1,000 מגה מהירות בכל הארץ? זה מתקרב
אחרי שנים של עיכובים - גם בזק משיקה סוף־סוף את רשת הסיבים האופטיים שלה, וכחצי מיליון ישראלים כבר יכולים להתחבר לגלישה סופר מהירה באינטרנט • והמחירים? גבוהים משל המתחרות
בזק נכנסת לעידן הסיבים האופטיים. חברת התקשורת הגדולה בארץ, בזק, הצטרפה אתמול לפרטנר, סלקום ואנלימיטד והשיקה את רשת הסיבים האופטיים שלה, Bfiber, בהשקעה של מיליארדי שקלים ובהיקף פריסה שעל פי בזק יהיה הרחב והמהיר בעולם.
בשל גודלה, זהו מהלך דרמטי, שצפוי להשפיע על קידומה הטכנולוגי והכלכלי של המדינה, הנמצאת בפיגור גדול בגישה המהירה לאינטרנט לעומת מדינות ה־OECD. לדברי יו"ר בזק, גיל שרון, "בתוך זמן לא רב ישראל תעקוף את העולם גם בתחום הזה".
בהפעלה של תשתית סיבים מהירים תתמודד בזק מול פרטנר, סלקום, אנלימיטד ובקרוב גם HOT. הסיבים שפרסו כל מתחרותיה של בזק יחד יכולים עקרונית לשרת כבר עתה כ־30% ממשקי הבית, אבל בפועל מספר המנויים המשלמים שלהן לא עולה בינתיים על כ־230 אלף.
אתם מחוברים?
מבצע הפריסה של בזק מתבסס על תשתית סיבים שהתקינה ברחבי המדינה במשך השנים וטרם הופעלה. זו הסיבה לכך שהחל מהיום, כחודשיים וחצי בלבד מאז שהחלה בחיבור הסופי לקופסאות התקשורת המרכזיות בבתים - יכולים יותר מרבע מיליון מלקוחותיה להתחבר מיד לגלישה במהירות של עד 1 גיגה־ביט לשנייה. המספר אמור לגדול מעתה בכ־100 אלף משקי בית מדי חודש.
לקראת הפרויקט גייסה בזק מאות עובדים למגוון משרות בתחום ההנדסה והשירות. עד לסוף השנה היא מתכוונת להשלים את חיבורם של מיליון משקי בית בכ־90 יישובים במרכז, באיו"ש ובפריפריה, שהם כ־40% מכלל משקי הבית בישראל. עד כה חוברו כבר עשרות יישובים, אך בחלקם מדובר בכמה רחובות בלבד, ולעתים בבניינים מסויימים. כדי לדעת אם אתם כבר מחוברים תוכלו להיכנס לאתר החברה ולמלא שאלון קצרצר עם הכתובת שלכם.
מול חברה אחת
כמקובל כיום לגבי תשתית הנחושת, את השירות של תשתית הסיבים תוכל בזק להציע ישירות ללקוחות, ואלה יידרשו לבחור בספקית האינטרנט העדיפה עליהם ולהוסיף לדמי המינוי את התשלום עבור שירותי הספקית, בין 20 ל־40 שקל. לחלופין, אפשר לעשות את המינוי גם אצל כל אחת מהספקיות וליהנות מתשתית הסיבים של בזק. כך או כך, התשלום וההתנהלות הם מול חברה אחת.
בשלב הראשון תציע בזק שני קצבי גלישה חדשים - 600 מגה־ביט בשנייה (60 מגה־ביט בהעלאת נתונים) במחיר של 109 שקל לחודש (לתשתית בלבד), ו־1 גיגה־ביט בשנייה (100 מגה־ביט בהעלאת נתונים) ב־119 שקל לחודש. לעלות הזאת יש להוסיף את עלות ההתקנה - 12.5 שקל לחודש לדירה למשך 36 חודשים - ואת המחיר שתגבה ספקית האינטרנט. בסך הכל, יחד עם עם תשלום שכירות עבור נתב Be של בזק - עלות המינימום החודשית לשירות תתחיל מ־162 שקל ל־600 מגה־ביט, או מ־172 שקל ל־1 גיגה־ביט.
"בחזית הטכנולוגית"
התעריפים גבוהים בכ־50 שקל בחודש מתעריפי פרטנר וסלקום, שלא גובות תשלום עבור הנתב וההתקנה. הם גם מתייחסים רק לדירות בבתי קומות; בפריסה לבתים פרטיים, שתחל בהמשך, מתכוונת בזק לגבות תעריפים גבוהים יותר.
מנכ"ל בזק דודו מזרחי אמר כי "המהלך יוביל למהפכה בענף. יהיו לו השפעות מרחיקות לכת והוא יצעיד את בזק ואת ישראל לחזית רשתות התקשורת המתקדמות בעולם".

