קיבוץ עם סנטרל פארק
פרדס רייספלד, קריית־אונו
עד לאמצע שנות ה־90 שטח שכונת פרדס רייספלד בקריית־אונו היה כשמה — פרדס. ב־1995 אושרה תוכנית להקמת שכונה חדשה שכוללת בניינים בבנייה רוויה לצד בתים צמודי קרקע. השכונה הוקמה בפועל בתחילת שנות ה־2000 והיא משתרעת על פני כ־300 דונם. מה שמייחד אותה הוא פארק ענק בהיקף של עשרות דונמים שנבנה במקום הפרדס במרכזה והפך לסמל ולמוקד משיכה לתושבי השכונה ולתושבים מבחוץ, ובעקבותיו לעיתים מכונה השכונה פארק רייספלד. בפארק, המוקף במגדלים בני 12 קומות, ניתן למצוא את מיצג הפסלים הכחולים של האמנית עפרה צימבליסטה. חוץ מהפארק היא גדושה בשטחים ירוקים נוספים.
השכונה מצויה בקרבת נתיב היציאה מהעיר לעבר כביש גהה, ולכן תושבי השכונה שעובדים בגוש דן יכולים להגיע לצירים הראשיים בקלות יחסית. יש בה גני ילדים ובתי ספר במרחק הליכה. הרוב המוחלט של תושבי השכונה (כמעט 90%) מחזיקים בדירה בבעלותם, ויותר ממחצית מהם אקדמאים. המדד החברתי־כלכלי של השכונה גבוה מאוד, וכך גם דירוג מערכת החינוך. התיכון של קריית אונו, תיכון בן צבי הנחשב, ממוקם בסמוך לשכונה וכן קניון קריית אונו המשופע בדוכני מזון מהיר, חנויות ומרפאות נמצא במרחק הליכה קצר המהשכונה.
"השכונה הזאת היא בית. אני במקור מגני תקווה הסמוכה, אבל החלטנו שאנחנו רוצים לגור כאן כי זה שדרוג משמעותי, ורייספלד מצוינת למשפחות", מספר זאב דבשי (42), נשוי פלוס שלושה (13, 10 ו־3.5), מנכ"ל חברת הסטארט־אפ "פלאס־פרי" מתחום המדיקל. "אנחנו כאן מ־2003, מתגוררים בדירת 5 חדרים. יש כאן אוכלוסייה טובה מאוד, קהילתית, אנשים טובים, יזמים, הייטקיסטים, משפחות מדהימות. שכונה טובה מתחילה מאנשים, לא מבניינים. כולם תומכים כאן בכולם. הפארק הוא אבן שואבת לכל העיר ויש מרווחים בין המבנים — דבר מאוד נדיר בעיר. מצד אחד זה נותן תחושה מאוד פרטית, מצד שני תוך כמה דקות מגיעים למוסדות הלימוד המצוינים ולפארק, ומערכת החינוך היא מהטובות שנתקלתי בהן. יש המון מרחבים, התחושה היא שלא נמצאים בגוש אורבני עם אספלט אלא בשכונה אוורירית. יש כאן מרכז מסחרי, מתקנים לילדים, ספרייה עירונית, יש את כל הפסיליטיז שצריך".
רקפת, נשואה + שלושה (10, 8 ו־3), העוסקת גם היא בתחום ההיי־טק, מוסיפה: "הבית שלנו משקיף אל הפארק והבניינים, והתחושה היא כפרית. הבניינים בנויים ברווחים מאוד גדולים זה מזה כך שלא מרגישים את הדיירים מסביב. אני במקור מקריית־אונו, גרנו בשכירות בתל־אביב והחלטנו לחזור לשכונה הזאת, כי היא הזכירה את הצביון של העיר שבה גדלנו. ומצד שני אנחנו ממש במרכז הארץ. בבוקר אני שומעת את הציפורים, רואה את העצים, הילדים משחקים בגינה של הבניין ובפארק. זה כמו קיבוץ — אנחנו מכירים את השכנים, השכנים מכירים אותנו, אווירה מאוד נעימה. אין כבישים מסביב, הילדים יכולים ללכת ברגל לבתי הספר ולספרייה, וזה מאוד נוח. האוכלוסייה איכותית, האווירה כיפית, ואני מקווה שזה יישמר".
מה אומרים המומחים: מאז הקמתה נחשבת השכונה לאחת האיכותיות והיוקרתיות בעיר ובערי המרכז בכלל. סימן ההכר הבולט שלה הוא הפארק הגדול. הבנייה בשכונה משלבת בתים צמודי קרקע ובנייה רוויה, והאוכלוסייה ממעמד סוציו־אקונומי גבוה. בשכונה קיימים בתי ספר, גני ילדים, מוסדות ציבור, מרפאות וקהילה.
היא קרובה לרמת־גן, פתח־תקווה ושיבא ומציעה שילוב של תחושה עירונית לצד כפרית. מחירי הדירות בשכונה זינקו בשנים האחרונות. כיום המחיר הממוצע עומד על למעלה מ־3 מיליון שקל לדירות 4 חדרים, כאשר השכירות הממוצעת עומדת על 7,500 שקל בחודש. בשל הביקוש הרב כמעט אין להשיג בשכונה דירות 5 חדרים. על פי ההערכות, ככל שהשכונה תמשוך אוכלוסייה איכותית, כך צפוי המשך מגמת עליית המחירים.
תעודת זהות

