פשרה בייצוגית: שוקולד, משקאות או בושם חינם בדיוטי פרי לכל הנוסעים

מתנות חינם בדיוטי פרי: ביהמ"ש המחוזי בת"א אישר לאחרונה פשרה בתביעה ייצוגית של צרכנית נגד ג'יימס ריצ'רדסון, ולפיה החברה ממירה שלא כדין מט"ח שאינו דולר ללקוחות המשלמים במזומן ומסתירה את חישוב ההמרה מהלקוחות. לפי הפשרה, הפיצוי לחברי הקבוצה יגיע ל־1.9 מיליון יורו, מתוכו 1.35 מיליון יורו יינתנו לצרכנים כהטבות: בחירת מוצר בחינם ממגוון מוצרים כמו שוקולד, משקאות, בישום וקוסמטיקה, בכל יציאה מהארץ. 550 אלף יורו יועברו לקרן התובענות הייצוגיות שתייעד את הכספים לעמותות.

 

החברה תעדכן את שיטת המרת המטבעות אצלה כך שכל לקוח שמבקש לשלם במזומן במט"ח שאינו דולר יקבל דף מידע המפרט את שיטת ההמרה, וכל שערי החליפין של המטבעות המתקבלים בקופות יוצגו על צגים דיגיטליים. החברה גם תשנה את התקנון באתר שלה בהתאם.

 

בתביעה נטען כי ג'יימס ריצ'רדסון מציגה את מחיריה בדולרים, כשבעבור לקוח המבקש לשלם בשקלים היא ממירה את המטבע לפי שער החליפין היציג, אך כשלקוח מבקש לשלם במט"ח שאינו דולר היא מחשבת את מחיר המוצר בדולרים דרך המרת מטבע חוץ לשקלים לפי שערי חליפין של קנייה ומכירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים