כניסה למופע? "רק עם תעודת מתחסן"
בבתי המלון, חדרי הכושר והמועדונים מתרגשים, אך חצויים: "שמחים לשוב לפעילות, עצובים שלא כולם יוכלו להיכנס"
סיבה לחייך: בבתי המלון, חדרי הכושר, מועדוני הקאנטרי, הקניונים, המוזיאונים ובתעשיית הבידור נערכים בהתרגשות לפתוח מחדש את בתי העסק, גם אם בתנאים מגבילים, בזכות התו הירוק.
"נרגשים לפתוח ביום ראשון שישה מבתי המלון שלנו", הודה רן בלבוס, סמנכ"ל קבוצת המלונאות "נקש". הכניסה לבתי מלון בכל הארץ תותר לרק בעלי דרכון ירוק — מי שהתחסן בשתי מנות או בעל תעודת מחלים. מלבד באזורים שיוכרזו כאיים ירוקים, חדרי האוכל יישארו סגורים. ילדים מתחת לגיל 16 יורשו להיכנס רק עם בדיקה שלילית עדכנית. חדרי הכושר, הבריכות והקאנטרי יחזרו לפעול בהתאם לתו הירוק והסגול. לטענת עינת פורטוגלי, מנכ"ל רשת הקאנטרי "ספורטן": "לצד השמחה והגעגוע למנויים אנו נאלצים להסביר למי שיש מנוי משפחתי שעדיין אין אישור להכניס ילדים, אז זה משאיר אותנו חצויים".
גם אירועי התרבות והספורט ישובו לפעילות: קבוצת "זאפה" פותחת בראשון את רוב המועדונים. "הכניסה למופעים מותנית בהצגת תו ירוק ותעודה מזהה או מחלים", אמר אסף מור, סמנכ"ל הקבוצה. "המופעים בישיבה תוך הקפדה על שמירת מרחק בין כיסאות, הנגשת אמצעי חיטוי ועטיית מסכות". המסחר בקניונים ובחנויות הרחוב ישוב לפעול בהתאם לתו הסגול — ואין דרישה להציג תו ירוק.
גם בתי הספר נערכים להרחבת הפעילות: כיתות ה'–ו' וי"א–י"ב ביישובים ירוקים, צהובים וכתומים שהוחרגו ישובו ביום ראשון כשתלמידי כיתות ה'-ו' ילמדו בקפסולות של עד 20 תלמידים 3 ימים בשבוע. לצד האופטימיות של בעלי העסק, משפחות רבות חלוקות: מצד אחד ההורים חוזרים לעבודה, מנגד ילדים רבים עדיין בבית. "בעוד שאני אחזור לפתוח את העסק, לא כל הילדים שלי יחזרו לשגרה", אמר עמי עובדיה, בעל חנות ברמת־גן. "הבת שלי מארי לומדת בכיתה ז', ולצערי תמשיך ללמוד בזום מהבית. למה? כי המדינה לא סופרת את תלמידי החטיבה, שכחו אותם מאחור".

