yed300250
הכי מטוקבקות
    ישראל אהרוני
    7 ימים • 31.05.2021
    איך המשמש עלה למעלה
    צלויים עם ריקוטה ודבש, מבושלים עם כדורי עוף או מזוגגים בעוגה הפוכה. העונה של המשמשים היא קצרה במיוחד, כך שצריך לנצל כל רגע. אהרוני חמוץ מתֹוק
    ישראל אהרוני | צילום: שי נייבורג

    יסלחו לי עוגות הגבינה והשוקולד, באמת שאין לי שום דבר נגדכן, אבל אין כמו עוגות פירות. ובין אלה הכי טובות הן עוגות הפירות ההפוכות. ואם פירות, אז משמשים, שעכשיו העונה שלהם. מה שעושה את הקסם הוא הקרמול העמוק של הפרי בתערובת המבוססת על חמאה וסוכר. המשמש המזוגג מתנוסס כמו כתר מלכותי בוהק על פני העוגה שסופגת במהלך האפייה מהמיצים החמוצים־מתוקים שלו.

     

    הפעם הלכתי על משמשים שלמים, מה שאומר שהיחס בין העוגה לפרי משתנה באופן מהותי לטובת הפרי. זה אומר שגם צריך לגלען את המשמשים וגם להשאיר אותם שלמים. מסובך? מדובר בעשר דקות עבודה בדיוק. עושים חתך מלמעלה עד למטה לאורך החריץ הטבעי של המשמש, ובעזרת סכין קטנה שולפים את החרצן מהפרי. זה קלי קלות.

     

    חוץ מהעוגה, משמשים הולכים נהדר בתוך סלט, במנות פתיחה ובמרק קר ויעשו פלאים גם בעוף. רק תזכירו שעונת המשמשים נגמרת ממש מהר והיא מתרחשת ממש עכשיו. אז אל תחכו.

     

    משמשים צלויים עם גבינת ריקוטה, דבש ופיסטוקים

     

    החומרים:

     

    1 מכל ריקוטה פרסקה

     

    12 משמשים חצויים

     

    40 גרם חמאה מומסת

     

    סוכר

     

    1 צרור עלי רוקט טריים ורעננים

     

    3 כפות שמן זית

     

    1 כף דבש, מלח גס

     

    4 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים גס

     

    הכנה:

     

    1. טובלים את הצד החתוך של המשמשים בחמאה המומסת ואחר כך בסוכר.

     

    2. מניחים אותם על תבנית התנור המרופדת נייר אפייה כשהצמד החתוך כלפי מעלה. מכניסים אל מתחת לגריל בתנור לכמה דקות עד שהם מקורמלים וטיפה חרוכים. מקררים מעט.

     

    3. מניחים במרכזה של צלחת גדולה את גוש הריקוטה, מפזרים סביב את עלי הרוקט ומניחים עליהם את המשמשים הצלויים.

     

    4. זולפים את הריקוטה, את הדבש ומעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס ומחצית מכמות הפיסטוקים.

     

    5. מטפטפים גם על המשמשים מעט שמן זית, מפזרים את שאר הפיסטוקים ומגישים.

     

    סלט עוף משמשים ושקדים

     

    החומרים לעוף:

     

    1 חזה עוף

     

    מלח, פלפל גרוס

     

    1 כף עלי תימין

     

    3 כפות שמן זית

     

    3 כפות ריבת משמשים

     

    1/4 כוס מים

     

    מעט שבבי צ'ילי

     

    לסלט:

     

    8 משמשים חצויים

     

    4 מקלות סלרי פרוסים

     

    1/2 בצל סגול פרוס דק

     

    2 ראשי חסה בייבי ג'ם מופרדים ושטופים

     

    חופן עלי בזיליקום טריים

     

    חופן עלי נענע טריים

     

    1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים מעט

     

    לרוטב:

     

    2 כפות מיונז

     

    2 כפיות חרדל

     

    4 כפות שמן זית

     

    3 כפות מיץ לימון

     

    1 ו־1/2 כפות דבש

     

    מלח, פלפל גרוס

     

    הכנה:

     

    1. ממליחים ומפלפלים את העוף, מפזרים עליו את התימין.

     

    2. מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם צורבים את חזה העוף כ־2־3 דקות מכל צד, עד שהוא שחום יפה.

     

    3. מערבבים את הריבה עם המים ושבבי הצ'ילי, יוצקים למחבת ומבשלים יחד כ־5־6 דקות עד שהנוזלים סמיכים מאוד ומצפים יפה את חזה העוף בזיגוג מבריק. מורידים מהאש, מניחים לעוף להתקרר ופורסים אותו לרוחבו לפרוסות דקות.

     

    4. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.

     

    5. מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט ומניחים בצורה נאה על צלחת גדולה.

     

    6. יוצקים מעל וסביב־סביב את הרוטב, מפזרים את השקדים הקלויים ומגישים.

     

    כדורי עוף עם משמשים

     

    החומרים לכדורים:

     

    750 גרם פרגיות טחונות

     

    1 בצל סגול קטן קצוץ דק

     

    1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

     

    1 צרור כוסברה קצוץ דק

     

    מלח, פלפל גרוס

     

    2 ביצים

     

    1/2 כוס פירורי לחם

     

    בערך 1/2 כוס קורנפלור לציפוי

     

    שמן לטיגון עמוק

     

    לרוטב משמשים:

     

    3 כפות שמן זית

     

    1/2 בצל קצוץ דק

     

    2 שיני שום קצוצות דק

     

    6 עלי מרווה

     

    4 כפות ריבת משמשים

     

    מלח, פלפל גרוס

     

    2 כוסות מים

     

    3 כפות חומץ בסלמי

     

    מעט שבבי צ'ילי חריפים

     

    10 משמשים חצויים

     

    4 בצלים ירוקים קצוצים

     

    הכנה:

     

    1. מערבבים את חומרי הכדורים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג. מכניסים למקרר לחצי שעה.

     

    2. מגלגלים את הכדורים במעט קורנפלור, שיהיו מצופים בשכבה דקה.

     

    3. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק חם (ב־2־3 סבבים) כ־5 דקות עד להשחמה. מוציאים ומסננים.

     

    4. שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, השום והמרווה כ־2 דקות.

     

    5. מוסיפים את ריבת המשמשים, המים, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל ושבבי הצ'ילי ומביאים לרתיחה.

     

    6. מכניסים את הכדורים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־45 דקות.

     

    7. מוסיפים את חצאי המשמשים, מערבבים בעדינות פעמיים־שלוש ומניחים להתבשל יחד כ־10 דקות נוספות.

     

    8. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים עם אורז לבן.

     

    עוגת משמשים הפוכה

     

    החומרים לעוגה:

     

    250 גרם חמאה

     

    200 גרם אבקת סוכר

     

    4 ביצים

     

    1 כפית וניל

     

    1 קליפה מגוררת מלימון אחד

     

    200 גרם קמח מנופה

     

    100 גרם שקדים טחונים

     

    1 שקית אבקת אפייה

     

    למשמשים:

     

    1 קילו משמשים יפים גדולים

     

    1 כוס סוכר

     

    50 גרם חמאה

     

    1/2 כוס מים (או 1/2 כוס יין שרי או פורט)

     

    הכנה:

     

    1. עושים חתך לאורך המשמש, מלמעלה עד למטה, ובעזרת סכין קטנה, שולפים את החרצן.

     

    2. שמים את הסוכר, המים והחמאה בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־5 דקות עד שהסירופ מסמיך.

     

    3. יוצקים את הסירופ לתבנית עגולה חסינת חום (לא תבנית קפיצית) בקוטר 24 ס"מ.

     

    4. מסדרים את המשמשים בצפיפות בתבנית.

     

    5. מקציפים את החמאה, אבקת הסוכר, הווניל וקליפת הלימון בקערת המיקסר עם וו הגיטרה כ־5 דקות עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.

     

    6 מבליעים את הביצים אחת־אחת תוך כדי הקצפה אל תערובת החמאה־סוכר.

     

    7. מערבבים את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה.

     

    8. מוסיפים את תערובת הקמח, מערבלים לתערובת אחידה.

     

    9. מורחים את התערובת על המשמשים.

     

    10. אופים בחום של 180 מעלות כ־50 דקות.

     

    11. מחכים כ־10 דקות, הופכים בזהירות על צלחת הגשה.

     


    פרסום ראשון: 31.05.21 , 20:12
    yed660100