבה נמוכה או במיקרוגל.
2. ההגשה: יוצקים את הדייסה לקערות הגשה ומוסיפים פירות טריים ויבשים כמו קוקוס ואגוזים קלופים וחצויים. אם רוצים, מוסיפים עוד דבש או סילאן למעלה. אוכלים.

