כנאפה: מגוון טעמים

ימי הרמדאן מעוררים חשק בלתי נשלט לשלל ממתקים ומטעמים מהמטבח הערבי. אבל הכלל הזה לא חל על הכנאפה - היא כבר מזמן נמצאת בנישה משל עצמה כמאכל אהוב, מקרב לבבות וחוצה מגזרים, זמינה כקינוח במסעדות שף וכמנה עיקרית בדוכנים קטנים בצידי הדרכים, ותמיד מענגת וכיפית.

 

בכנאפקס, כנאפייה תל־אביבית, לוקחים אותה כמה צעדים קדימה, עם מגוון גרסאות שיותירו אתכם חסרי אונים מול הוויטרינה. למקום החמוד, שבו כיסאות קש ושולחנות נמוכים באווירת סיני, אחראים שני בני דודים - עז א־דין (29) וסעיד סאלח (28) מנצרת, שירשו מסבם את המתכון הסודי לכנאפה. הם גם הבעלים של מפעל לייצור שערות קדאיף בנצרת. את כל הטוב הזה הם הביאו למרכז תל־אביב עם טוויסט. בני משפחת סאלח נהגו לטייל בעולם - טורקיה, סעודיה, קטאר, האמירויות, מצרים, ירדן ואירופה - ושאבו משם השראה לתפריט.

 

אז מה אוכלים פה? כמובן כנאפה קלאסית עם גלידה טורקית (יש גם גרסה לסוכרתיים) - 25 שקל; האיסטנבולית - שתי שכבות של בצק קדאיף במילוי גבינה ערבית וצנוברים (35 שקל); אקסטרה פיסטוק - שתי שכבות בצק קדאיף עם פיסטוק וגבינה (40 שקל); שאמיה - שתי שכבות של בצק קדאיף במילוי מלבי אגוזים וקינמון (35 שקל); והשוקיסטית, בצק קדאיף במילוי כמויות בלתי חוקיות ממש של שוקולד נוטלה (35 שקל). מי שממש לא בעניין של קדאיף, מוזמן לטעום מלילות ביירות - קינוח לבנוני עשוי מחלב, סולת, קצפת ופיסטוק, ולצידו סירופ סוכר המאפשר לשלוט במתיקות הקינוח. / תהל בלומנפלד

 

כנאפקס, אבן גבירול 9, תל־אביב. 03-7436948, פתוח כל השבוע בשעות 16:00־4:00.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים