אוכל: מנות מהקיוסק

יש לא מעט פליטי תוכניות אוכל שפותחים מקום אחרי השחרור מכבלי הריאליטי. מעטים מהם פותחים מקום כמו זה שפתחו אושרי וירדן, בוגרי MKR, או כפי שהם מכונים בתעודות הזהות אושרי מסהיד וירדן שי. זה מתחיל במיקום האסטרטגי של KIOSK&CO בסוף שדרות רוטשילד בתל־אביב, במקום שבו שכן דוכן ההמבורגרים המצליח של עומר מילר סוסו אנד סאנס, וממשיך בקונספט המנצח.

 

זו לא מסעדה, ממש לא, זה לגמרי קיוסק כפי שמרמז שמו. אפשר לשבת על הבר הקטן שמקיף אותו, או לתפוס את אחד הכיסאות הרבים המפוזרים סביב, שריד מתקופת הקורונה. לתפריט, שמיד נגיע אליו, מתלווים הרבה אלכוהול (שמגיע מברזי נירוסטה, כולל ברזים ליין - היש דבר קולי מזה?) והרבה אווירה. והמנות? הכי מלאות מחשבה, חוכמה ויצירתיות, אך עם זאת לא מעיקות שאפשר להעלות על הדעת.

 

"מרוקאית מושחתת" הוא כינויה של לחמניית ספינג' מלאה קציצות דג מוסר, פלפלים חריפים, מיונז וחריף (58 שקל). "פתיון פתרון" הוא מנה דומה אך קצת פחות מטוגנת בשמן עמוק, כריך בייגל עם פילה לברק וזוקינו צלויים, פלפל חריף, מיונז ובצל סגול (59 שקל). "1967" היא פלמידה כבושה על שמנת חמוצה, עגבניות טחונות, פלפלים חריפים וקרקר כוסמין (56 שקל). ויש גם מנות שלוקחות ירקות יומיומיים והופכות אותם לוואוו, כמו קיסר מרבון – חסה צלויה על הפלנצ'ה עם ויניגרט ופרמז'ן (43 שקל) או "השם ישמור שומר!" – שומרים צלויים על טחינה גולמית, סומק, שקדים ועלי שומר (56 שקל). כל קשר בין הירקות שאתם מכירים למנה שתקבלו, מקרי בהחלט. הקינוח ההורס הוא גם המנה הבסיסית ביותר בתפריט – ספינג' (המכונה כאן שפינג'ה) עם ריבה לטבילה (35 שקל). את כל הטוב הזה נהדר להוריד עם כוס רוזה (מהברז!), ואפשר גם לקחת בקבוק ולשבת איתו ועם המזון בשדרה. / תהל בלומנפלד

 

KIOSK & CO, הרצל 6, תל־אביב , א'־ה' בין השעות 00:00-18:30, שישי 16:00-12:00, שבת 00:00-18:30, 16:00-12:00.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים