לקראת הקומזיצים של ל"ג בעומר: רוב הקונים מעדיפים תפוחי אדמה לבנים
אם לא מדורות, אז לפחות תפוח אדמה על האש כנהוג בל"ג בעומר. ההיקף השנתי של זריעת תפוחי האדמה הוא בשטח של יותר מ־150 אלף דונם, בשתי עונות גידול, אביב וסתיו/חורף. לקראת ל"ג בעומר סקר משרד החקלאות את המספרים הנוגעים לשוק תפוחי האדמה בארץ.
על פי נתוני רשתות השיווק ב־2020, רבים מהצרכנים העדיפו תפוח אדמה לבן שמחירו הממוצע כ־3.95 שקלים לק"ג. המחיר הממוצע לתפו"א אדום יקר יותר, כ־4.9 שקלים לק"ג, תלוי בזן. יש זני גורמה קטנים יותר שנמכרים בארץ בכמויות קטנות. רון יהודה שטרית מאתר מושבניק מציין כי "בשנת הקורונה נרשמה עלייה של כ־20% בצריכת תפוחי אדמה ובטטות". במשרד החקלאות מוסיפים: "המותג הנמכר ביותר הוא תפוח אדמה דוד משה אדום, אחריו דוד משה גורמה ולבסוף דוד משה לבן".
המגדלים ומומחי שירות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות קיבצו טיפים לקומזיץ: בחרו בתפוחי אדמה בגודל אחיד ובעלי קליפה יציבה, נקיים מכתמים, המיועדים לאפייה. הניחו אותם על גחלים ולא על אש גלויה. לפני הקומזיץ: אחסנו אותם במקום חשוך, קריר ומאוורר, ואל תשטפו אותם לפני אחסונם.

