חורף אירופי בצלחת

נכון, אנחנו לא יכולים לטוס עכשיו לברלין או לפריז, לא יכולים להתיישב באיזו מסעדה מסורתית ולהזמין תבשיל אירופי מחמם לצד כוס בירה צוננת. אבל אנחנו יכולים בהחלט להכין סיר שוקרוט! שילוב מושלם של טעמים מעושנים וחמיצות עדינה. כי שוקרוט זה כאן

כבר מעל חודש שאחד המתכונים הכי פופולריים בחיפוש בגוגל הוא שוקרוט - תבשיל חורפי נהדר, שמגיע אלינו מצרפת וגרמניה, ומשלב כרוב כבוש עם תפוחי אדמה ונקניקיות. הסיבה לטירוף המחודש נעוצה כנראה בגרסה שהכינה מיכל אנסקי והצליחה להלהיב רבים.

 

אז נכון, בגרסה המקורית נעשה שימוש נרחב בבשרים מעושנים ושמנים, שבהם בייקון, אבל אל דאגה - מצאתי את השילוב שיביא איתו גם טעמים מעט מעושנים, גם שומניות עדינה וגם נטול בשרים שאינם כשרים.

 

אז מה הופך את התבשיל הזה לכל כך טעים? בעיקר ניגוד המרקמים והטעמים אל מול החיבור שלהם. החמצמצות של הכרוב יחד עם השומניות של הקבנוס והנקניקיות, הרכות של תפוחי האדמה שסופגים את כל הטעמים וגם החריפות העדינה שמגיעה מהפלפל השחור.

 

שימו לב שחשוב לבחור נקניקיות איכותיות שלא מתייבשות תוך שניות. אתם יכולים למצוא אותן במעדניות, בחלק מהסופרים וגם אצל אנשים פרטיים שמכינים את הנקניקיות בעצמם כמו אלן טלמור, ערן ביק והלגה וורסט.

 

שוקרוט - תבשיל החורף המושלם

 

מה צריך:

 

• 3 כפות שמן זית

 

• 2 בצלים לבנים, קלופים

 

• 1 גזר, קלוף

 

• 2 קבנוס - לא לוותר

 

• 2 קופסאות כרוב כבוש

 

• 1/2 כפית פלפל שחור

 

• 6-5 נקניקיות עגל או נקניקיות איכותיות שאתם אוהבים

 

• 1 כוס יין לבן

 

• 2 כוסות מים רותחים

 

• 3-2 תפוחי אדמה, קלופים

 

כך עושים:

 

1. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות ואת הגזר מגרדים על החלק העבה בפומפייה. חותכים את הקבנוס לקוביות קטנות.

 

2. בסיר רחב מטגנים את הבצל, הגזר והקבנוס עד שהבצל מתרכך. מפלפלים בנדיבות. זה לוקח בערך 15-10 דקות, אז סבלנות.

 

3. בינתיים מעבירים את הכרוב למסננת ושוטפים עם מים כדי שרוב החמיצות תיעלם.

 

4. כשהבצל רך מוסיפים כרוב, יין לבן ומים ומביאים לרתיחה.

 

5. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומוסיפים לסיר. חשוב שהנוזלים יגיעו עד חצי גובה תפוחי האדמה. סוגרים עם מכסה ומבשלים יחד במשך 40 דקות.

 

6. חורצים את הנקניקיות בעזרת סכין חדה. אפשר באלכסונים או בפסים ישרים. מוסיפים את הנקניקיות, מערבבים מעט ושוב סוגרים עם מכסה ומבשלים במשך 40-30 דקות.

 

אם רוצים, ניתן להעביר את הסיר לצריבה מהירה בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 15-10 דקות או עד שהחלק העליון טיפה'לה מתייבש ומזהיב.

 

עוד כמה רעיונות לשוקרוט שאינו קלאסי וגם: הערות ושדרוגים

 

1. במקום נקניקיות מוסיפים רצועות עבות של פרגיות שצורבים קודם לכן במחבת.

 

2. לטעמים קצת יותר עדינים אפשר להוסיף 2 כרשות חתוכות לרצועות בזמן טיגון הבצלים.

 

3. אם אתם אוהבים טעמים מאוד חמוצים אפשר לדלג על שלב שטיפת הכרוב. כך או כך, את הנוזלים של הכרוב מסננים החוצה.

 

4. כמה חשוב פה היין? בעיניי חשוב מאוד. האם אפשר להכין את המתכון הזה גם בלעדיו? כן! פשוט שימו קצת יותר מים.

 

5. במקום קבנוס אפשר להשתמש בכל נקניק מעושן אחר שאתם אוהבים. אני מצאתי בטיב טעם שוקי עוף מעושנות (כבר מוכנות לאכילה) והוספתי גם אותן לתבשיל - יצא חלום. אם מצאתם כאלה אל תהססו להוסיף אותן.

 

6. הכנתי בבית גם גרסה עם קוביות דלורית במקום עם תפוחי האדמה, בעיניי היא לא פחות מוצלחת מהאחות הקלאסית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים