8 על: שיפון

מתאים לחולי סוכרת מסוג 2, מפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם, עוזר לפעילות המעי ותורם למשקל מאוזן

זרעי שיפון מכילים חומרים צמחיים בשם פוליפנולים, הידועים כנוגדי חמצון.

 

השיפון עשיר בסיבים, שלהם יכולת להיקשר לרעלים במערכת העיכול ולפנות אותם מהגוף. הם גם מעוררים את פעולת המעי ומפחיתים את הסיכון לעצירות ולסרטן המעי הגס.

 

מחקרים מצאו שצריכה קבועה של לחם מקמח שיפון מפחיתה ב־30% את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם. היא גם מפחיתה את הסיכון לאבנים בכיס המרה.

 

לשיפון אינדקס גליקמי נמוך, מה שתורם לרמה יציבה של גלוקוז בדם והופך את לחמי השיפון למזון המתאים למי שסובל מסוכרת מסוג 2.

 

קמח על בסיס שיפון עשיר במינרלים ובוויטמינים, בעיקר מקבוצה B. הוא מכיל 30% יותר ברזל, פי שניים אשלגן ופי שלושה יותר נתרן מאשר קמח חיטה.

 

השיפון הוא דגן הדומה לחיטה ומשמש להכנת קמח - וגם בירה.

 

מוריד כולסטרול: מחקרים הוכיחו כי חומר בשם בטא גלוקן, המצוי בקמח שיפון, מפחית את הרמות הגבוהות של LDL (הכולסטרול הרע) בכלי הדם.

 

מסייע להרזיה: לחם שיפון מכיל פי ארבעה סיבים ו־20% פחות קלוריות מאשר לחם לבן, ולכן הוא מגביר את השובע, מדכא את התיאבון ומסייע לשלוט במשקל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים