מנגל ההצלה

השנה כבר לא צריך לנפנף לבד במרפסת. שני סוגי קבב, פרגיות במגוון טעמים וירקות צרובים על הגריל יעשו לכם יופי של חג. אהרוני מכריז על עצמאות

כמו כולם, גם אתם בטח כבר דאגתם להוריד את המנגל מהבוידעם, והתארגנתם על אספקה של בשר שיכולה להאכיל עיר ממוצעת. לפני שאתם ניגשים לצלות ולנפנף, כדאי להקפיד על כמה כללים שיעשו לכם יום עצמאות מושלם.

 

יש עשן בלי אש: כשמדובר במנגל פחמים, צריך להימנע מלהבות אש גדולות שרק חורכות את הבשר, משחירות אותו ולא באמת עושות את פעולת הצלייה הנדרשת. זה אומר שאתם צריכים להדליק את הפחמים לפחות חצי שעה לפני הצלייה ולהתחיל בעבודה רק כשהגעתם למצב של גחלים לוחשות. רשת הצלייה צריכה להיות רחוקה מהגחלים לפחות 12־15 ס"מ.

 

כשהחום עולה: תארגנו את המנגל באופן כזה שבמחצית ממנו יהיו הרבה גחלים, כלומר חום גבוה, ובמחצית האחרת מעט גחלים שישמרו על חום נמוך בהרבה.

 

הסיבה לכך היא שלא משנה מה אתם צולים, כדאי להתחיל בחום גבוה יחסית שיעניק צריבה שחומה ופריכה לכל צידי הנתח, ורק כשהבשר כבר צרוב ושחום כנדרש מעבירים אותו לחלק שבו יש מעט גחלים וממשיכים בצלייה איטית שמאפשרת לו להתבשל בפנים בצורה הדרגתית ועדינה. זה נכון לסטייקים, לשישליק, לקבב, להמבורגר, לעוף, לדגים ובעצם למה לא.

 

עשבים לא שוטים: תדאגו להצטייד בכמה ענפי רוזמרין ותימין ותשימו אותם בתוך הגחלים. תזרקו אותם כשהם נשרפים ותרעננו בחדשים. העשן שהם יעלו יעניק לאוכל ניחוחות נעימים.

 

חשבון מים: הכינו בקבוק התזה עם מים. השומן שמטפטף מהבשר גורם לא פעם ללהבות גדולות לפרוץ מהגחלים. התזה מבוקרת של רסס מים תדכא אותן.

 

נתח שוק: סטייקים הם מלכי המנגל ותמיד אפשר לסמוך על הנתחים המוכרים כמו אנטרקוט וסינטה שיעשו עבודה טובה. אבל גם פיקנייה, שפיץ שייטל או נתח קצבים באים בחשבון והם זולים יותר. אפשר לצלות כסטייקים או חתוכים לקוביות ומשופדים. מלח ופלפל יספיקו לגמרי.

 

פרגיות או לא להיות: בכל פעם שרשום במתכון פרגיות, אפשר להשתמש גם בכנפיים.

 

יום בצל: מזלג ארוך ובקצהו חצי בצל משומן תמיד רלוונטיים.

 

קבב עם עשבי תיבול

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג בשר בקר או טלה, טחון פעם אחת

 

1 בצל גדול חתוך לרבעים

 

4 שיני שום קלופות

 

צרור פטרוזיליה חתוכה גס

 

1/2 כוס עלי נענע

 

פלפל ירוק חריף

 

קליפה מגורדת מלימון אחד

 

מלח, פלפל גרוס

 

3/4 כוס מי סודה

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים במעבד מזון בצל, שום, כוסברה, נענע ופלפל ירוק, מרסקים לתערובת פירורית.

 

2. מוסיפים את התערובת הירוקה לבשר יחד עם מי הסודה, מלח, פלפל וקליפת לימון, מערבבים ולשים היטב.

 

3. צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, די שמנמנות. מניחים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומניחים לעמוד שעה לפחות.

 

4. צולים על הגריל.

 

קבב דגים

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק”ג פילה דג לבן ללא עור

 

1 בצל סגול קצוץ דק

 

פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק

 

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

1/4 כוס נענע קצוצה דק

 

1 כף קליפת לימון מגורדת בפומפייה דקה

 

5 כפות שמן זית

 

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

 

2. צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, די שמנמנות. מניחים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומניחים לעמוד שעה לפחות.

 

3. צולים על הגריל.

 

פרגיות עם ראס אל חנות

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג פרגיות חתוכות לפיסות של כ־3 ס"מ

 

לתערובת התבלינים:

 

1 כף כמון

 

1 כף גרגירי כוסברה טחונים

 

2 כפיות כורכום

 

1/2 כפית אגוז מוסקט

 

1 כפית גרגירי שומר טחונים

 

1 כפית קינמון טחון

 

1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון

 

1/2 כפית פפריקה חריפה

 

1/4 כפית הל

 

2 כפיות פלפל לבן טחון

 

מלח

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

 

2. משפדים פיסות פרגיות על שיפודי במבוק (עדיפים אלה מהסוג המלבני השטוח).

 

3. שעה לפני הצלייה מורחים את הפרגיות בשמן זית, ובוזקים עליהן בנדיבות את תערובת התבלינים.

 

4. צולים על הגריל.

 

פרגיות עם עשבי תיבול ושום

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג פרגיות חתוכות לפיסות של כ־3 ס"מ

 

לתערובת התבלינים:

 

1/4 כוס עלי רוזמרין קצוצים דק

 

1/4 כוס עלי תימין קצוצים

 

10 עלי מרווה קצוצים דק

 

קליפה מגורדת מלימון אחד

 

1/4 כוס מיץ לימון

 

1/4 כוס שמן זית

 

4־5 שיני שום כתושות

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את התבלינים לתערובת אחידה.

 

2. מערבבים את נתחי הפרגיות עם התערובת ומשרים לפחות שעה.

 

3. משפדים על שיפודי במבוק וצולים על הגריל.

 

פרגיות במרינדת רימונים

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג פרגיות חתוכות לפיסות של כ־3 ס"מ.

 

למרינדה:

 

4 כפות רכז רימונים

 

4 כפות דבש

 

1/4 כוס שמן זית

 

2 כפות ג'ינג'ר מגורד בפומפייה דקה

 

4 שיני שום כתושות

 

מעט שבבי צ'ילי חריפים

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי המשרה לתערובת אחידה.

 

2. מערבבים את נתחי הפרגיות עם התערובת ומשרים לפחות שעה.

 

3. משפדים על שיפודי במבו וצולים על הגריל.

 

ירקות בגריל

 

החומרים הדרושים:

 

חצילים פרוסים לרוחבם לפרוסות עבות

 

קישואים קטנים חצויים לאורכם

 

בצלים סגולים קלופים, פרוסים לרוחבם לפרוסות של כחצי ס"מ

 

פטריות פורטבלו טריות שלמות, ללא הרגל

 

לתערובת התבלינים:

 

1/4 כוס עלי רוזמרין קצוצים דק

 

1/4 כוס עלי תימין קצוצים

 

10 עלי מרווה קצוצים דק

 

1/2 כוס שמן זית

 

4־5 שיני שום כתושות

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי התיבול עם השמן.

 

2. מורחים את הירקות בתערובת שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

 

3. צולים על הגריל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים