אצבע בעין לגרמניות

מכונית המנהלים היוקרתית יונדאי ג'נסיס G70 היא הפגנת יכולת ובעיקר אומץ • היא פונה לקהל הולך ונעלם של חובבי הגה, בלי אופציה היברידית או חשמלית • תיהנו כל עוד היא כאן

לפני שלוש שנים סיימנו מבחן דרכים למשפחתיות קומפקטיות חדשות בהכרזה על מהפך: לראשונה גברה יונדאי i30 על פולקסווגן גולף בהתמודדות ישירה. גולף הייתה מלכת השוק הזה, ונכון שבמבחן היא כבר הייתה רגע לפני החלפה לדור השמיני, שהטה בחוזקה את המאזניים בחזרה, אבל זה היה רגע שהמחיש את ההתקדמות העצומה של הקוריאנים, שרק החלו לייצר מכוניות בזמן שפולקסווגן השיקה את הגולף הראשונה ב־1974.

 

לג'נסיס G70 — ששיגרה יונדאי מול ב־מ־וו סדרה־3, מרצדס C קלאס ואאודי A4 — זה לקח הרבה פחות זמן. מכונית המנהלים מחטיבת היוקרה הצעירה של היצרן הקוריאני מצליחה כבר בניסיון הראשון — ואחרי מתיחת פנים — להסתכל לגרמניות בלבן של העיניים, בכל מה שקשור לאיכות ולהתנהגות כביש.

 

האיתות מלווה בתמונת מסך

 

העיצוב הוא דווקא החלק הפחות מרשים, וחושף שמדובר בדגם שהושק כבר לפני ארבע שנים, על בסיס פלטפורמה מוצלחת שמשמשת גם את קיה סטינגר. הרבה יותר סולידי ופחות בולט אפילו מיונדאי סונטה החדשה, למעט ה"גריל" בחזית, ש"נשאל" מבנטלי הבריטית ויוצר זהות ברורה ומסובבת ראשים.

 

תא הנוסעים מרשים יותר. לא רק באדום הקצת צעקני של מכונית המבחן, מגרסת הספורט, אלא באבזור, ועוד יותר באיכות החומרים והבנייה. יש כמה חלקים מדגמי יונדאי העממיים, בעיקר מערכת המולטימדיה, אבל המושבים, העור והמסכים הברורים נותנים עבודה מרשימה. יש המון טכנולוגיה, אבל היא לא מתחכמת מדי וקלה לתפעול.

 

קחו למשל את לוח המחוונים, שיש בו תצוגה תלת־ממדית שבאמת מחדדת את התמונה, ופחות מתרכזת ברושם, כמו בפיג'ו 508 למשל. ובמקום לנצל את המסך רק לתצוגות גרפיות מפוצצות, יש כאן משמעות אמיתית: כשמאותתים, נפתח מסך שמציג את תמונת המצלמה האחורית מהצד שאליו פונים, ומראה בבירור האם יש מכונית, אופניים או כל מכשול אחר שיפריע לעבור נתיב או להשלים פנייה. הרבה יותר יעיל מאזהרת רכב בשטח מת במראות. הפיצ'ר הזה כבר קיים בגרסה המפוארת של הסונטה, אבל הוא עדיין מצוין, והגרמנים עוד לא טרחו להעתיק אותו, וחבל.

 

תנוחת הישיבה נמוכה, ואף שיש כוונון חשמלי מלא למושב, זה לא ממש מקל על הכניסה והיציאה. המושב האחורי מרשים עוד פחות, עם מרווח ברכיים פחות נדיב אפילו מאשר ב־i30, ותעלה גבוהה שמפריעה לרגלי הנוסע השלישי. גם תא המטען (330 ליטר) ברמה של משפחתית קומפקטית, לא מכונית יוקרה.

 

לקצ'רי הבסיסית ב־298 אלף שקל כוללת חישוקי 18 אינץ', ריפוד עור, מושבים קדמיים מתכווננים חשמלית, חימום, אוורור ועיסוי לנהג, הגה חשמלי, גג פנורמי, תא מטען נפתח חשמלית, לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 12.3 אינץ' ומסך מולטימדיה 10.25 אינץ', משטח טעינה אלחוטי ומצלמות היקפיות עם תצוגת תלת־ממד. דגם הספורט שבו נהגתי משדרג תמורת תוספת של 41 אלף שקל לחישוקי 19 אינץ', דוושות אלומיניום, בורר מצבי נהיגה, בולמים אדפטיביים, דיפרנציאל מוגבל החלקה, בלמי ברמבו עם קליפרים בצבע אדום ומערכת פליטה ספורטיבית, צירוף שלא משאיר עוד הרבה עבודה לסדנאות השיפורים.

 

מבחינת בטיחות, לשניהם עשר כריות אוויר, בלימת חירום אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת רכב בשטח מת כולל היגוי אקטיבי, זיהוי תנועה חוצה מלפנים ומאחור כולל בלימה אוטונומית, התרעת פתיחת דלת בזיהוי רכב חולף, התרעת עייפות, מעבר אוטומטי לאורות גבוהים, התרעה לתחילת תנועה של הרכב שלפניכם ברמזור, התרעת שכחת ילד במושב האחורי, ואפילו מכסה מנוע שנפתח מעט בפגיעה בהולך רגל, כדי לצמצם את הפגיעה.

 

מחמאות בסיבובים

 

בארה"ב משווקת ה־G70 עם מנוע 3,300 סמ"ק ו־365 כ"ס. אלינו היא מגיעה עם 2,000 סמ"ק טורבו בנזין ו־265 כ"ס, הנעה אחורית ותיבה אוטומטית 8 הילוכים. הביצועים טובים מאוד, לא חסר כוח זמין, והצליל נהדר, עם שימוש ב־15 הרמקולים של מערכת הסטריאו להגברת החוויה. לא תתקשו לעקוף בשום מקום, אבל אין את המכה בגב שמספק המנוע הגדול יותר שבו כבר פגשנו בקיה סטינגר, או שאפשר למצוא בטסלה מודל 3. צריכת הדלק התקרבה מאוד לנתוני היצרן, 11 ק"מ לליטר, שרחוקים מלהיות חסכוניים.

 

את המחמאות סוחטת הג'נסיס בסיבובים. היגוי מצוין והיזון חוזר ברמה שכבר נדיר לפגוש היום וטסלה יכולה רק לחלום עליו, שליטה מצוינת בזווית הגלגול, ויכולות ספורטיביות ברמה של ב־מ־וו סדרה־3. נוחות הנסיעה סבירה, אבל ככה זה בגרסת ספורט. המכונית מפגינה יכולת זחילת פקקים מצוינת בעת שילוב בקרת השיוט ובקרת ההיגוי, עם אפס מאמץ לנהג, שצריך רק להשגיח.

 

בשורה התחתונה, ה־G70 היא הפגנת יכולת, וגם אומץ. היא פונה לקהל ההולך ונעלם של חובבי הגה, ובלי שום אופציה היברידית או חשמלית — היא מהווה מדיום־רייר על רקע עדרי הטבעול שמסביב כיום. אבל במציאות ההולכת ומתחשמלת זה גם חיסרון, כי דווקא בתחום הקריטי הזה, כיום היא בפיגור אחרי הגרמנים. ג'נסיס החלה כבר בהשקת דגמים חשמליים, אולם דווקא ה־G70 לא צפויה לקבל גרסה כזו. אז תיהנו ממנה אם המצפון הסביבתי שלכם מאפשר, לפני שהרגולטורים יהרגו מכוניות כאלה.

 

מנוע: טורבו־בנזין, 1,998 סמ"ק. הספק: 245 כ"ס ב־6,200 סל"ד, מומנט: 36 קג"מ ב־1,400 סל"ד

 

תיבת הילוכים: אוט', 8 הילוכים. הנעה אחורית

 

ביצועים (יצרן): 6.1 שניות מ־0 ל־100 קמ"ש, 240 קמ"ש מהירות מרבית, 11.3 ק"מ במשולב

 

זיהום אוויר: קבוצה 14־15 מ־15

 

בטיחות: אקטיבית מלאה, טרם נבחנה במבחן הריסוק האירופי

 

אחריות: 3 שנים או 100 אלף ק"מ

 

מחיר (בסיס/מבחן): 298,000־339,000 שקל

 

+ איכות, אבזור, ביצועים והתנהגות כביש

 

- עיצוב, צריכת דלק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים