yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: דני שדה
    חדשות • 03.07.2021
    "צריך הלוואה רק כדי לצאת לחופשה משפחתית"
    אלפי שקלים ללילה עבור חדר ממוצע, בלי הטבות, פינוקים או אפילו ארוחות: בזמן שהחשש מקורונה מונע מאלפי משפחות ישראליות לצאת השנה לחו"ל, הזינוק במחירים בארץ מרתיע אותן מלנפוש בישראל • "מנצלים את הקורונה כדי להקפיץ מחירים", מאשימים הנופשים, "הגיע הזמן לחרם צרכנים" • בענף התיירות מבהירים: "ברגע שאנשים מוכנים להיפרד מכליה כדי לצאת לחופשה, איזו סיבה יש למלונות להוריד מחירים?"
    מירב קריסטל, מאיר תורג'מן וליאור אל־חי

    אנטון שצ'רבינה מראשון־לציון חיפש, כמו ישראלים רבים השנה, לצאת ולהתרענן לכמה שבועות בקיץ עם בני משפחתו. תחילה ניסה לחבר בין אילת לים המלח בשביל להזמין שבוע נופש. "המחיר הכי זול שמצאתי עבור שני חדרים, אחד לנו ואחד לבנות, במלונות ארבעה כוכבים חצי פנסיון הגיע ל־22,700 שקל עוד לפני דלק, אטרקציות ובזבוזים", אמר. אנטון המשיך לחפש והחליט לבדוק אפשרויות גם בחו"ל, למרות החשש מקורונה. והתוצאה? הבוקר יטוסו אנטון (43), אשתו יוליה (43) והבנות אבלין (13) ואפרין (8) לבטומי, גיאורגיה, ללא פחות משבועיים. "עלות החופשה תסתכם ב־6,400 שקל כולל רכב", הוא מסכם. החשבון פשוט: "מצאנו נופש בשליש מחיר ובכפול זמן".

     

    אנטון לא לבדו: עם פתיחתה של חופשת הקיץ וחזרתה של הקורונה, ישראלים רבים מרגישים "תקועים" בארץ ונמצאים בין הפטיש לסדן. מצד אחד, הם לא יכולים לנסוע לחו"ל בגלל החשש מקורונה, הצורך בבידודים והסיכון בנסיעה עם ילדים שצעירים מדי לקבל חיסון. מנגד, מחירי המלונות בארץ נוסקים עד כדי שמי רוצה לצאת לארץ לחופשה – ייאלץ השנה לשלם על כך ביוקר.

     

    קחו למשל את אילת, היעד המבוקש ביותר בארץ. אף שבחלק מבתי המלון כבר לא ניתן למצוא חדרים – בשבוע הבא, למשל, 80%־95% מהחדרים ברוב המלונות בעיר כבר תפוסים, גם כאשר יש חדר, העלות גבוהה באופן משמעותי מאשר בשנים קודמות. בקלאב הוטל אילת, שלושה לילות ביולי באמצע השבוע עבור זוג הורים ושני ילדים יעלו לכם 8,028 שקל. בפגסוס: 8,600 שקל. בסנטרל פארק: 5,866 שקל. בלאונרדו קלאב חופשת הכל כלול מגיעה ל־8,150 שקל ובישרוטל לגונה נופש הכל כלול: 7,404 שקל. באסטרל הוטל וילג' תשלמו אפילו 10,192 שקל.

     

    לשם השוואה: במלון קמפינסקי בעקבה, בצד השני של הגבול, חופשה זהה באותם תאריכים תגיע ל־5,412 שקל בלבד. גם אם זה כולל עלויות תחבורה ומסי גבול, מדובר בחבילה זולה בהרבה מבאילת השכנה.

      

    בים המלח המצב לא הרבה יותר טוב: נופש משפחתי לשלושה לילות נע באזור ה־7,550 שקל, כאשר בישרוטל גנים ובישרוטל ים המלח היא תעלה יותר מ־10,000 שקל. על שפת הכנרת החופשה רק קצת יותר זולה: במלון נוף גנוסר, חופשה תעלה 4,275 שקל, בלאונרדו פלאזה טבריה היא תגיע ל־5,298 שקל ובלאונרדו קלאב טבריה (הכל כלול) – 7,406 שקל.

     

    גם בתוך הערים, הנופש עולה יותר מבעבר: חופשה עם הילדים בתל־אביב לסופ"ש (שני לילות בלבד) בסוף אוגוסט, לאחר סוף הקייטנות, תנוע בין 6,000־10,000 שקל: בדן אכדיה ת"א – 8,598 שקל, בדיוויד אינטרקונטיננטל – 5,527 שקל, ברויאל ביץ' – 7,497 שקל, ובשרתון ת"א – 6,916 שקל. ובירושלים? שלושה לילות במלון ממילא יעלו לכם 7,898 שקל, באוריינט ירושלים 6,036 שקל, ובמלון לאונרדו – 2,990 שקל בלבד.

     

    נסיעה לחו"ל כמובן מצריכה בידוד, חיסונים וכרוכה גם בעלויות טיסה, תחבורה, מסי נמל ובדיקות קורונה. עם זאת, ביעדים ביוון ובקפריסין עדיין ניתן למצוא חופשה משתלמת יותר מאשר בישראל: בזקינטוס שביוון, למשל, תשלמו לנופש משפחתי 7,525 שקל למלון The Bay (לא כולל טיסות). במדיטרניאן ביץ' ריזורט תשלמו 5,235 שקל ובאקווה ביי 4,512 שקל.

     

    "האמת שיש לי חששות מהקורונה, אבל לא משנה לאן שלא תיסע, כולל בארץ, יש פחד מקורונה", הסביר אנטון, שהחליט למרות החששות, לצאת הבוקר עם משפחתו לחו"ל. "יש לי תחושה שמנצלים את המצב שהרבה ישראלים פוחדים לטוס לחו"ל הקיץ ומקפיצים מחירים, כך שצריך הלוואה לחופשה למשפחה ממוצעת של שכירים".

     

    משפחת שצ'רבינה מראשון לציון | נוסעים לחופשה בגאורגיה | צילום: דנה קופל
    משפחת שצ'רבינה מראשון לציון | נוסעים לחופשה בגאורגיה | צילום: דנה קופל

     

     

    יש מי שגם החליטו לוותר על נופש השנה כדי להבהיר למלונאים – עד כאן! "המחירים בארץ מאוד גבוהים, ולדעתי התשובה הטובה ביותר היא לעשות מרד צרכנים. לא לנסוע לבתי מלון בישראל. ברגע שלא יהיו להם לקוחות לא תהיה להם ברירה אלא להוריד את המחירים", אמר עופר אברמובסקי מקריית־ביאליק. בשל המחירים הגבוהים, החליטו עופר, אשתו מירב וילדיהם מורן (14.5) והראל (11), כי לא יקיימו השנה חופשה בארץ. "רצינו לצאת לחופשה בחו"ל אבל בגלל העלייה בתחלואה עצרנו את זה", אמרו. הם משוכנעים כי המלונאים בישראל מנצלים את המצב כדי להעלות מחירים. "הם יודעים שיש אנשים שמפחדים לנסוע לחו"ל בגלל התחלואה, ויש ילדים שלא מחוסנים, אז הם מעלים מחירים", אמר עופר. "הם גם יודעים שעם ישראל הוא עם של עדר והוא יוציא את הכסף".

     

     משפחת אברמובסקי מקריית ביאליק | לא מתכוונים לנפוש בישראל
    משפחת אברמובסקי מקריית ביאליק | לא מתכוונים לנפוש בישראל

     

    במשרד התיירות ובהתאחדות המלונות העדיפו שלא להגיב לתלונות הנופשים על עלויות הגבוהות בישראל. עם זאת, שר התיירות יואל רזבוזוב הכריז יחד עם התאחדות המלונות, שמלונות ברחבי הארץ יציעו הנחות של החל מ־15% על המבצעים בכל מלון. אולם נראה שמדובר בהנחה על ארוחה או על הלילה השלישי בלבד. "חדרי מלונות זה לא צנצנת דבש. המחירים משתנים לפעמים כמה פעמים ביום בגלל היצע וביקוש", הסביר גורם בענף המלונאות. "ברגע שאנשים מוכנים להיפרד מכליה בכדי לצאת לחופשה, איזו סיבה יש למלונות להוריד מחירים? מי שבעייתי זה הצרכן, לא המלונאים. המלונאים משחקים את משחק השוק".

     


    פרסום ראשון: 03.07.21 , 23:59
    yed660100