פורים בצל המגפה: ההורים לא ממהרים לרכוש לילדים תחפושות לחג
אי־הוודאות סביב קיום אירועי החג מובילה לירידה בקניית התחפושות לפורים, שעברה לרשת • מכירת התחפושות למבוגרים בצניחה • הלהיטים: כוכבים ותיקים וצוותים רפואיים
פורים 2021 יהיה שונה. לא נולדו דמויות חדשות של דיסני להתחפש אליהן, אין תחפושות של הפסטיגל, לא יהיו חגיגות עדלאידע או נשפים למבוגרים, והחגיגות בבתי הספר בספק. קניית התחפושות עברה לרשת, אך לפי גורמים בענף, הנתונים השנה מעידים על ירידה לעומת שנים קודמות. ההורים לא מזדרזים לקנות תחפושת לילדים – ומכירת התחפושות למבוגרים בצניחה.
שיא המכירות צפוי להגיע בשבועיים האחרונים לפני החג, בייחוד כשייפתחו החנויות. בזמן הזה בשנים רגילות כבר יש חוסרים בתחפושות מבוקשות. מסקר של דיסני ישראל בקרב 300 משפחות עולה ש־57% מקרב ההורים ירכשו תחפושות חדשות כדי לשמח את הילדים. 25% אמרו שיאלתרו תחפושת.
"פורים זה חג של עשרות מיליוני שקלים לחנויות הצעצועים", אומר בני גרינאפל, מנכ"ל עידן 2000 וכפר השעשועים. לרשתות לא הייתה בעבר חנות מקוונת, אך הן התאימו את עצמן לימי הקורונה. לדבריו, "מכירה אונליין קשה עד בלתי אפשרית", אך בחברת השילוח USHOPS מדווחים שמספר ההזמנות לתחפושות מארה"ב נותר ללא שינוי בהשוואה לשנה שעברה. יש ירידה בקניית תחפושות למבוגרים.
הלהיטים: גורו ענף התחפושות, שושי זוהר, קיבלה זיכיון לעיצוב תחפושת וונדר־וומן החדשה עם גל גדות, בסרט החדש שיצא לאקרנים בסין ובארה"ב. דמויות דיסני הפופולריות הן נסיכות דיסני, אנה, אלזה ואולף, לצד גיבורי מארוול בקרב הבנים.
זוהר עיצבה קולקציה לפורים, כולל 14 תחפושות חדשות של נועה קירל. גם חדי־הקרן מככבים, והפעם עם כנפיים מרחפות לצד ליין של תחפושות "בלי עין הרע". השנה מבוקש גם ליין של צוותים רפואיים: רופאים ורופאות, אחים ואחיות, ותחפושת פרמדיק מד"א חדשה.
יש שחקן חדש בזירת התחפושות. אליאב פיזמוני, מנכ"ל טויריפיק: "לראשונה אנחנו מייבאים את תחפושות לגו המקוריות, מ־129.90 שקל".
איליה קרטוב, מנכ"ל eBay למדינות השווקים המתפתחים: "השנה אופיינה בסגרים, ביטול אירועי תרבות, השקת סרטים וכו', ולא 'נולדו' גיבורי תרבות חדשים. במציאות הזאת בחרו הילדים בגיבורי דיסני הוותיקים. המובילה בקרב הילדות היא כמובן אלזה (בין 19 ל־58 שקל). תופעה מעניינת – הזמנות של חליפת פיג'מה היתולית לבית, וואנזי, שיכולה לשמש תחפושת לילדים".
והמחירים? קולקציית התחפושות לילדים ולתינוקות של זוהר, הנמכרות באונליין של טויס אר אס, עידן 2000 וכפר השעשועים, הפיראט האדום, הפנינג ו־TERMINAL X, מוצעת ב־39.90־209 שקל. קולקציה באתר אמיגו של המותג האמריקאי רוביס מוצעת ב־49.90־139.90 שקל. באתר ג'מבו מקס (ובחנות) אפשר לרכוש ליין של אביזרים לתחפושות ב־19־35 שקל. מקס סטוק העלתה לאתר את הקולקציה שלה שתימכר בחנויות בתום הסגר, עדיין בלי מחירים. USHOPS מציעה שילוח של תחפושות מארה"ב בעד 50% הנחה על מחיר השילוח בשימוש בקופון PURIM50. מחיר מינימום: 20 דולר (עד 1.3).
מבחר תחפושות
קולקציית תחפושות של שושי זוהר בכמה אתרים 39.90־209 שקל
תחפושות לגו מקוריות מ־129.90 שקל
קולקציה של רוביס באתר אמיגו
49.90־139.90 שקל
אביזרים לתחפושות בג'מבו מקס 19־35 שקל
משלוח תחפושות מארה"ב דרך USHOPS
מתחיל ב־20 דולר (עד 1.3).

