מסעדה: יוונית וכשרה
מסעדות כשרות חדשות הן תמיד סוג של אירוע עבור חובבי קולינריה שומרי המצוות. מסעדת דוניס, שנפתחה בימים אלה במתחם SIV, על גבול פתח־תקווה וגבעת־שמואל, היא אירוע שכזה. גם מסעדת דגים, גם באווירה יוונית וגם כשרה.
את המקום החדש מוביל השף איתן פאר, שכיהן כשף של פיש בראשון־לציון. דוניס מעוצבת עם אלמנטים של ים. התקרה בנויה עם מפרשים, הבר והמסעדה משולבים עץ של סירות.
התפריט מבוסס על טהרת דגי ים טריים: דניס, לברק, לוקוס, ברבוניות ועוד. הוא מחולק למחלקות, ובהן ניתן למצוא מנות בגדלים שונים. למשל מנות פתיחה, ובהן לחם פרנה (22 שקל) ואיקרה (28 שקל); סלטים, למשל שוק בצלאל – ירקות חתוכים גס, אורגנו, פטרוזיליה, צנוברים, קרוטונים ופטה (54 שקל) וקפרזה – עגבניות שרי צבעוניות; מנות ביניים כמו פיש אנד צ'יפס מנתחי בקלה בטמפורה (79 שקל) ופופקורן דוניס, שהן קוביות סלמון עטופות בבלילת בירה (54 שקל); וכמובן שלל מנות דגים, שלמים, מטוגנים, אפויים או מוגשים כפילה.
אבל האגף המעניין ביותר בתפריט הוא זה שבו מלווה הלחם את דגת הים. תמצאו כאן וואלק עראיס של אגריפס – פיתה על הגז ממולאת בתערובת דגים, פטרוזיליה, כוסברה, שום ופלפל חריף, מוגשת עם טחינה וסלט עגבניות פיקנטי (59 שקל); ובעיקר כדאי לשים לב ליציאה המוצלחת ביותר פה – שווארמה לוקוס, נתחי לוקוס מתובלים, מוגשים על טורטייה עם בצל מקורמל, עגבניות קצוצות וטחינה (78 שקל). / תהל בלומנפלד
דוניס, מתחם SIV, הסיבים 49, פתח־תקווה – הערבה 1, גבעת־שמואל, 03-5708888. א'־ג' 12:00־22:00, ד'־ה' 12:00־23:00, שישי 10:00־15:00

