"להדיח את מפקד היחידה זה להאשים את הש.ג."
מפקד משמר הגבול החליט להדיח מתפקידו ולהמליץ על פיטוריו של מפקד סיירת מג"ב במחוז חוף, שתחת פיקודו נורה למוות לפני כחודש וחצי הלוחם נעים מאדי ז"ל • את בני משפחתו של מאדי ההחלטה אינה מספקת • אביו של מאדי הטיח טענות קשות בצמרת המשטרה והבטיח: "אגיע עד לבג"ץ כדי לשנות את סעיף האישום מהמתה בקלות דעת לרצח"
זוהדי מאדי, שבנו, לוחם מג"ב סמ"ש (סמל שני) נעים מאדי (20) ז"ל נהרג לפני כחודש וחצי מירי של חברו ליחידה, מתח אתמול ביקורת על החלטתו של מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן, להדיח את מפקד היחידה של בנו ולהמליץ על פיטוריו. "מפקד היחידה היה צריך לעוף כבר 48 שעות אחרי המקרה", אמר אתמול זוהדי. "להדיח רק אותו זה בעיניי להאשים את הש.ג.".
תזכורת: סמ"ש נעים מאדי מהכפר ג'וליס נמצא לפני כחודש וחצי ללא רוח חיים בחדרו בבסיס יחידתו – סמ"ג (סיירת משמר הגבול) מחוז חוף. בתום חקירת המוות הוגש בבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד אפיק טויבי (20), חברו ליחידה של מאדי, שמייחס לו המתה בקלות דעת של מאדי תוך משחק בנשק, וכן עבירות נוספות של שיבוש מהלכי משפט, איומים, מעשה מגונה, ועוד.
בתום חקירת מח"ש (המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים), ולאחר הגשת כתב האישום נגד טויבי – שבאמצעות עורכי דינו תמי אולמן, שאדי סרוג'י ושחף אולמן כופר במיוחס לו – הוחלט במג"ב למנות גם קצין בודק פנימי משלהם שיבחן את התנהלות הדרג הפיקודי ביחידת סמ"ג חוף.
הדוח, שהוגש שלשום למפקד מג"ב, ניצב אמיר כהן, חושף התנהלות לקויה וחמורה של מפקדי היחידה בטיפול באירועים חריגים ביחידה, שהתרחשו כבר חודשים לפני טרגדיית מותו של מאדי.
בעקבות הדוח החליט ניצב כהן לאמץ את מסקנות הקצין בודק, להדיח מיידית מתפקידו את מפקד יחידת סמ"ג חוף, קצין בדרגת רב־פקד, ולהמליץ למפכ"ל המשטרה לפטרו מהשירות. בנוסף החליט ניצב כהן להדיח מפקד צוות בשירות קבע ביחידה שאינו קצין ולרשום לו הערה פיקודית.
אלא שאת משפחתו של סמ"ש מאדי החלטת מפקד מג"ב אינה מנחמת. "מפקד היחידה היה ממילא צריך לשלם את המחיר כי הוא מפקד היחידה והוא נושא באחריות", אמר אתמול האב, זוהדי מאדי, בעצמו קצין מג"ב בדימוס שהשתחרר לאחר שירות ארוך בדרגת רב־פקד. "לא סתם המילה אחריות מתחילה באות א' ומסתיימת באות ת'. האחריות שלו מ־א' עד ת'. אני, כמפקד, אחראי על כל מה שקורה אצלי ביחידה לטוב ולרע.
"יתרה מזאת, אם כמפקד לא היו מראים לי את הדרך החוצה, הייתי מסיק את המסקנות לבד, אומר להם 'נכשלתי', קם והולך. הוא לא עשה את זה לבד, אלא הראו לו את הדרך החוצה. מבחינתי זה מאוחר מדי ומעט מדי".
האב השכול לא חוסך את ביקורתו מצמרת המשטרה: "מפקד היחידה גיבה את הרוצח במהלך כל התקופה הזאת והגן עליו. הוא קיבל הנחיות וגיבוי ממפקד מג"ב לשעבר, שהיום מכהן כמפכ"ל משטרת ישראל. מי שצריך ללכת הביתה זה מפכ"ל המשטרה שהיה מפקד מג"ב, והוא מחובר למשפחת הרוצח בכל רמ"ח איבריו, ויש לי הוכחות לכך".
האב, זוהדי, זועם על סעיף האישום המרכזי שאותו החליטה התביעה לייחס לטויבי, שגרם למות בנו. "גם אם אצטרך להגיע לבג"ץ כדי לשנות את הסעיף המרכזי והעיקרי בכתב האישום, אעשה זאת", הבטיח אתמול. "לא מדובר כאן בהמתה בקלות דעת, אלא ברצח והמתה באדישות. כל ההתנהגות העבריינית של הרוצח עם קרות המקרה ולאחריו, האדישות שהוא גילה, טשטוש הראיות, זיהום הזירה, העלמת הממצאים שהיו בזירה והפצת השמועה הנבזית והשקרית כאילו נעים נטל את חייו בידו, מוכיחות שמדובר כאן ברצח ובהמתה באדישות ולא בהמתה בקלות דעת. אני מתעקש על כך שסעיף האישום המרכזי והעיקרי ישתנה. אני גם דורש הקמת ועדת חקירה נייטרלית וחיצונית כדי לבדוק את תוכן השיחות וההודעות בין הרוצח ומשפחתו לבין הדרג הבכיר במשטרה בסמוך לאסון שנפל עלינו".
ממג"ב נמסר אתמול: "עם הגשת כתב האישום החמור נגד לוחם בשירות חובה אפיק טויבי בגין עשרה אישומים, וביניהם שימוש בנשקו האישי שהביא למותו של סמ"ש נעים מאדי ז"ל, מינה מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן, קצין בודק בדרגת ניצב־משנה לבחינת שגרת היחידה ותפקודם של המפקדים במגוון תחומים".

