אחרי השפל של ינואר: שער הדולר ממשיך לטפס
בין הסיבות: רבים רוכשים דולרים בעקבות פתיחת השמיים והתחזית לעלייה גדולה בטיסות לחו"ל
הדולר ממשיך לטפס ומתייצב על שער קרוב לאמצע הדרך בין 3.30 ל־3.40 שקל, כפי שחזו כלכלני בתי השקעות ובנקים, בהם גם הדויטשה בנק, שכלכלניו העריכו כי שער הדולר יגיע בישראל בהדרגה ל־3.40 שקל לאחר שהידרדר כבר בראשית ינואר ל־3.11 שקל, שערו הנמוך ביותר זה 25 שנים. אתמול קבע בנק ישראל שער יציג לדולר של 3.334 שקל לעומת 3.330 ביום הקודם, אך במסחר הרציף כבר עלה שערו לכמעט 3.34 שקל, שעה בלבד לאחר קביעת השער היציג.
מסתמן כעת ששער הדולר, שנע בשבועיים הקודמים סביב 3.28 שקל, כבר עלה כמעט ב־2% בימים האחרונים לרמה החדשה שבאמצע הדרך בין 3.30 ל־3.40 שקל, ולכך כמה סיבות. לקראת סוף החודש ממירים יצואנים את מטבע החוץ שקיבלו לשקלים כדי לשלם משכורות לעובדים בשקלים בראשית אפריל, וכדי לשלם את כל הוצאותיהם בארץ בשקלים. בעקבות היציאה מהסגר השלישי ופתיחת השמיים לטיסות, ולקראת תחזית של "בום" בנסיעות לחו"ל עם דעיכת הקורונה גם במדינות אחרות — מצטיידים ישראלים רבים במטבע חוץ מחשש שבגלל הביקושים למט"ח השערים יעלו בקרוב.
התאוששות הכלכלה האמריקאית עם הגברת החיסונים בתקופת הנשיא ביידן חיזקה את הדולר. בה בשעה, חשופים מוסדות פיננסיים רבים בישראל לבורסה האמריקאית, שבה נרשמו ירידות שערים חדות במניות הטכנולוגיה. אפיק זמני הוא להחנות כספים לתקופת ביניים בדולר, מה שהביא גם להגברת הביקוש למטבע האמריקאי.
בנק ישראל הגביר לאחרונה את רכישת הדולרים בשוק המט"ח. לאחר שהכריז כי ירכוש השנה 30 מיליארד דולר לעומת 21 מיליארד דולר ב־2020, הנגיד אמיר ירון הודיע כי ייתכן שהרכישה תגדל מעבר ל־30 מיליארד דולר בהתאם לצורך להגן על היצוא. ההערכות בשוק הן שבנק ישראל ינסה בקרוב להעלות עוד את שער הדולר דרך רכישות של מיליארדי דולרים.

