אמא, אבא, פלונטר
כשדווקא ההורים סובלים מהפרעות קשב וריכוז
מבוגרים רבים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז לא אובחנו בילדותם ולא טופלו, וכשהם הופכים להורים בעצמם ניצבים בפניהם אתגרים חדשים ומורכבים במיוחד. ד"ר ליאור אלישר, פסיכיאטרית ומנהלת מרפאת הפרעות קשב וריכוז במבוגרים בכללית מחוז צפון, ומירה בוקאי, מרפאה בעיסוק ממרפאת בריאות הנפש במרכז הרפואי העמק, מסבירות איך ניתן להקל על המצוקה, בימים אלה במיוחד.
סדר יום ‑ הכינו מראש לוח זמנים שיכלול מגוון פעילויות. הגדירו פרקי זמן להפסקות ולגיוון בפעילות. שלבו פעילויות שאתם ההורים אוהבים, משהו מהנה עבורכם.
מינון הפעילויות ‑ הימנעו מסדר יום עמוס ומוגזם, ומהצבת מטרות לא מציאותיות שיביאו לאכזבה אצל הילדים ולתחושת אשמה אצל ההורים. בכל יום הציבו לעצמכם ולילדים מטרה ריאלית, שהשגתה תלווה בתחושת הצלחה.
מעבר מפעילות לפעילות ‑ לשם כך השתמשו בכלי עזר חיצוני, כמו טיימר.
תפריט יומי ‑ היעזרו ברשימות מוכנות של רעיונות לארוחות ותכננו עם הילדים את רשימת הקניות.
פעילויות פנאי ‑ כשאפשר, צאו מהבית. כשאי־אפשר, השתמשו בכל חדרי הבית, מעבר בין חללים מייצר תחושה של תנועה. סדרו עם ילדיכם את הארון והכינו איתם את הארוחות.
זמן לעצמכם ‑ אפשר להקים אוהל קטן בסלון, שבו הילדים ייטיבו להתמקד במסכים שלהם ואתם תוכלו להתפנות לעצמכם (רגע קטן עם כוס קפה עושה שינוי גדול).
אופטימיות ‑ המתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז מילדות מפתחים לעיתים תסמיני חרדה ודיכאון. אמרו לעצמכם שאמנם אנו בעיצומו של משבר, אך המצב לא יישאר כך לעד. נסו שלא להישאב יותר מדי לנושא. התעדכנו כשצריך, אבל אל תיתנו לעיסוק במגפה להשתלט עליכם. נסו לשמור על פרופורציות, הסתמכו רק על מידע אמין ומבוסס והעבירו לילדיכם מסר אופטימי.
חצי הכוס המלאה ‑ להפרעת הקשב יש גם היבטים חיוביים: נטייה לאימפולסיביות יכולה להתבטא כספונטניות ואנרגטיות, שיגדילו את היכולת ליהנות ממשחק חופשי ויצירתי עם הילדים.

