שתף קטע נבחר

איך להיגמל מסוכר?

אם ניסיתם להפסיק לטרוף שוקולד או לכרסם עוגיות מול הטלוויזיה ולא הצלחתם, דעו שאתם לא לבד. "הסוכר גורם לנו להרגיש טוב כי הוא מגיע במוח בדיוק לאותם הקולטנים שמייצרים דופמין, שעושה אותנו שמחים", מסביר אהוד אברהמסון, מומחה לגמילה מהתמכרויות ומייסד מכון אברהמסון. "אכילת סוכר היא מסלול מהיר להנאה, אבל היא ממכרת ומזיקה לנו".

 

הבעיה, כמו בכל התמכרות, היא שאי־אפשר "קצת". לכן הטיפ הראשון לכל מי שמתכנן להיגמל מסוכר הוא להפסיק בבת אחת, לא לצמצם קצת־קצת ולא טיפה. "תחליטו שהחל ממחר, או מיום אחר שתקבעו מראש אתם לא נוגעים יותר בסוכר. מאותו רגע צריך להסתכל היטב על מוצרים, כי סוכר נמצא גם בחרדל, ברטבים, בנקניקים וגם בחטיפים מלוחים כמו דוריטוס".

 

אחרי שרוקנתם את הבית משוקולד וממתקים, אברהמסון ממליץ לקבל את הטעם המתוק מפירות, פירות יבשים, סילאן, סטיביה. "כל דבר מתוק שהוא לא סוכר הוא לא ממכר". בימים הראשונים של הגמילה, כשרמות הסוכר צונחות, חשוב שיהיו תחליפים מתוקים זמינים וחשוב לשתות המון מים. "אני מדבר על כוס מים כל שעה. הגוף חייב להיפטר מהחומרים, לעבור ניקוי רעלים, ועל מנת לזרז את התהליך צריך לשתות הרבה מים".

 

אברהמסון ממליץ לספר על הגמילה רק לאנשים הקרובים ביותר. "אתם לא רוצים שזה יהיה נושא שיחה, אחרת זה כמו פצע שמקלפים כל הזמן. כשאנחנו כל הזמן מדברים על הנושא ומתעסקים בו אנחנו מגרים את אותו אזור במוח, וזה נמצא כל הזמן במחשבה שלנו. לעומת זאת אנשים קרובים חשוב שיתמכו וברגע של משבר יהיו שם עבורכם".

פורסם לראשונה 07.04.21, 21:03

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים