נקודת הנחה
"אופירה וברקוביץ'", ערוץ 12, שישי, 18:00
אם חשיבות עצמית הייתה נפט, אופירה אסייג ואיל ברקוביץ' כבר היו מרוששים את ערב־הסעודית. מה לא היה שם, בפתח מהדורת הבכורה של "אופירה וברקוביץ'" בעידן "ממשלת השינוי"? תודה ושלום לבנימין נתניהו, הבטחה לבקר את הממשלה החדשה ואפילו "עשרת הדיברות" (!) של ברקוביץ' לנפתלי בנט ושות'. חבל רק שהנאום נישא מהאולפן ולא מפסגת הר סיני.
חילופי השלטון היוו הזדמנות לבחון את רצועת האקטואליה, עכשיו כשכל המרואיינים הקבועים אוחזים בהגה. הלא מאז שאסייג וברקוביץ' הסתכסכו עם נתניהו – והם שיפררו אותו היטב עד אז – השניים הצליחו למתג את עצמם כמי שלא עושים לו חשבון, משום שהכוח והאחריות נמצאים אצלו ואצל הליכוד. ואילו עתה הקואליציה היא כל האנשים שיושבים שם מדי שבוע וקיבלו מהתוכנית רוח גבית – יותר כמו הוריקן – על מנת שיעלה בידם לחולל את המהפך.
ואכן, "אופירה וברקוביץ'" זכתה בשלל נאה של צליינים לכבוד האירוע. לא פחות משלושה חברי קבינט (השר לביטחון הפנים, שרת החינוך ושר האוצר) ויו"ר הכנסת (שהופיע יחד עם רעייתו) התייצבו אצל האדמו"רים לראיון לכאורה, כשבפועל הם בעיקר שמעו מה מצופה מהם. בנוהל, לא אסייג ולא ברקוביץ' טרחו ללמוד לעומק את החומר, ולא היה להם מושג כיצד לאתגר בצורה רצינית את ההבטחות הרבות שהם שמעו מפי שרים בממשלה עתירת פרדוקסים. טוב, ברקוביץ' ממילא הבטיח שנה (!) עד שיתחיל לדרוש תוצאות. בינתיים אפשר לשחק ב"אמת או שקר" עם יפעת שאשא־ביטון ולגלות שהיא לא מכירה את להקת אואזיס (בהחלט חור בהשכלה).
לא פלא שאת הראיון הראשון כאחראי על הקופה הלאומית בחר אביגדור ליברמן לבצע שם. האיש, שעצם אזכורו בהקשר של כספי ציבור אינו מומלץ לבעלי לב חלש, קיבל יחס גן עדן. הרי את אסייג מטריד יותר מתי נתניהו יתפנה מהמעון הרשמי מאשר השליטה של ליברמן במשרד האוצר ובוועדת הכספים. ואילו ברקוביץ' יכול להתקומם על התקציבים שכביכול הובטחו לרע"מ, אבל ליברמן יודע שהוא לא טרח לקרוא את ההסכם הקואליציוני. ומהטיפול באמירה המבישה של ליברמן בתוכנית על נתניהו והחרדים ("על מריצה אחת, למזבלה"), נשכחה העובדה שהשניים לא אמרו מילה בזמן אמת – הם היו עסוקים בלצחוק. ולצפות מהם לשאלה על ההרשעות בפרשת ישראל ביתנו זה כבר מופרך כמו הסיכוי של נבחרת ישראל לזכות ביורו הבא.
שוב ושוב אמרו אסייג וברקוביץ' לפוליטיקאים שייזהרו, כי הם לא יהססו לתקוף אותם. אם לשפוט לפי המהדורה שלשום, זה דווקא נראה כאילו "ממשלת השינוי" מצאה את ערוץ 20 שלה.
בקטנה
כשדני קושמרו הציג ב"אולפן שישי" את הכתבה על סיום העונה של "ארץ נהדרת", הוא ציין שהצילומים נערכו "עוד לפני המיני־סערה שעוררה". ובכן, אם התוכנית "עוררה" משהו זה היה את עמית סגל, שיצא נגדה בחריפות (אחרי שחטף שם על כמה תחזיות נחרצות ושגויות) ואף טען שהעורך הראשי, מולי שגב, התלונן על דעותיו הימניות באוזני המנהלים בחדשות "קשת". וכך יצא שהכתבה של עידו סולומון הייתה לא רק טקס היחצנות הפנימית המאוס של "קשת", עם בקושי שאלה וחצי שלא שימשו כהרמה להנחתה; מי שבאמת רוקן את האייטם מתוכן היה דווקא הפרשן הבכיר שזה עתה ישב באולפן.