יקב ברבדו: פיקניק בכרם
• ימי הקורונה העלו את קרנם של מרכזי המבקרים ביקבים. יקב ברבדו הפעיל מרכז מבקרים גם לפני, ומין הסתם גם אחרי הקורונה ימשיך להציע את אחד המתחמים היותר נעימים ופוטוגניים לישיבה עם משקה אלכוהולי מרענן וסל פיקניק מושקע.
היקב, שמשקף את השילוש הקדוש חקלאות־משפחה־יין, הוקם ב־2001 ויושב בלב כרמיו, ליד היישוב כרמי יוסף, בשיפולי הרי יהודה, על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. הנפשות הפועלות הן פרופ' בן עמי ברבדו, מומחה בעל שם עולמי בגפן ויין; זורי ארקין, מהנדס מזון וחתנו של פרופ' ברבדו, שהגה את רעיון הקמת היקב; ופרופ' עודד שוסיוב, תלמידו של בן עמי שעבודת הדוקטורט שלו עסקה בביוכימיה של ארומת היין. יינות היקב מופקים מענבים הגדלים בכרמים הסובבים את היקב (מה שנקרא בעגה המקצועית Estate Winery).
סלסילת הפיקניק של היקב מכילה בקבוק יין אדום או לבן לבחירה ממיטב יינות ברבדו (הרוזה מומלץ במיוחד, וככל שהטמפרטורות בחוץ עולות — ההמלצה הזו רק מתחדדת), לחמים נהדרים, גבינות ממחלבת בוטיק מקומית, סלטים וממרחים למיניהם, כוסות יין ופותחן. הישיבה היא בשולחנות בין הכרמים. יש גם פינה מוצלת, שלפעמים מנגנים בה הרכבים מוזיקליים שמוסיפים לחוויה גם צליל/.
• מרכז המבקרים של יקב ברבדו, על כביש 44, בין כרמי יוסף לפדיה (בווייז: יקב ברבדו). א'־ה' 10:00־15:00, ו' 10:00־14:00, בחג בתיאום מראש בלבד. סלסילת פיקניק זוגית: 250 שקל, בהזמנה מראש בטלפונים 050-2207022, 054-7711314

