עוגיות חמאה במילוי ריבת משמש
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
20־30 עוגיות קטנות
לבצק:
• 1 כוס + 1 כף קמח (150 גרם)
• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
• קורט מלח
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 חלמון L
• 1־2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית:
• צנצנת ריבת משמש
להגשה:
• אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
4. מחלקים את הבצק ל־20־30 חתיכות ומגלגלים כל פיסת בצק לעיגול (בערך בגודל של אגוז מלך). מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומקפידים לרווח בין עיגולי הבצק.
5. בעזרת האגודל יוצרים שקע במרכז כל עוגייה וממלאים בריבת משמש בעזרת כפית. מצננים את מגש העוגיות במקרר למשך כחצי שעה לפני האפייה.
6. מחממים תנור ל־160 מעלות. אופים את העוגיות במשך 15־20 דקות או עד שהן מזהיבות אך עדיין יחסית בהירות. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טיפים והערות:
• העוגיות נשמרות בכלי סגור עד 4־5 ימים. אפשר להשתמש בכל ריבה שאוהבים.
• חשוב לקרר את העוגיות לפני האפייה כך שישמרו על צורתן. אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות בכלי אטום עד חודש.
גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או בקמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.

