זה כל הקסם

לשבת על המרפסת מול הכנרת ולראות את השקיעה, לעשות סקי על המים או טיול רייזרים, לאכול במסעדת מרינדו או במסעדת הדגים החדשה של הקיבוץ • קיבוץ עין גב הוסיף לכפר הנופש שלו 60 וילות מפוארות, ונווית זומר הצפינה כדי לבדוק

בתוך כיסא נדנדה התלוי במרפסת, קרוב לקו המים של הכנרת, מול השקיעה, כשרק רצועת דשא צרה מפרידה בינינו לבין המים, אין מנוס מהקלישאה שמתנגנת כל הזמן בראש: "קסם על ים כנרת". כפר הנופש הוותיק עין גב עבר מהפך. את סגרי הקורונה ניצל הקיבוץ, בעליו של כפר הנופש, לשיפוץ מסיבי ולשדרוג חלקו הצפוני של המקום. במקום המבנים היבילים הישנים נבנו, בהשקעה של 40 מיליון שקל כ־60 וילות לבנות חדשות ומפוארות (בסך הכל יש בכפר 174 יחידות נופש), הבנויות בשורות מקבילות, שיכולות להתחרות בכל ריזורט יוקרתי באי יווני.

 

פנים הווילה צבוע בלבן עם נגיעות של כחול. היא כוללת חדר שינה מרווח וסלון, עם טלוויזיה שטוחה בכל אחד מהם, וספות נפתחות לשלושה ילדים. יש מקרר בגודל מלא המוסתר מאחורי דלתות לבנות, כיריים חשמליות, מיקרוגל ועוד.

 

המרפסת כוללת מקפיא ומקרר קטן נוסף, כך שאם אתם מתכננים סעודות על הדשא ליד החדר, אפילו לא תצטרכו לעבור בו. המרפסת רחבת ידיים, פונה לאגם, עם ריהוט גן לבן מסוגנן, שתי פינות ישיבה וכיסא נדנדה תלוי וחובק, שמכניס לנירוונה סופית.

 

כפרי נופש מזוהים לרוב עם חופשה משפחתית הכוללת ילדים, אך הווילות החדשות מותאמות בהחלט גם לנופש זוגי מפנק. הכניסה לבית כוללת רחבה פרטית קטנה מאחורי חומה. בין שורות הווילות (למעט חזית השורה הראשונה שפונה לים) ניצבים מתקני מנגל משוכללים.

 

חיים סתתיהו, חבר הקיבוץ ומנכ"ל עסקי התיירות של עין גב, הסביר את פשר השדרוג: "הרגלי הצריכה ודרישות הציבור הישראלי משתנים, ואנחנו מתקדמים בהתאם".

 

כפר הנופש של עין גב נמצא 1.5 ק"מ דרומית לקיבוץ, ויש לו רצועת חוף באורך של קילומטר. הוא יושב על שטח שפעם, ב־1937, שימש את הגרעין שייסד את הקיבוץ עד שעבר ליישוב הקבע.

 

וכמה עולה לינה בווילה לזוג עם שלושה ילדים וארוחת בוקר? באמצע השבוע ביולי – 1,790 שקל. בסוף השבוע ביולי – 1,940 שקל. באוגוסט – מ־2,300 שקל.

 

קיאקים וטיפולים

 

היתרון הגודל של המקום עבור משפחות שנופשות עם ילדים הוא שאתם צמודים לחוף רחצה מוסדר עם מציל של הכפר. זה לא הופך למיותרת את האזהרה: בכל יום החל משתיים בצהריים רוח מערבית חזקה "דוחפת" את מי הכנרת, שהופכים לסוערים עד שעות הערב.

 

למבוגרים שצריכים אקשן יש שפע של פעילות ימית. ליד מעגן הסירות בקיבוץ, פועל המרכז הימי Wake Up, שמציע חוויות של ספורט מים (בתשלום נפרד) – אבובים, בננות, סקי מים, קיאקים וסאפ. את הפעילות מנהל ליאור אליהו, אלוף ישראל בסקי מים ומאמן נבחרת ישראל לשעבר, וניתן לקבל שיעורים פרטים או קבוצתיים.

 

בחוף של כפר ההארחה עצמו יש שלוחה של המרכז, שבה ניתן להשכיר סאפים וקיאקים לשימוש במקום, ב־80 שקל לשעה לאדם.

 

לפרטים: 054-4997777 או באתר https://wakeboard.co.il.

 

למי שיותר בעניין של גוף ונפש, אולה נוטי מרמת הגולן, מרפאה אלטרנטיבית המתמחה גם בטיפולים במים, מגיעה לכפר בהזמנה מראש לטיפול פרטי בתוך המים, או לטיפולים אחרים (טלפון: 052-5595065). חברת "סי רייזר", של יניב גל, מציעה טיולי רייזרים במסלול של שעתיים בין מטעי הבננות, עדרי הבקר, וגם טבילה בבריכת מים מעל תל קציר.

 

מחיר לארבעה: 600 שקל. לזוג – 550 שקל.

 

 

 טלפון: 050-5793977.

 

ניתן לעשות המון טיולים באזור, מעלייה לרמת הגולן ועד ירידה לחמת גדר, אבל לדעתנו בעונת הקיץ החמה מהות המקום היא נופש על המים – ליהנות ממי הכנרת, מהרביצה על החוף, ומבהייה מהמרפסת עם מקסימום גיחה לאוכל וזהו.

 

מסעדות או קייטרינג

 

בחדר האוכל של המתחם ניתנות כעת ארוחות בוקר בלבד, אך הן עשירות מאוד.

 

לארוחת צהריים נסענו למסעדת מרינדו הוותיקה, במרחק כ־5 דקות נסיעה מהכפר. המסעדה מרווחת, הכל בה מעץ נוסח חוות בוקרים, ובתקופת הקורונה נוספה לה מעדנייה, שבה המנגליסטים יכולים להצטייד לקראת הערב.

 

רשת מרינדו נמצאת בבעלות מגדלי בקר בראשות רועי תבור מהיישוב כנף, והם מספקים לה את חומר הגלם האיכותי. המסעדה מגישה בשר מכל הסוגים – מטלה ועד בקר, ובכל החיתוכים, מטומהוק ועד פורטר, כולל מיקס שרקוטרי (סוגי נקניקיות של הבית). מבשלת הגולן מכינה במיוחד עבורה בירת איל שנמכרת במקום. לטבעונים יש המבורגרים של ביונד מיט. אנחנו אכלנו המבורגר אנטריקוט 220 גרם (75 שקל) בתוספת מנת צ'יפס (14 שקל), ונהנינו.

 

טלפון: 04-6658555.

 

בערב אכלנו במסעדה חדשה וכשרה – "מפגש הדייגים" בקיבוץ עין גב, שהשף שלה הוא מנור זיתוני. מפגש הדייגים יושבת במרפסת על המים ליד מעגן הסירות בקיבוץ. בערב, לאחר השקיעה, כשהאורות של טבריה מרצדים מרחוק על המים ומוזיקה יוונית מתנגנת – אפשר לטעות ולחשוב שאתם בכפר דייגים באי יווני. המחירים: קרפצ'יו חציל – 38 שקל, סלט ישראלי – 29 שקל, סיגרים במילוי דג ים עם טחינה (מומלץ) – 48 שקל, מושט מטוגן עם תוספות – 89 שקל. לילדים יש נגיסי שניצל דג (62 שקל) או פסטה ברוטב עגבניות (42 שקל).

 

ועוד אופציה: למשפחות גדולות או קבוצות שמתארחות בעין גב, ובא להן שף פרטי כדי לחגוג אירוע או סתם להתפנק על הדשא, האחים גילי וג'ק אלטמן מציעים קייטרינג בשם "האלטמנים מבשלים חוויה". הם יבואו אליכם עם תפריט מגוון וצוות.

 

טלפון: גילי – 054-4933621.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים