8 על: דובדבן
הוא בריא ללב, מאזן לחץ דם, טוב למערכת החיסון, מלא בנוגדי חמצון וויטמינים – ומשפר את איכות השינה
התיאור היפה ביותר של עץ הדובדבן שייך למשורר פבלו נרודה, שתירגמה לעברית המשוררת טל ניצן: "אני רוצה לעשות איתך את מה שהאביב עושה עם עצי הדובדבן".
עצי הדובדבן נפוצים במקומות עם אקלים קר: מזרח אירופה, אמריקה הצפונית, דרום מערב אסיה – וגם ברמת הגולן, הרי הגליל ודרום הר חברון.
הדובדבן עשיר בסיבים תזונתיים ובמינרלים, למשל מגנזיום – שמחזק את מערכת החיסון, ואשלגן – שחשוב לבריאות הלב. השילוב של אשלגן עם נתרן, שמצוי אף הוא בפרי, מאזן לחץ דם.
הדובדבן עשיר בוויטימין סי, וכמו כל הפירות האדומים, הוא גם עשיר בברזל. מי שמחפש מקור לאבץ ובעיקר לסידן שאינו מגיע ממוצרי חלב - ימצא אותו בפרי הטעים הזה.
הדובדבן מכיל כמות נכבדה של נוגדי חמצון, המסייעים בהאטת הזדקנות.
בעידן שבו מחלת הסוכרת מוגדרת כמגפה עולמית, חשוב לדעת שלדובדבן אינדקס גליקמי נמוך מ־55, ולכן הוא נחשב לפרי דל בסוכר שמותר לאכילה (מתונה) על ידי חולי סוכרת.
דובדבנים מכילים באופן טבעי את הורמון המלטונין, התורם לשינה איכותית וסדירה.
דובדבנים מכילים ריכוז גבוה של ויטמין A ובטא קרוטן, החשובים לשמירה על בריאות העיניים ולשיפור הראייה – במיוחד ראיית לילה.