הלירה הטורקית קרסה, והישראלים מזמינים בגדים בזול

הישראלים מצאו דרך לקנות בפחות: הלירה הטורקית צנחה ומותגים בינ"ל כמו זארה, HM ועוד הפכו זולים מאוד • הדרך לעשות זאת: קנייה ישירה מאתרים טורקיים, קניה ברשתות טורקיות בעלי אקספרס, או דרך אתר שילוח המציע כתובת בטורקיה אליה שולחים קניות ומשם לארץ

הישראלים מצאו דרך לקנות בזול: הלירה הטורקית התרסקה בקרוב ל־20% בשנה האחרונה, והקניות בטורקיה באתרי אונליין מקומיים של מותגים בינלאומיים כמו זארה, H&M ועוד הפכו זולים יותר בהשוואה לרכישה בישראל או באתרים מפולין שנחשבה עד כה זולה ביחס לישראל ולאירופה.

 

בשנה האחרונה נפתחה קבוצת פייסבוק "שופינג אונליין בטורקיה" שמונה כבר אלפי חברים המשתפים המלצות לאתרים בטורקיה ששולחים לישראל, סיילים והחיסכון שהצליחו להשיג שמגיע למאות שקלים.

 

אחת הדרכים לעשות זאת היא דרך אתר טורקי בשם YOLLANDO שפועל במתכונת אתרי השילוח בארה"ב ומציע לישראלים כתובת חינם בטורקיה אליה ניתן לשלוח את הקניות מכל אתרי המותגים הבינלאומיים והמקומיים בטורקיה. האתר מרכז את כל הקניות ושולח אותן לישראל. יולנדו פועל בישראל מספר חודשים ללא פרסום רשמי, אבל לטענת הבעלים כבר מספק כ־1,000 חבילות לחודש לישראל - הצלחה גדולה עבור אתר שעושה את צעדיו הראשונים. בשבוע הבא מתכננים לפתוח שם בלוג אופנה בעברית והמלצות לרכישה שיופץ ברשתות ולמיילים של הלקוחות, והשלב הבא הוא שירות לקוחות בעברית. המלצות על האתר מצאנו כמובן גם בקבוצת שופינג אונליין בטורקיה.

 

מנכ"ל החברה, Serdar Güvenkaya, אמר ל"ממון" כי יש ביקוש רב מצד הישראלים. משך המשלוח הוא בין 5 ל־10 ימים, והחברה מספקת שירותי איחוד חבילות המאפשרים להם להפחית את עלויות המשלוח ולשלוח את כל החבילות שלהם מאתרים שונים בבת־אחת. דמי המשלוח לישראל הם כ־25 דולר ל־5 ק"ג אבל לכך יש להוסיף מע"מ אם שווי החבילה עולה על 75 דולר.

 

.
.

 

 

"טורקיה היא מדינת אופנה ויש כאן ומפעלים וחברות אופנה שמייצרים לכל העולם, וכעת כשהלירה הטורקית צנחה ביחס לדולר מחיר המוצרים בטורקיה ירד מאוד. אנחנו מקבלים הזמנות מכל העולם ויש לנו הרבה לקוחות ישראלים. בהתחלה הם הזמינו רק מותגים בינלאומיים כמו זארה, נייקי, ברשקה וכו', אבל עם הזמן הם לומדים את השוק ורוכשים מותגים טורקיים, במיוחד בבגדי ילדים. דרך "הכלה מאיסטנבול" הקהל הישראלי למד להכיר את המותגים הטורקיים, ומרגישים שהביקוש עולה", אמר ג'ובנקייה. לדבריו, בחברה צירפו שותף ישראלי. "במטה שלנו באיסטנבול יש 45 עובדים, מתוכם 13 ייעודיים לישראל. הישראלים הפכו ללקוח הגדול ביותר שלנו".

 

דרך אחרת לקנות מטורקיה היא דווקא באמצעות עלי אקספרס. מותג האופנה הטורקי טרנדיול (Trendyol), פועל דרך חנות ייעודית באתר הקניות הבינלאומי עלי אקספרס, וזוכה להתעניינות חסרת תקדים מצד לקוחות ישראלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים