האינטרנט הלווייני של אילון מאסק יהיה זמין גם לישראלים
החל מ־2022 "סטארלינק" תספק גישה לרשת באזורים נידחים גם ללקוחות מישראל • לא תחליף לאינטרנט הביתי
לא רק הטסלה של אילון מאסק בדרך לישראל: על פי עדכון באתר מיזם האינטרנט הלווייני סטארלינק (Starlink) השייך למאסק, גם משתמשים מישראל יוכלו ליהנות מהשירות כבר במהלך 2022. המיזם הוא חלק מחברת החלל SpaceX של מאסק.
אתר המיזם מאפשר לתושבי ישראל (ועוד מספר מצומצם של מדינות) לשריין מראש מנוי לשירות. בארה"ב העלות החודשית עומדת בינתיים על 99 דולר (כ־327 שקל), בנוסף לעלות חד־פעמית של 499 דולר (כ־1,648 שקל) הנדרשת לציוד הקליטה מהלוויין. גם המתעניינים מישראל נדרשים להפקיד דרך האתר 99 דולר.
השירות של סטארלינק אמור לספק גישה לאינטרנט מכל מקום בכדור הארץ, בעיקר באזורים נידחים או בלתי נגישים, שאין בהם אפשרות לתשתית אינטרנט אחרת. הוא יוכל לספק גישה גם לגורמים צבאיים, למטיילים, לנוסעים בספינות ובמטוסים, אם כי במחיר הגבוה בהרבה מעלויות חבילות הגלישה הסטנדרטיות.
סטארלינק לא תהווה תחליף לגלישה ביתית, במיוחד כשמהירות העברת הנתונים בלוויין, 50־150 מגה־ביט בשנייה, מגוחכת בעידן הסיבים האופטיים (יותר מ־1 גיגה־ביט בשנייה). בישראל, גם במקומות מרוחקים - כמו היישובים המבודדים בנגב - הפיתרון המתאים והזול בהרבה להיעדר תשתית אינטרנט הוא גלישה דרך רשת הסלולר, שבתוך שנים ספורות תגיע למהירויות גבוהות במיוחד בדור החמישי.

