בחג שבועות תעשה לך: הרבה מתוק!
השולחן אוטוטו לובש לבן, הבית מחכה לחברים ולמשפחה וזה הזמן לפיניש האחרון והחשוב ביותר בחג: הקינוח! לבחירתכם שתי אפשרויות סופר־מושקעות, לא רק למיטיבי לכת. חג שמח!
את שירן מתתיהו (31) חלקכם מכירים מ"בייק אוף", שם היא הגיעה לרבע הגמר. אבל האמת היא שאם יש משהו שגרם לרבים להכיר אותה זה דווקא עמוד האינסטגרם שלה שמשובץ כולו בתמונות צבעוניות של עוגות וקינוחים שכולם מצולמים על רקע פלטת צבעים אחידה וססגונית שמאפיינת אותה.
מתתיהו, שהאנרגיות שלה יכולות להדביק בשמחתן גם את האנשים האדישים ביותר, עברה לא מעט עד שהגיעה ליום שבו בקרוב תפתח מקום משלה. היא למדה בכלל מוזיקה ואז קונדיטוריה והגיעה ל"בייק אוף" ממש במקרה יחד עם חברה. אז, היא מספרת, הבינה שהיא צריכה לקחת את התחום יותר ברצינות.
"רציתי תוכנית טלוויזיה משלי", היא מספרת לי בעודי טועמת מעוגת הפיסטוקים המשגעת, "אבל אף אחד לא רצה לתת לי, כולם סגרו לי את הדלת". בשלב הזה, כשהיא מבינה שקל זה לא עומד להיות, מתתיהו החליטה לפתוח ערוץ יוטיוב, ששם היא פורחת וצוברת מאות אלפי צפיות, ושנה לאחר כך נפתח גם עמוד האינסטגרם, שעומד היום על 50 אלף עוקבים.
בימים אלו היא גם שוקדת על פתיחת מקום חדש שנקרא tadam (ממש בלב שוק הפשפשים), ששם ניתן יהיה לרכוש את הקינוחים שהיא מעלה ברשתות החברתיות. וכיאה למקום שנולד בסושיאל, תוכלו למצוא שם גם עמדות צילום צבעוניות שעוצבו על ידה וקינוחים שמצטלמים היטב, בדיוק כמו שני הקינוחים שאת המתכונים שלהם תמצאו פה.
למרות המראה המפונפן, מדובר בקינוחים שקל להכין והמראה שלהם קוצר המון מחמאות. כל מה שצריך זה לדייק בכמויות ובחיתוכים, כמו שמתתיהו אוהבת ("זה לא חתוך מספיק ישר"), וכמובן לא לשכוח לצלם לאינסטגרם.
מאחלת לכם חג שבועות שמח, צבעוני וחגיגי. כזה שאת החוויה שלו עם אנשים שאתם אוהבים לא תשכחו.
חיתוכיות אמסטרדם גבינה ושוקולד
בצק עוגיות אמסטרדם (תבנית מרובעת 22X22):
• 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
• 1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום כהה
• 1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
• 1 ביצה L
• 1 חלמון
• 1 ו־1/3 כוס (200 גרם) קמח לבן
• 3 כפות גדושות (25 גרם) קקאו
• 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
• 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
• 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
עוגת גבינה:
• 500 גרם גבינה לבנה 5%
• 2 ביצים L
• 1/2 כוס סוכר
• 2 כפות קורנפלור
• 1/2 כפית מחית וניל או כפית תמצית וניל איכותית
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכרים עד לתערובת אחידה ובהירה. מוסיפים ביצה וחלמון וממשיכים בעיבוד עוד 2 דקות.
2. מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבלים ממש מעט רק עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בתנועות קיפול.
3. משטחים את רוב התערובת בתבנית מרובעת 22X22 ושומרים מעט מהבצק בצד.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות במשך כ־15 דקות עד התייצבות בצדדים.
5. עוגת גבינה: מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. שופכים לתבנית עם בצק השוקולד שנאפה.
6. עם הבצק שנותר בצד - מגלגלים מיני־עוגיות דקות יחסית ומניחים מעל בלילת הגבינה. אם רוצים, אפשר לפזר מעל צ'אנקים של שוקולד לבן או שוקולד צ'יפס לבן.
7. מחזירים לתנור ואופים בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות במשך 45-40 דקות או עד שעוגת הגבינה יציבה ומעט רוטטת במרכזה. מצננים היטב במקרר ורק אז חותכים לכל גודל שאוהבים.
עוגת טירמיסו פיסטוק
מה צריך:
• 1 חבילה עוגיות בישקוטים
• 1 כוס אספרסו או 2 כפיות קפה נמס עם כוס מים רותחים
• 250 גרם גבינת מסקרפונה
• 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה 38%
• 3 כפות גדושות פודינג וניל
• 2 כפות אבקת סוכר
• 1/2 כפית מחית וניל או כפית תמצית וניל איכותית
• 2 כפות מחית פיסטוק – להשיג בחנויות אפייה או חנויות טבע או בסופר
לגנאש:
• 150 גרם שוקולד לבן
• 70 מ"ל (1/3 מכל) שמנת מתוקה 38%
• 1 כפית גדושה מחית פיסטוק
כך עושים:
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, וניל ו־3 כפות מהשמנת המתוקה. מערבלים עד שהגבינה מתרככת. מוסיפים את יתרת השמנת ואת הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מחלקים ל־2 קערות ומוסיפים לקערה אחת מחית פיסטוק. מערבבים לאיחוד.
2. מרכיבים: טובלים את הבישקוטים בקפה ומניחים בתבנית אינגליש קייק. מורחים מעל את קרם הפיסטוק (אפשר להיעזר בשקית זילוף, זה יוצא ישר ומדויק).
3. מוסיפים עוד שכבה של בישקוטים טבולים בקפה ומזלפים מעל את קרם המסקרפונה. מיישרים עם גב סכין או פלטה. מכניסים למקפיא ל־5 שעות לפחות.
4. גנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת והפיסטוק בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין המסה להמסה עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה ואחידה. מחלצים את העוגה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים שמניחים מסביב לתבנית. שופכים מעל העוגה את הגנאש כך שתצפה את כל העוגה. למי שרוצה, אפשר לקשט מעל בקצפת ולעטר בפיסטוקים קצוצים. שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא.