שכונת הילדים והנכדים
נווה גן, פתח־תקווה
שכונת נווה גן ממוקמת בצפון־מערב פתח־תקווה, בקרבה לצירי תנועה ראשיים: רחוב ז'בוטינסקי הצמוד מדרום, ויציאה נוחה לכביש 5 מצפון. היא נמצאת במרחק הליכה מהקניון הגדול, ויש ממנה גישה נוחה יחסית לתחנת הרכבת קריית אריה ולכבישים המחברים את פתח־תקווה עם הערים השכנות. מדובר בשכונה המאופיינת בבתי מגורים בבנייה רוויה, חלקם נמוכים וחלקם מגדלים בני כ־20 קומות ומעלה, לצד מעט בתים צמודי קרקע. בשכונה קיים קאנטרי קלאב שסביבו צמחה השכונה. ממערב לה קיים פארק רחב ידיים ואגם, והיא כוללת גם גינות רבות, שטחים ירוקים ומוסדות ציבור ושירותים כגון גני ילדים, מתנ"ס, מרכז נוער וצעירים, תנועות נוער, בתי ספר יסודיים ותיכון. מרבית האוכלוסייה מורכבת ממשפחות צעירות, אך יש גם אוכלוסייה ותיקה. מערכת החינוך נחשבת ברמה גבוהה ולמעלה מ־80 אחוז מהתושבים מחזיקים בדירה בבעלותם.
"הגענו לכאן ב־2009 וקנינו דירת 4 חדרים בבניין בן 8 קומות כשרק החלה הבנייה בשכונה. היינו בין הראשונים באזור", מספר אמיר ארבל (44), נשוי פלוס שלושה (4, 10 ו־13) העוסק בתחום הבנקאות. "אחרי עשור החלטנו להתרחב, מכרנו את הדירה ורכשנו דירת 5 חדרים בקומה ה־22 במגדל שמשקיף על הפארק הגדול. זאת עיר של ילדים: יש פה המון גני ילדים, בתי ספר ומשפחות צעירות. התחושה קהילתית, אנחנו מבלים עם השכנים וקל להכיר את התושבים בשכונה. הקאנטרי קרוב, הקניון קרוב, ואפילו הגישה לאוטובוסים — אני לא נוסע לתל־אביב ברכב, אני מעדיף את התחבורה הציבורית שהיא מהירה יותר על ציר ז'בוטינסקי".
דני מנור (69), גמלאי, נשוי פלוס שלושה: "אצלנו הילדים כבר מזמן עזבו את הבית, אבל הנכדים מאוד אוהבים להגיע לכאן ולשחק בפארקים ובמגרשי המשחקים. אנחנו גרים בקומפלקס סגור בקומה 19 בדירה שמשקיפה כמעט על כל החלק הצפוני של השכונה. האוכלוסייה ברמה טובה, הרבה משפחות צעירות, הכל מסודר ופורח. יש פה מוסדות לכל הציבור — בתי כנסת ובתי ספר לחילונים, מסורתיים, דתיים וחרדים".
מה אומרים המומחים: השכונה נתפסת פחות צפופה משכונת אם המושבות הסמוכה לה. האוכלוסייה צעירה יחסית, חילונית בעיקרה, עם משפחות של 2־4 ילדים שזו אינה דירתן הראשונה. בעשור האחרון הציגה השכונה עליית מחירים של כ־50 אחוז בממוצע. שכר הדירה הממוצע עומד על 5,900 שקל. בשכונה מתקיימת נוסחת הקסם של קרבה למרכז העיר, בלי הצורך לעבור בחלק הפקוק בכניסה וביציאה ממנה, למשל כדי להגיע לשטחי בילוי ותרבות ולשטחי תעסוקה
תעודת זהות
שטח: כ־800 דונם
אוכלוסייה (נכון ל־2018): 14 אלף איש
מדד סוציו־אקונומי: 6 מתוך 10
פארקים וגינות: יש פארקים וגינות, אך הם לא נגישים לכל בתי השכונה בצורה שווה
נגישות בתחבורה ציבורית: טובה
שיעור הילדים בשכונה: כ־37 אחוז
דירוג בתי הספר בשכונה: 7.5 מתוך 10
מחיר ממוצע לדירת 4 חדרים חדשה: 2.29 מיליון שקל
מחיר ממוצע לדירת 4 חדרים יד שנייה: 2.12 מיליון שקל

