פסק דין תקדימי: חייבים לא יוכלו לפתוח בהליך פשיטת רגל חדש ללא תקופת צינון

לידיעת אלפי חייבים שהליכי פשיטת הרגל שלהם בוטלו על ידי בתי המשפט או נדחו: בית המשפט העליון קובע בפסק דין תקדימי כי חייבים במדינת ישראל שבוטלו להם הליכי פשיטת הרגל בשל התנהלותם או חוסר תום לב מצידם לא יוכלו לפתוח בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדש ללא תקופת צינון. המשמעות היא כי לאותם חייבים שההליך שלהם בוטל לא תהיה בתקופת הצינון הגנה שמספק הליך פשיטת הרגל כמו אי־פתיחה בהליכים משפטיים כנגדם או עיקולים כנגדם.

 

בכך דחה בית המשפט העליון שני ערעורים שהוגשו על ידי חייבים שביקשו לפתוח בהליך חדלות פירעון חדש ללא תקופת צינון. זאת לאחר שהליך פשיטת הרגל בעניינם בוטל לאור התנהלותם.

 

אתמול דחה העליון את ערעורי החייבים וקבע כי "לא ניתן להשלים עם מתן אפשרות לחייבים לפתוח בהליך חדלות פירעון חדש מיד בסמוך לאחר שבוטל הליך קודם בשל מחדליהם", וכי תקופת צינון הינה הכרח להגשת בקשה חדשה.

 

עו"ד לירום סנדה, שייצג את אחד מהחייבים שעירערו, מסר בתגובה: "במדינת ישראל כ־8,000 אזרחים שצפויים להיפגע מדי שנה מהחלטת בית המשפט העליון. לצערי ההחלטה ניתנה אף מבלי לקיים בה דיון לעומק ולדון בטענות כבדות המשקל שהעלינו. לשמחתי, לאור הקמת ממשלה חדשה במדינת ישראל נפעל בנחישות בכנסת ישראל ובהקדם האפשרי על מנת לתקן את הטעות שבפסק דין בהליך חקיקה שיציל עשרות אלפי אזרחים שנקלעו לחובות בתום לב ונאפשר להם לחיות בשקט עם הגנה מהנושים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים