רשות הבידור
סרט האנימציה החדש והמדובר של פיקסאר, שיקסים גם את ההורים. שי צברי מביא את הגרוב והנשמה לבמה. רוז ביירן עושה שרירים בסדרה מסקרנת. והלהיט הספרדי של נטפליקס שהוא לא 'בית הנייר' חוזר לעוד עונה. '7 לילות' מציג: כל מה שאתם צריכים לראות ולעשות בשבוע הקרוב
אבהות (FATHERHOOD) | נטפליקס, 2021
קווין הארט, מהקומיקאים הכי פופולריים בארצות־הברית, לוקח הפסקה מהקומדיות עבור סרט שעוסק בגבר שהתאלמן לאחרונה מאשתו ומגלה את הקשיים בלהיות אב יחידני לבתו התינוקת. הסרט, בבימויו של פול וייץ ('אמריקן פאי', 'רווק פלוס ילד', 'פגוש את הפוקרס הקטנים') ובתמיכת חברת ההפקה של ברק ומישל אובמה, מבוסס על רב־מכר של הבלוגר מת'יו לוגלין, שאיבד את רעייתו 27 שעות בלבד אחרי שילדה. וכמובן שזה לא מקרה שהסרט רואה אור בסופ"ש שבו מדינות רבות בעולם מציינות את יום האב.
פיזיקל (Physical) | אפל טי־וי פלוס, 2021
רוז ביירן, מהשחקניות הלא־מספיק מוערכות של הדור הנוכחי (רק על התפקיד של גלוריה סטיינם ב'גברת אמריקה' הגיעו לה כל הפרסים בעולם), מככבת בסדרה המסקרנת בתור עקרת בית מתוסכלת באייטיז, שמחליטה למצוא את עצמה דרך תחום חדש: כושר אירובי. היוצרת, אנני וייסמן, כתבה והפיקה בשתי העונות האחרונות של 'עקרות בית נואשות', ואכן 'פיזיקל' נשמעת כמו מפגש בין הסדרה המצליחה ו־Glow האהובה.
אליטה – עונה 4 (Élite) | נטפליקס, 2021
הפוטנציאל של הטלוויזיה הספרדית לא הסתכם רק בתופעה שנקראת 'בית הנייר'. גם 'אליטה', דרמת תיכון עם טוויסט חברתי, היא מהסיפורים הגדולים של עידן נטפליקס: סדרה פריכה שפונה במובהק לבני נוער ונדמה שהצליחה בזכות הקצב, השפה וכמובן השיעמום העולמי (שלא נולד עם הקורונה, כידוע) להגיע לקהלים רחבים עוד יותר. לא פלא שהעונה הרביעית עוד לא הושקה וכבר אושרה העונה החמישית. ככה זה כשאתה אליטה.
קיצור תולדות הפופ (This is Pop) | נטפליקס, 2021
אם חסר לכם עוד דוקו מוזיקלי רוחבי, נטפליקס אירגנה לכם את 'קיצור תולדות הפופ', שזאת כותרת קצת־מוגזמת־אבל־שיהיה לתיאור הנושאים שבהם הסדרה עוסקת בשמונת פרקיה: מהאפקט של ההרכב בויז טו מן על גל להקות הבנים של הניינטיז דרך שגעת הבריט־פופ ועד המהפכה של אבבא וגם של האוטו־טיון. יהיו ראשים מדברים, קטעי ארכיון נוסטלגיים וכל שאר הדברים שבגללם אנחנו חוזרים לסדרות האלה שוב ושוב. מ־22 ביוני.
קורונה בלב ים - הדיאמונד פרינסס (OUTBREAK ON BOARD) |HOT 8, 2020
בראשית הייתה הקורונה, והקורונה הייתה הווירוס המוזר הזה עם העטלפים שמתרחש אי שם באסיה. ואז הגיעה הדיאמונד פרינסס - ספינת תענוגות שבין אלפי נוסעיה היו לא מעט ישראלים. הסיפור הפך גם לשלנו, והסוף ידוע. הדוקו מבית ABC, שאורכו פחות משעה, מתאר את הימים מורטי העצבים שעברו על 3,700 הנוסעים ואנשי הצוות שיצאו לקרוז מהחלומות ומצאו את עצמם במדגרה משייטת מהסיוטים.
לוקה (Luca) | בבתי הקולנוע, 2021
הסרט החדש מבית היוצר של פיקסאר הוא מעין עיבוד גברי ל'בת הים הקטנה', אבל בעצם הרבה יותר מזה. הוא מספר על "מפלץ־ים" חמוד בן עשר שחולם לעלות על הקרקע, רק כדי לגלות שזה בעצם די קל, ושיש לו חבר על היבשה שעשה את זה לפניו. מכאן הם חוברים להרפתקה בעיירת דיג איטלקית, שכוללת הרבה מוזיקה, וספות, אווירה של קיץ ושיעורים על חברות, התבגרות וקבלת האחר. תענוג לילדים וגם להורים.
גידי גוב | זאפה אמפי שוני, 18.6
הסיבוב המבטיח עם יהודה פוליקר נדחה, אז גידי גוב יעלה ויבוא לבמה באמפי שוני הערב, בסולואים שעשו פה משהו, ככה בקטנה, ב־50 השנים האחרונות. שלל שיריו.
שי צברי | הבארבי בתל־אביב, 20.6
חלפו כבר שש שנים מאז שהקול הנפלא של שי צברי נחשף במיינסטרים, בזכות אלבום הבכורה המצוין והלהיט 'לווי אותי' מתוכו. לאחרונה צברי הוציא סינגל פגז, 'מכור לאהבה', ואיתו הוא גם חוזר לבמה, באירוע שהוא בדרך כלל הרבה יותר ממוזיקה.
זאקופנה שלי | תיאטרון הבימה, 20.6
מה קורה בעיירת מרפא קסומה שבה נפגשות שלוש נשים, שלא ציפו לראות שם זו את זו? בין ואלסים לטיפולי ספא, הסודות נחשפים בזה אחרי זה. אורי אגוז כתבה בהשראת סיפורי שלום עליכם, רועי הורוביץ ביים ומככבות בין היתר ליא קניג ומיקי קם.
הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים | 20-26.6, סינמטק תל־אביב, החוג לקולנוע באוניברסיטת תל־אביב
הפסטיבל שנערך מדי שנה בתל־אביב (מינוס השנה שעברה כמובן) הוא גם פסטיבל הקולנוע הראשון שחוזר על מלא. כישרונות אמיתיים מהארץ ומהעולם הציגו בפסטיבל המתקיים מאז 1986 את יצירותיהם הראשונות, וגם השנה ישתתפו בו, מלבד הסטודנטים, גם אורחים מכובדים שיעבירו כיתות אמן כמו השחקנית מלאני לורן ('ממזרים חסרי כבוד') והבמאית קלייר דני ('שוקולד'). הפסטיבל ייפתח בהקרנה חגיגית של הסרט 'קיץ 85' בגן הפסגה ביפו.
70 שנה למוזיאון חיפה | מסוף השבוע ועד 1.1.2022
עזבו חזירים, כדורגל ומסעדות, בחיפה יש קודם כל סצנת מוזיאונים מעולה. מוזיאון חיפה, שמוביל אותה, מציין כעת 70 שנה בתערוכת ענק בשם 'דרך חיפה', המציגה את האוסף הייחודי שלו. הדגש הוא על אמנים מקומיים ועל פיצוח הדינמיקה של העיר המעורבת והייחודית (שספגה גם היא טלטלה בגל המהומות האחרון) אבל היומרה היא לייצר אמירה משמעותית על האמנות הישראלית בכלל.

