מותו של אל"מ שרון אסמן: צה"ל מקים ועדת חקירה רפואית

חברי הוועדה יבחנו את היבטי האירוע וכן יעסקו בסוגיית מכשירי ההחייאה בחדר הכושר הצבאיים ובבדיקות תקופתיות לקצינים קרביים בקבע

צה"ל מקים ועדת חקירה רפואית לבדיקת נסיבות מותו הטרגי של מפקד חטיבת הנח"ל אל"מ שרון אסמן.

 

אסמן (42) התמוטט ביום חמישי האחרון במהלך אימון כושר בבסיס מפקדת חטיבת הנח"ל ליד כפר יונה שבשרון.

 

בראש הוועדה יעמוד קצין רפואה בכיר, והיא תחקור את ההיבטים הרפואיים של המקרה. בצה"ל אומרים כי הוועדה תבחן גם את השימוש במכשירי החייאה בחדרי כושר צבאיים וכן את סוגיית הטיפול הרפואי המונע. כלומר, ליצור נוהל של בדיקות רפואיות תקופתיות לקצינים קרביים החל מגיל 35.

 

בדיקה העלתה כי בחדר הכושר שבו התמוטט אסמן לא היה דפיברילטור, מכשיר מציל חיים שבו נעשה שימוש בחדרי כושר אזרחיים.

 

מדובר צה"ל נמסר כי לאחר שאסמן קרס הוא קיבל טיפול רפואי במקום, אולם לאחר זמן קצר נקבע מותו.

 

שרון אסמן ז"ל השאיר אחריו אחריו אישה, שרון, וכן שתי בנות. היום בשעה 16:00 הוא יובא למנוחות בבית העלמין הצבאי קריית שאול בתל־אביב. משפחתו הודיעה שלשום כי החליטה לתרום את איבריו, להצלת חיים.

 

אסמן נפטר שלושה ימים לאחר שהתמנה למפקד חטיבת הנח"ל. בתפקידו האחרון היה קצין המבצעים של פיקוד צפון. קודם לכן פיקד על גזרות בית־לחם ורמאללה. במבצע צוק איתן הוא נפצע קל בקרב מול מחבלים בבית חאנון. למרות זאת, בתוך זמן קצר חזר לשטח. הגדוד שעליו פיקד קיבל בסיום המבצע צל"ש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים