הרצליה: ארוחה מול הגלים
"סקסי", כך מגדיר שף מאיר קלדרון ("סבסטיאן", "גרקו" ויוצא "משחקי השף") את תפריט הקיץ החדש, שרקח ל"דנה פוינט", מסעדת החוף ההרצליאנית. "רציתי שהתפריט יהיה ארוטי, צבעוני, רענן. איזו מנה סקסית למשל? טרטר בקר קלאסי על ברוסקטת חלה". ב"דנה פוינט", הממוקמת למרגלות מלון דן אכדיה גם ארוחת הבוקר מרגישה לוהטת, ולא מפתיע שהיא פופולרית, ולא רק בשעות היקיצה. כיף לשבת מול הים ולנשנש אותה – תמורת 89 שקל מקבלים ביצים, סלט ירקות טרי, חמישה מטבלים מושקעים, עלי גפן, סלט טונה ולחמים.
"דנה פוינט" הוקמה לפני ארבע שנים על ידי אסף קצין, מסעדן ואיש לילה עתיר נסיון. הוא קרא לה כמחווה לאשתו, ועיצב אותה בהשראת מקומות בילוי וזלילה באיביזה, שאותם הוא נוהג לפקוד. מיקום המסעדה, השמשיות הכחולות, ריהוט החוף המעוצב והנוח והאירוח המסור של קצין הפכו אותה למבוקשת בקרב אוהבי הים. גם זוגות רומנטיים נהנים לפקוד את המקום וללגום קוקטיילים מול השקיעה. במהלך הקורונה המקום היה סגור, ועם תום המגפה, החליט קצין לנער את התפריט ולפנות גם לקהלים חדשים. בין המנות החדשות הבולטות: צלחת דגים כבושים (64 שקל) – פילה מטיאס וסלמון מעושן המוגשים עם שמנת חמוצה ובצל בסומק, חומוס מסחאן (69 שקל) – צלחת חומוס עם פרגית בבהרט, קבב ים־תיכוני (89 שקל), יקיטורי פרגית (69 שקל), סלט רוקפור (69 שקל) הכולל גם פירות העונה, עלי בייבי ואגוזים.
בזכות התפריט החדש ושאר מעלותיה, יכולה "דנה פוינט" להפוך לאחת מנקודות החוף היותר מהנות הקיץ. / אמיר קמינר
דנה פוינט, א'־שבת 10:00־00:00, מתחת למלון דן אכדיה, הרצליה פיתוח. טלפון: 050-6313141